Ingredienser
-
600 gram kylling lårfilet
-
3 ss rød karri-pasteSe bildet
-
5 dl kokosmelk
-
3 stk hvitløksfedd
-
1 stk rød chili
-
4 dl vann
-
1.5 ss kylling eller hønsebuljong
-
2 stk løk
-
4 små aubergineEller en halv aubergine/squash
-
7 stk limebladerSe bildet
-
2 ss fishsauce
-
1 ts sukker
-
1 liten boks vannkastanjer
-
1 liten boks bambusskudd
-
3 stk pac choyAsiatisk kål. Du kan fint bruke spinat eller feks. bytte ut denne med gulrøtter eller brokkoli.
-
sweet basil
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” litt lengre opp på siden her, så får du frem ingredienslista 🙂
Jeg er så utrolig glad i thaimat, og kylling i rød karri er en av favorittene mine! Det bestiller jeg alltid når vi skal ha thaimat-takeaway, og de gangene jeg har vært i Thailand, går det veldig mye av denne retten ♥
Jeg har lagt ut en steg-for-steg video på instagram når jeg lager denne retten! Så hvis du finner frem alle ingrediensene, kan du gå inn der hvis du vil lage retten steg-for-steg med meg 🙂 Sååå følg meg på INSTAGRAM for å se videoen, og for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Jeg legger alle ingrediensene i ingredienslista, men jeg lager en liten oversikt her med bilder av de ulike ingrediensene som er litt “spesielle” og viktige for å få til den autentiske gode thai-smaken!
BILDER AV DE ULIKE INGREDIENSENE:
Dette er den røde karrien jeg bruker! Kjøpes i asiatiske matvarebutikker!
Fishsauce – kjøpes i alle vanlige matvarebutikker.
Kylling lårfilet – mye bedre på smak og blir mye saftigere! Du får kjøpt ferdig utbeinet kyllinglår i alle matvarebutikker – se etter “kylling lårfilet”-pakken, de ligger som regel ved siden av der det ligger kyllingfilet.
Du kan ikke lage denne retten, uten limeblader! Kjøpes i asiatiske matvarebutikker!
Mini-aubergine – Disse søte små auberginene, selges kun i asiatiske matvarebutikker. Spør om de har om du ikke finner det selv! Om du ikke får tak i disse, kan du bruke vanlig aubergine, eller squash!
Pac choy – Asiatisk kål. Fås kjøpt i asiatiske matvarebutikker, eller i utvalgte dagligvarebutikker som meny. Får du ikke tak i dette, kan du bruke en annen grønnsak som gulrøtter, brokkoli eller blomkål i stedet for.
For de som lurer på hvilken kyllingbuljong jeg brukte på instagram storyen jeg la ut, så er det denne:
Steg
1
Ferdig
|
ForberedelserFinn frem alle ingrediensene - husk å sette på ris om du ønsker dette ved siden av! |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Varm opp en støpejernsgryte eller en stekepanne/wokpanne - tilsett olje |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
Tilsett fishsause og sukker! Smak til om den trenger mer kyllingbuljong eller feks. mer sukker eller fishsauce. |
16
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Digger deg og dine oppskrifter ????
Så hyggelig! Tusen takk ?