Ingredienser
-
500 gram tørket pasta penne
-
250 gram smårett-skinke
-
4 store sjampinjonger
-
3 vårløk
-
5 hvitløksfedd
-
3 dl kremfløte
-
3 dl melk
-
3 ss maizenna
-
0.5 ts chilipulver
-
salt og pepper
-
150 gram revet mozarella
-
Litt olje til steking
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥
Denne oppskriften på gratinert pasta med skinke og fløtesaus kan du servere både i ukedag, helg eller hvis du får middagsgjester/skal ha klubb. Jeg la tidligere ut en pasta- og skinkegrateng, denne er likevel litt annerledes, da jeg bruker maizena og fløte, i stedet for å lage en hvit saus. Bruk hva du måtte like av revet ost; mozarella, parmesan, norwegia, gouda eller gruyere.
Server gjerne med hvitløksbrød og salat på siden om du liker det.
Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
- Du kan lage fløtesausen og koke pastaen. Sørg for å kjøle ned pastaen i kaldt vann, før du dekker den til og setter den i kjøleskapet.
- En halvtime før servering, gjenstår det bare å varme fløtesausen og blande inn den kokte pastaen. Ha alt over i en ildfast form, strø over ost og stek den i ovnen til den er gyllen.
Håper du liker denne oppskriften på gratinert pasta med skinke og fløtesaus!
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 190 grader med varmluft (eller over og undervarme om du kun har det). |
2
Ferdig
|
Sett på en stor kjele med lett saltet vann til koking av pasta. Kok pastaen til den er ferdig (om pastaen blir ferdig før sausen, kan du kjøle den ned i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen). |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Denne smakte helt fantastisk?Jeg brukte litt småhakket løk og småhakket gullerot i tillegg.Annbefaler retten som virkelig falt i smak hos både ungdom og voksne??
Fantastisk ?