Ingredienser
-
4 store løk
-
1 liter hønsebuljong
-
1,5 ss hvetemel
-
2 ss meierismør
-
3 hvitløksfedd
-
2 stk laubærblad
-
100 gram ost
-
lyst brød eller baguett
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
//Reklame – Samarbeid med Litt Norge//
Gratinert løksuppe er en superenkel og god rett som passer perfekt til lunsj, forrett eller til middag. Du trenger bare noen få ingredienser for å lage denne retten, noe som gjør den billig og enkel!
Løksuppen skal toppes med ristet brød og ost, og deretter gratineres i ovnen! Det jeg liker ekstra godt med løksuppe er at den skal serveres i den skålen den gratineres i, noe som gjør retten litt røff og det er praktisk siden suppen holdes varm.
I et samarbeid med Litt Norge tester jeg ut disse stilige koppene som kommer i forskjellige farger og størrelser, noen av koppene kan du også få med stilige motiv. Koppene er håndlaget i emaljert stål, og kan derfor brukes i ovnen og tåler oppvaskmaskin!
Koppene jeg har brukt til denne suppen er 3,7 dl, som er en perfekt størrelse å bruke til supper og andre middagsretter, som for eksempel fiskegrateng og fløtepoteter som skal lages i porsjonsstørrelser. De er ikke bare tøffe i utseende, de holder også godt på varmen og er perfekte å ha med i tursekken siden de tåler mye og veier lite.
Litt Norge har også mindre kopper på 2,5 dl og 1,5 dl. De minste koppene er perfekte til sjokoladefondant, crème brûlée eller andre desserter som skal lages i porsjonsstørrelser.
Hvor stilig er det ikke å servere deilig hjemmelaget løksuppe, rett fra ovnen, i slike håndlagde tøffe kopper?
Har du ikke disse koppene går det selvsagt an å bruke andre type ildfaste porsjonsskåler. Bare pass på at de tåler varme 😉
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 200 grader |
2
Ferdig
|
Kutt løk i to og deretter i skiver. Finhakk også hvitløksfedd. |
3
Ferdig
|
Varm opp hønsekraft eller kok opp vann og tilsett buljong etter anvisning på pakken. |
4
Ferdig
|
Varm opp en stor kjele. Smelt smøret og ha i løkskivene og finhakket hvitløk. La dette frese ett par minutter på høy varme, til løken er blitt blank. Tilsett deretter hvetemel og la det steke med et lite minutt mens du rører godt. |
5
Ferdig
|
Tilsett kraften og laubærblad. Har du timian kan du også tilsette litt av dette. |
6
Ferdig
|
Rør godt rundt og la alt småkoke i ca. 10 minutter. |
7
Ferdig
|
Mens suppen koker, kutt baguett eller lyst brød i terninger. Varm opp en stekepanne og brun brødbitene i stekepannen med litt olje. |
8
Ferdig
|
Når suppen har kokt i 10 minutter. Smak den til med salt og pepper. Og ha suppen over i porsjonsskåler eller kopper som tåler en runde i ovnen. |
9
Ferdig
|
Ha på de ristede brødterningene, og topp med ost. |
10
Ferdig
|
Sett koppene oppi en ildfast form, eller på et stekebrett. Sett i forvarmet ovn på 200 grader, og la de stå der i ca. 5-10 minutter, til osten er gylden. |
11
Ferdig
|
Server suppen! Det som eventuelt er igjen i kjelen kan du holde varmt, for dere vil garantert ha litt påfyll ;) |
6 Kommentarer Skjul Kommentar
Nam! Jeg som elsker løksuppe må garantert forsøke denne oppskriften! Lurer på om du har oppskrift på slikt “ventebrød” som settes ut på bordene på restaurantene, mens de venter på måten??
Så kjekt at du vil teste ut denne oppskriften 🙂 Du kan prøve ut oppskriften på mini-focaccia som ligger på bloggen 🙂
Får lyst til å prøve denne suppa!
Kule og praktiske kopper!?
Så bra! 🙂 Disse koppene er stilige! Bømlokoppen med bilde av Siggjo er noe for deg, du som har utsikt fra hytten rett over til Siggjo! 😀
Den skal jeg lage,nydelige kopper ???
Det må du! 😀 Ja koppene er veldig praktiske! 😀