3 0
Torsk med soya- og sitronsaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 stk torskefilet
2 ss olje til steking
Potetmos
400 gram poteter
0.5 dl H-melk
1 ss meierismør
salt
Til saus:
2 ss soyasaus
3 ss sitron
70 gram meierismør
0,5 bunt fersk gressløk
Tilbehør:
spinat

Torsk med soya- og sitronsaus

Med potetmos og spinat

Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 2
  • Enkel

Ingredienser

  • Potetmos

  • Til saus:

  • Tilbehør:

Fremgangsmåte

Del

Jeg elsker torsk! Spesielt hvis den serveres med en syrlig soyasaus! Denne retten er enkel å lage, og hvis du foretrekker annet tilbehør enn potetmos og kan jeg anbefale deg sellerirotpure som jeg har lagt ut oppskrift på.

Du kan bruke soyasaus som er glutenfri, så blir retten uten gluten 🙂

(Visited 30 036 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Skrell potetene og kutt i grove biter. Ha i en kjele og dekk med vann. Kok til de er møre.

2
Ferdig

Lag sausen:

Mens potetene koker smelter du smør i en liten kjele, la smøre bli lysebrunt. Trekk smøret vekk fra varmen og tilsett deretter soyasaus og sitronsaft. Ha oppi en god del med finhakket gressløk rett før servering.

3
Ferdig

Når potetene er kokt møre, sil av vannet og ha potetene tilbake i kjelen. Mos potetene med en potetstapper eller med en ballongvisp. Tilsett litt og litt melk mens du rører godt med vispen. Ha oppi en spiseskje med meierismør og smak til med salt og pepper. Ha også oppi en god neve med finhakket gressløk om du har. PS! Ikke rør for mye i potetmosen etter du har tilsatt salt og smør, da vil den bli seig.

4
Ferdig

Tørk godt av fiskestykkene - strø salt på begge sider av fileten. Varm opp en steikepanne og tilsett olje, når steikepannen er varm, legg fiskestykkene med "skinnsiden" ned og la den ligge den å brunes i ca. 2 minutter til den er blitt gylden brun på den ene siden. Snu deretter fiskestykket rundt, skru ned temperaturen på platen og tilsett en liten skje med smør. Bruk en skje og øs smøret over fiskestykkene.

5
Ferdig

Når fisken stekes, kan du surre litt spinat i en annen steikepanne, strø over litt salt og finkvernet pepper.

6
Ferdig

Tilsett hakket gressløk i sausen rett før servering, rør godt i bunnen med en skje for å få med litt av soyasausen og smøret. Sausen skal se litt sprukket ut.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Rekesalat med egg og dill
neste
Kylling i rød karri og kokosmelk
forrige
Rekesalat med egg og dill
neste
Kylling i rød karri og kokosmelk

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne fiskeretten er nydelig! Til og med for meg og familien min som egentlig ikke er sånn over gjennomsnittet glad i fisk. Til barna trenger man ikke ha på saus dersom de ikke er barn som elsker det litt annerledes enn milde sauser. Denne retten er en fantastisk balanse mellom sødme, salte og syrlige med de forskjellige ingrediensene, det er en perfekt kombinasjon 🙂

Legg Til Din Kommentar

+