Gratinert pasta med skinke og fløtesaus

0 0
  • Del
  • 19 343 Visninger
  • Liker 40
  • 25 min + gratinering i ovnen
  • Porsjoner 6
  • Enkel
Gratinert pasta med skinke og fløtesaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
500 gram tørket pasta penne
250 gram smårett-skinke
4 store sjampinjonger
3 vårløk
5 hvitløksfedd
3 dl kremfløte
3 dl melk
3 ss maizenna
0.5 ts chilipulver
salt og pepper
150 gram revet mozarella
Litt olje til steking
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥

Denne oppskriften på gratinert pasta med skinke og fløtesaus kan du servere både i ukedag, helg eller hvis du får middagsgjester/skal ha klubb. Jeg la tidligere ut en pasta- og skinkegrateng, denne er likevel litt annerledes, da jeg bruker maizena og fløte, i stedet for å lage en hvit saus. Bruk hva du måtte like av revet ost; mozarella, parmesan, norwegia, gouda eller gruyere.

Gratinert pasta med skinke og fløtesaus

Server gjerne med hvitløksbrød og salat på siden om du liker det.

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Du kan lage fløtesausen og koke pastaen. Sørg for å kjøle ned pastaen i kaldt vann, før du dekker den til og setter den i kjøleskapet.
  • En halvtime før servering, gjenstår det bare å varme fløtesausen og blande inn den kokte pastaen. Ha alt over i en ildfast form, strø over ost og stek den i ovnen til den er gyllen.

Håper du liker denne oppskriften på gratinert pasta med skinke og fløtesaus!

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

 

(Visited 19 343 times, 20 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 190 grader med varmluft (eller over og undervarme om du kun har det).

2
Ferdig

Sett på en stor kjele med lett saltet vann til koking av pasta. Kok pastaen til den er ferdig (om pastaen blir ferdig før sausen, kan du kjøle den ned i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen).

3
Ferdig

Kutt hvitløksfeddene og vårløken i tynne skiver. Kutt sjampinjongene først i to, deretter i skiver. Om du ikke har kjøpt ferdig kuttet skinke, kan du kutte skinken i små terninger.

4
Ferdig

Varm opp en stekepanne med høye kanter, eller bruk en gryte. Ha i litt olje og stek soppen lett, til den har en gyllen farge.

5
Ferdig

Tilsett deretter hvitløksfedd og vårløk og la steke med soppen ett lite minutt, før du tilsetter skinkebitene.

6
Ferdig

Bland maizennaen ut i den kalde melka, slik at du får ut alle klumper. Ha det over i steikepannen, sammen med fløte, salt, pepper og chilipulver. Tilsett også gjerne andre krydder som litt paprikapulver, hvitløkspulver eller andre krydder du liker.

7
Ferdig

La dette koke under omrøring i 2-3 minutter, før du blander alt godt sammen med den kokte pastaen.

8
Ferdig

Ha alt over i en stor ildfast form. Strø over revet ost og stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, til den har fått en gyllen stekeskorpe.

9
Ferdig

Server med brød og salat ❤️ Håper det smaker!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Crispy kyllingburger med chunky dressing
forrige
Crispy kyllingburger med chunky dressing
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa
neste
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa
Crispy kyllingburger med chunky dressing
forrige
Crispy kyllingburger med chunky dressing
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa
neste
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne smakte helt fantastisk?Jeg brukte litt småhakket løk og småhakket gullerot i tillegg.Annbefaler retten som virkelig falt i smak hos både ungdom og voksne??

Legg Til Din Kommentar

+