Ingredienser
-
750 gram laksefiletBruk salmalaks eller porsjonsfileter (beregn 2 til hver)
-
1 dl sesamfrø
-
Salsa
-
3 stk grønne kiwi
-
2 stk mango
-
1 stk granateple
-
2 lime
-
1 bunt frisk koriander
-
dressing
-
8 ss majones
-
8 ss lettrømme
-
4 ss sweet chili saus
-
1 ss srirachasaus (sterk chilisaus)
-
Annet
-
2 store avokado
-
1 stk crispy salat
-
8 stk tortillalefser
-
Litt olje til steking
-
Litt salt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa, digg dressing og salat var virkelig en god middag. Denne var også god kald neste dag, etter at jeg lagde alt for mye. Så et supert tips til matpakka der altså!
Wrappen er fylt med laks som er stekt med sesamfrø, som gir utrolig god smak. Salsaen er laget av kiwi, granateple, mango, koriander og lime. Her får du både søtt og syrlig, i kombinasjon med myke og knasende konsistenser. En wrap trenger ikke alltid å bestå av agurk, mais og tomat – det er gøy å prøve litt andre ingredienser innimellom. I tillegg lagde jeg en enkel dressing av rømme, majones, sweet- chilisaus og sriracha. Dette kommer jeg garantert til å lage på nytt – herlighet for en smakskombinasjon!
Du kan såklart bytte ut laks med feks. kylling, kjøttdeig, reker, scampi eller tofu.
Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
- Lage dressingen
- Rense granateplet
- Kutte mango og kiwi
- Vaske salat og ha denne i en skål/pose med litt vann i kjøleskapet.
Da gjenstår det bare å dyppe laksen i sesamfrøene og steke den i ovnen. I tillegg må du kutte koriander og blande sammen salsaen som beskrevet i fremgangsmåten. Du må også lage den guacamolen, som går veldig fort.
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍
Steg
1
Ferdig
|
Sett airfryeren på 180 grader, eller stekeovnen på 180 grader med varmluft. |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Lag dressingen ved å blande sammen majones, rømme, sweet- chilisaus og srirachasaus. Ha også i litt salt og pepper. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Skyll salaten i kaldt vann slik at den blir ren og crispy. Ett tips er å la den ligge litt i kaldt vann, gjerne i en skål i kjøleskapet over natten. Da kan jeg garantere deg sprø og god salat. |
7
Ferdig
|
Varm lefsene, enten en og en i en tørr stekepanne. Eller så kan du pakke inn alle lefsene i aluminiumsfolie og varme de i stekeovnen i ca. 4-5 minutter. |
8
Ferdig
|