Fiskesuppe med laks og asparges

0 0
Fiskesuppe med laks og asparges

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Fiskesuppebase
100 gram meierismør
80 gram hvetemel
1 stk løk
7 dl kokende vann
2 fiskebuljong-terning
5 dl H-melk
3 dl kremfløte
3 ss creme fraiche
Annet
500 gram laksefilet
0.5 purreløk
3 gulrøtter
1 bunt asparges
15 g (liten bunt) fersk dill
4 ss sitronsaft
0.5 ts malt muskattnøtt
salt og pepper
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • Fiskesuppebase

  • Annet

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥

Denne oppskriften på fiskesuppe med laks og asparges er så utrolig god. Det er denne oppskriften jeg tyr til om jeg skal lage en kjapp og god fiskesuppe, uten for mye jobb. Om du vil bruke annen fisk enn laks, kan du fint bruke blant annet torsk, kveite, breiflabb, sei, lyr eller lange. Du kan også tilsette dampede blåskjell, reker eller sjøkreps om du vil ha skalldyr oppi. Tilsett dette rett før servering, slik at det ikke blir seigt.

Vil du se video av fremgangsmåten? Du finner den på Instagram

Fiskesuppe med laks og asparges

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Lag suppebasen (følg steg 1, finkutt løk i steg 2, følg steg 3 og 4)
  • Kutt gulrøtter, purreløk og asparges
  • Kutt laks i store terninger
  • Kutt dill

Hvis du gjør dette klart dagen i forveien, tar det deg 15-20 minutter å hive middagen sammen. Det gjenstår kun å varme opp suppebasen, før du har i purreløken og gulrøttene og lar det koke litt. Deretter har du i laksen, aspargesen, lar det småkoke/trekke noen minutter før du smaker til med salt, pepper, muskatnøtt, sitronsaft og dill.

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

(Visited 4 646 times, 7 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kok opp vann i en liten kjele sammen med buljongterningene. Rør rundt slik at disse blir oppløst.

2
Ferdig

Finhakk løk og dill. Kutt gulrøttene, purreløken og aspargesen i små biter. Del laksen i store terninger.

3
Ferdig

Smelt meierismør i en romslig kjele. Rør inn hvetemelet og den finhakkede løken.

4
Ferdig

Hell oppi den varme fiskebuljongen og visp godt for å få vekk alle melklumper. Hell deretter oppi melka og fortsett å vispe godt. La det koke ca. 10 minutter under omrøring for å få vekk melsmaken.

Da har du lagd ferdig suppebasen, om du vil følge tipset i begynnelsen av blogginnlegget, over hva du kan gjøre klart i forveien.

5
Ferdig

Tilsett kremfløten, la det koke opp og tilsett purreløken, gulrøttene og creme fraîche. La det koke i ca. 5 minutter. Hvis suppen er veldig tykk, kan du tilsette litt mer vann.

6
Ferdig

Tilsett lakseterningene og aspargesen. Skru ned varmen og la det trekke/småkoke i noen minutter.

7
Ferdig

Smak til suppen med salt, pepper, muskatnøtt, sitronsaft og dill.

8
Ferdig

Server med godt brød og smør. Legg gjerne igjen en kommentar om du tester oppskriften :)

9
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa
forrige
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa
Kylling og potetstappe med soya- og limesmør
neste
Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa
forrige
Laksewrap med kiwi- og granateplesalsa
Kylling og potetstappe med soya- og limesmør
neste
Kylling og potetstappe med brokkolini og soya-limesmør

Legg Til Din Kommentar

+