Ingredienser
-
3 egg
-
1.5 dl sukker
-
1 ts vaniljesukker
-
4.5 dl kefir/kulturmelk
-
2 ts natron
-
4.5 dl hvetemel
-
0.5 ts salt
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Verdens beste lapper, hentet fra mammas oppskriftsbok! ❤️ Luftige og gode lapper, som er perfekt å ha med på tur! Du kan enten ta med ferdig stekte lapper, eller helle lapperøren over på en flaske, ta med steikepanne og litt smør og steke lapper på bålet! ??
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer!
Oppskriften gir ca. 20-25 lapper. Det kommer litt an på størrelsen.
Ser de ikke deilige ut? ☺️
Steg
1
Ferdig
|
Ha natron oppi kulturmelka/kefiren og rør godt rundt. |
2
Ferdig
|
Ha egg, sukker og vaniljesukker i en annen bakebolle, og visp til tykk og fin eggedosis. |
3
Ferdig
|
Når eggedosisen er ferdig vispet, vend inn kulturmelk- og natronblandingen med en slikkepott. |
4
Ferdig
|
Sikt deretter inn litt og litt hvetemel mens du vender det forsiktig inn med slikkepotten. Ha i salt. |
5
Ferdig
|
La lapperøren stå å svelle i ca. 30 minutter før du steker de i en tørr steikepanne eller på en takke. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
36 Kommentarer Skjul Kommentar
Disse er de beste lappene uten tvil????Lager de nå og skal serveres med fersplukka bringebær,blåbær og rømme????????
Jeg elsker Ida Marias lapper! Disse lille delikate biter er min absolutte favoritt. Jeg har følgt bloggen din i lang tid og har alltid vært begeispakt over dine oppskrifter.
Hei!
Kan røra fryses?
Usikker, aldri prøvd 🙂
Beste lappe oppskriften jeg har prøvet. Tusen takk 🙂
Det er så hyggelig å høre! 🙂
Kan røra lages dagen før?
Ja 🙂
Utrooolig gode lapper? ferdig snakka!
Så kjekt å høre!! 🙂
Utrolig gode og enkle å lage. Tusen takk for oppskrift
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemelding ?
Finner ikke forhold/ mengde, hvor mange egg, kulturmelk etc ?
Hei! Du må trykke på plusstegnet ved siden av der det står «ingredienser», langt oppe i oppskriften. Da kommer ingredienslisten frem.
Skal det ikke være smør, hverken i røren eller i pannen? Mine var dessverre håpløse å få løs fra stekepannen.
Så dumt! Har du stekepanne med teflon så bruker jeg ikke smør, det samme med steketakke.
Røren satt veldig fast i steikepannen, og var nærmest umulig å få løs. Er det bare meg, eller?
Det har ikke vært noe problem for meg. Dumt de satt fast i stekepannen din. Håper det går bedre neste gang ☺️
Lagte disse nettopp og må bare si tusen takk for denne oppskriften!!!! Har aldri lagt så gode lapper i mitt liv, alle i hus er super fornøyde! Mmmmmmm
Neimen så utrolig hyggelig å høre!❤️ takk for tilbakemelding
Kan de svelle eller stå i kjøleskapet en stund feks 3-4 timer før jeg steker?
Hei, det skal gå helt fint 🙂
Alle jeg har laget disse til har elsket dem.
Hei! Lappene smaker nydelig? Kan de fryses? Hvordan tilbereder du i så fall fra fryst tilstand?
Hei. Så hyggeligst høre at du likte lappene! Jeg har aldri forsøkt å fryse lappene før, men vil anta at det går fint. De vil nok ikke bli like gode som ferske, etter en tur i fryseren. Ville ha tatt de opp fra fryseren og lagt de tine på benken, deretter noen sekunder i mikroen for å lune dem ☺️
må bare legge til her, at eg fryse alltid desse lappene og di er like gode etterpå. tips er å ta dei direkte frå frys til brødrister. eit minutt og 2 i den, og dei smaker nysteigt????
Åå, supert tips! Tusen hjertelig takk 🙂
Kjempe godt anbefaler til alle?
Så hyggelig! Tusen takk 🙂
Hei kan jeg bruke melk eller naturel jogurt ?
Melk vil ikke gi samme resultat, men du kan prøve med naturell yoghurt! Det blir nok ikke helt det samme 🙂
Kjempe gode og fluffy! ❤️❤️
Hvis jeg dobbler oppskriften skal jeg dobble natron også da?
Ja du kan det 🙂
Vanvittig gode!
Så hyggelig tilbakemelding! Tusen takk 🙂