Verdens beste lapper!

16 5
Verdens beste lapper!

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
3 egg
1.5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
4.5 dl kefir/kulturmelk
2 ts natron
4.5 dl hvetemel
0.5 ts salt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MIN + STEKING
  • Porsjoner 20
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Verdens beste lapper, hentet fra mammas oppskriftsbok! ❤️ Luftige og gode lapper, som er perfekt å ha med på tur! Du kan enten ta med ferdig stekte lapper, eller helle lapperøren over på en flaske, ta med steikepanne og litt smør og steke lapper på bålet! ??

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer!

Oppskriften gir ca. 20-25 lapper. Det kommer litt an på størrelsen.

Ser de ikke deilige ut? ☺️

 

(Visited 340 688 times, 134 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha natron oppi kulturmelka/kefiren og rør godt rundt.

2
Ferdig

Ha egg, sukker og vaniljesukker i en annen bakebolle, og visp til tykk og fin eggedosis.

3
Ferdig

Når eggedosisen er ferdig vispet, vend inn kulturmelk- og natronblandingen med en slikkepott.

4
Ferdig

Sikt deretter inn litt og litt hvetemel mens du vender det forsiktig inn med slikkepotten. Ha i salt.

5
Ferdig

La lapperøren stå å svelle i ca. 30 minutter før du steker de i en tørr steikepanne eller på en takke.

6
Ferdig

Ikke ha for høy varme på takken eller steikepannen, da kan de bli rå/deigete inni. Snu de når det bobler oppå lappen. Legg de på en rist når de er ferdig stekt, gjerne med et rent kjøkkenhåndkle over.

7
Ferdig

Server lappene med rømme, syltetøy, cottage cheese eller klin til med is og sjokoladesaus! :)

8
Ferdig
9
Ferdig
10
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Pavlova med pasjonsfrukt og bær
neste
Crème brûlée
forrige
Pavlova med pasjonsfrukt og bær
neste
Crème brûlée

36 Kommentarer Skjul Kommentar

Disse er de beste lappene uten tvil????Lager de nå og skal serveres med fersplukka bringebær,blåbær og rømme????????

Hei! Du må trykke på plusstegnet ved siden av der det står «ingredienser», langt oppe i oppskriften. Da kommer ingredienslisten frem.

Skal det ikke være smør, hverken i røren eller i pannen? Mine var dessverre håpløse å få løs fra stekepannen.

Så dumt! Har du stekepanne med teflon så bruker jeg ikke smør, det samme med steketakke.

Det har ikke vært noe problem for meg. Dumt de satt fast i stekepannen din. Håper det går bedre neste gang ☺️

Lagte disse nettopp og må bare si tusen takk for denne oppskriften!!!! Har aldri lagt så gode lapper i mitt liv, alle i hus er super fornøyde! Mmmmmmm

Hei! Lappene smaker nydelig? Kan de fryses? Hvordan tilbereder du i så fall fra fryst tilstand?

Hei. Så hyggeligst høre at du likte lappene! Jeg har aldri forsøkt å fryse lappene før, men vil anta at det går fint. De vil nok ikke bli like gode som ferske, etter en tur i fryseren. Ville ha tatt de opp fra fryseren og lagt de tine på benken, deretter noen sekunder i mikroen for å lune dem ☺️

må bare legge til her, at eg fryse alltid desse lappene og di er like gode etterpå. tips er å ta dei direkte frå frys til brødrister. eit minutt og 2 i den, og dei smaker nysteigt????

Melk vil ikke gi samme resultat, men du kan prøve med naturell yoghurt! Det blir nok ikke helt det samme 🙂

Legg Til Din Kommentar

+