Ingredienser
-
1 blomkål
-
3 dl H-melk
-
3 egg
-
1 løk
-
4 stk champignon
-
100 gram bacon
-
Revet Mozarella
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Blomkålgrateng er superenkelt og veldig godt! Det passer til kylling, laks og som tilbehør til biff. Du kan ha i andre grønnsaker om du ønsker det som for eksempel selleri, brokkoli, jordskokk eller pastinakk.
Steg
1
Ferdig
|
Sett på en kjele med vann. Kutt blomkål i buketter og kok de i et par minutter. Sil vekk vannet og legg blomkål i en ildfast form. |
2
Ferdig
|
Mens blomkålen koker kutter du bacon, sopp og løk. Stek baconbitene først i en stekepanne, og når baconet nærmer seg ferdig, ha oppi sopp og løk. Fres med baconet ett par minutter. Ha på salt og pepper. Hvis det kommer mye vann ut av sopp og løken, sil dette vekk. Ha det deretter over i den ildfaste formen med blomkålen. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|