Kylling i rød karri

0 0
Kylling i rød karri

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
600 gram kylling lårfilet
3 ss rød karri-paste Se bildet
5 dl kokosmelk
3 stk hvitløksfedd
4 dl vann
1.5 ss kylling eller hønsebuljong
2 stk løk
4 små aubergine Eller en halv aubergine/squash
7 stk limeblader Se bildet
2 ss fishsauce
1 ts sukker
1 liten boks vannkastanjer
1 liten boks bambusskudd
3 stk pac choy Asiatisk kål. Du kan fint bruke spinat eller feks. bytte ut denne med gulrøtter eller brokkoli.
sweet basil
Kjøkken:
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” litt lengre opp på siden her, så får du frem ingredienslista 🙂

Jeg er så utrolig glad i thaimat, og kylling i rød karri er en av favorittene mine! Det bestiller jeg alltid når vi skal ha thaimat-takeaway, og de gangene jeg har vært i Thailand, går det veldig mye av denne retten ♥

Jeg har lagt ut en steg-for-steg video på instagram når jeg lager denne retten! Så hvis du finner frem alle ingrediensene, kan du gå inn der hvis du vil lage retten steg-for-steg med meg 🙂 Sååå følg meg på INSTAGRAM for å se videoen, og for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Jeg legger alle ingrediensene i ingredienslista, men jeg lager en liten oversikt her med bilder av de ulike ingrediensene som er litt “spesielle” og viktige for å få til den autentiske gode thai-smaken!

BILDER AV DE ULIKE INGREDIENSENE:

Dette er den røde karrien jeg bruker! Kjøpes i asiatiske matvarebutikker!

Kylling i rød karri

Fishsauce – kjøpes i alle vanlige matvarebutikker.

Kylling lårfilet – mye bedre på smak og blir mye saftigere! Du får kjøpt ferdig utbeinet kyllinglår i alle matvarebutikker – se etter “kylling lårfilet”-pakken, de ligger som regel ved siden av der det ligger kyllingfilet.

Du kan ikke lage denne retten, uten limeblader! Kjøpes i asiatiske matvarebutikker!

Mini-aubergine – Disse søte små auberginene, selges kun i asiatiske matvarebutikker. Spør om de har om du ikke finner det selv! Om du ikke får tak i disse, kan du bruke vanlig aubergine, eller squash!

Pac choy – Asiatisk kål. Fås kjøpt i asiatiske matvarebutikker, eller i utvalgte dagligvarebutikker som meny. Får du ikke tak i dette, kan du bruke en annen grønnsak som gulrøtter, brokkoli eller blomkål i stedet for.

For de som lurer på hvilken kyllingbuljong jeg brukte på instagram storyen jeg la ut, så er det denne:

(Visited 2 745 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Forberedelser

Finn frem alle ingrediensene - husk å sette på ris om du ønsker dette ved siden av!

2
Ferdig

Kutt kylling lårfilet i strimler - du trenger ikke skjære vekk fett (dette smelter inn i kjøttet og gir både saftighet og god smak)

3
Ferdig

Kutt mini-aubergine og løk i båter

4
Ferdig

Kutt pac choy i store chuncks og skyll i kaldt vann for å få vekk grus/sand.

5
Ferdig

Legg frem limeblader, grovkutt hvitlkøk og chili, finn frem sweet basil om du har det.

6
Ferdig

Varm opp en støpejernsgryte eller en stekepanne/wokpanne - tilsett olje

7
Ferdig

Tilsett rød karri og la det steke sammen med oljen ett lite minutt. Rør rundt så det ikke svir seg (det går fint om det setter seg litt fast i bunn).

8
Ferdig

Tilsett kyllinglårfilet - og la det steke sammen med karrien på medium-høy varme i ett par minutter, mens du rører innimellom.

9
Ferdig

Ha på halvparten av kokosmelken og kok på høy varme ett par minutter til det begynner å tykne.

10
Ferdig

Tilsett hvitløk (og chili om du ønsker den skikkelig sterk). Husk at selve karri-pasten er litt sterk i seg selv.

11
Ferdig

Rør godt om og tilsett resten av kokosmelken, kok opp.

12
Ferdig

Tilsett vann, kyllingbuljong, løk, aubergine og limeblader og la koke ett par minutter.

13
Ferdig

Tilsett deretter vannkastanjer og bambusskudd - hvis du har sweet basil kan du tilsette dette også nå (kutt gjerne i litt grove biter) la småkoke ett par minutter.

14
Ferdig

Tilsett hakket pac choy og la koke et lite minutt i sausen!

15
Ferdig

Tilsett fishsause og sukker! Smak til om den trenger mer kyllingbuljong eller feks. mer sukker eller fishsauce.

16
Ferdig

Server med ris eller spis som suppe <3 Håper du liker oppskriften 😍 Legg igjen en kommentar om du har spørsmål eller tilbakemelding 😍 (beklager dårlige bilder, men lyset er ikke med meg om dagen) ;)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Breadsticks med hvitløk og maldonsalt
forrige
Breadsticks med hvitløk og maldonsalt
neste
Proteinrundstykker med gulrot og chiafrø
Breadsticks med hvitløk og maldonsalt
forrige
Breadsticks med hvitløk og maldonsalt
neste
Proteinrundstykker med gulrot og chiafrø

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar