GRATINERT LØKSUPPE

0 0
GRATINERT LØKSUPPE

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 store løk
1 liter hønsebuljong
1,5 ss hvetemel
2 ss meierismør
3 hvitløksfedd
2 stk laubærblad
100 gram ost
lyst brød eller baguett
salt og pepper
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
    • 30 MIN + 10 MIN I OVNEN
    • Porsjoner 4
    • Enkel

    Ingredienser

    Fremgangsmåte

    Del

    //Reklame – Samarbeid med Litt Norge//

    Gratinert løksuppe er en superenkel og god rett som passer perfekt til lunsj, forrett eller til middag. Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne retten, noe som gjør den billig og enkel!

    Løksuppen skal toppes med ristet brød og ost, og deretter gratineres i ovnen! Det jeg liker ekstra godt med løksuppe er at den skal serveres i den skålen den gratineres i, noe som gjør retten litt røff og det er praktisk siden suppen holdes varm.

    I et samarbeid med Litt Norge tester jeg ut disse stilige koppene som kommer i forskjellige farger og størrelser, noen av koppene kan du også få med stilige motiv. Koppene er håndlaget i emaljert stål, og kan derfor brukes i ovnen og tåler oppvaskmaskin!

    Koppene jeg har brukt til denne suppen er 3,7 dl, som er en perfekt størrelse å bruke til supper og andre middagsretter, som for eksempel fiskegrateng og fløtepoteter som skal lages i porsjonsstørrelser. De er ikke bare tøffe i utseende, de holder også godt på varmen og er perfekte å ha med i tursekken siden de tåler mye og veier lite.

    Litt Norge har også mindre kopper på 2,5 dl og 1,5 dl. De minste koppene er perfekte til sjokoladefondant, crème brûlée eller andre desserter som skal lages i porsjonsstørrelser.

    Hvor stilig er det ikke å servere deilig hjemmelaget løksuppe, rett fra ovnen, i slike håndlagde tøffe kopper?

    Har du ikke disse koppene går det selvsagt an å bruke andre type ildfaste porsjonsskåler. Bare pass på at de tåler varme 😉

    (Visited 3 345 times, 1 visits today)

    Steg

    1
    Ferdig

    Sett ovnen på 200 grader

    2
    Ferdig

    Kutt løk i to og deretter i skiver. Finhakk også hvitløksfedd.

    3
    Ferdig

    Varm opp hønsekraft eller kok opp vann og tilsett buljong etter anvisning på pakken.

    4
    Ferdig

    Varm opp en stor kjele. Smelt smøret og ha i løkskivene og finhakket hvitløk. La dette frese ett par minutter på høy varme, til løken er blitt blank. Tilsett deretter hvetemel og la det steke med et lite minutt mens du rører godt.

    5
    Ferdig

    Tilsett kraften og laubærblad. Har du timian kan du også tilsette litt av dette.

    6
    Ferdig

    Rør godt rundt og la alt småkoke i ca. 10 minutter.

    7
    Ferdig

    Mens suppen koker, kutt baguett eller lyst brød i terninger. Varm opp en stekepanne og brun brødbitene i stekepannen med litt olje.

    8
    Ferdig

    Når suppen har kokt i 10 minutter. Smak den til med salt og pepper. Og ha suppen over i porsjonsskåler eller kopper som tåler en runde i ovnen.

    9
    Ferdig

    Ha på de ristede brødterningene, og topp med ost.

    10
    Ferdig

    Sett koppene oppi en ildfast form, eller på et stekebrett. Sett i forvarmet ovn på 200 grader, og la de stå der i ca. 5-10 minutter, til osten er gylden.

    11
    Ferdig

    Server suppen! Det som eventuelt er igjen i kjelen kan du holde varmt, for dere vil garantert ha litt påfyll ;)

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

    Oppskriftsanmeldelser

    Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
    forrige
    Blomkålgrateng med bacon
    neste
    Pavlova med pasjonsfrukt og bær
    forrige
    Blomkålgrateng med bacon
    neste
    Pavlova med pasjonsfrukt og bær

    6 Kommentarer Skjul Kommentar

    Nam! Jeg som elsker løksuppe må garantert forsøke denne oppskriften! Lurer på om du har oppskrift på slikt “ventebrød” som settes ut på bordene på restaurantene, mens de venter på måten??

    Så kjekt at du vil teste ut denne oppskriften 🙂 Du kan prøve ut oppskriften på mini-focaccia som ligger på bloggen 🙂

    Så bra! 🙂 Disse koppene er stilige! Bømlokoppen med bilde av Siggjo er noe for deg, du som har utsikt fra hytten rett over til Siggjo! 😀

    Legg Til Din Kommentar

    +