Kremet pasta med kylling og chorizo

0 0
Kremet pasta med kylling og chorizo

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
700 gram kyllingfilet
100 gram chorizo
400 gram pasta
2 løk
4 hvitløksfedd
4 ss soltørket tomatpesto
3 dl kremfløte
1 ss srirachasaus (sterk chilisaus)
100 gram parmesan
0.5 potte basilikum
0.5 sitron
salt og pepper
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
  • Spicy
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Kremet pasta med kylling og chorizo er skikkelig helge-kosemat. Kyllingen er stekt med chorizo, soltørket tomatpesto, løk og hvitløk. Deretter har jeg oppi kremfløte, parmesan, pasta og basilikum. Nå har jo jeg en svakhet for kremet mat og hvis man kombinerer det med pasta, så blir jeg enda svakere. Jeg har en en reel på Instagram med fremgangsmåte hvis du vil ta en titt på den. Med hvitløksbrød eller focacciabrød og en liten sidesalat, blir det en innertier av et måltid.

Kremet pasta med kylling og chorizo

Jeg så en lignende rett på Instagram og den fristet så mye at jeg måtte bare lage den.

Om du er glad i pasta vil jeg også anbefale deg å teste ut denne pastaen med marinerte scampi og parmesansaus.

Pasta med marinerte scampi og parmesansaus

Jeg har fått utrolig mange gode tilbakemeldinger på denne retten. Både fra gjester, men også lesere som har testet den ut. Den er rett og slett så god, at den er en av rettene som kommer i kokeboken min som lanseres 25.august. Ja, du leste rett; KOKEBOK! Det er så utrolig stas og jeg håper du kommer til å like den!

Du kan gjerne følge meg på INSTAGRAM, TIKTOK og FACEBOOK for å holde deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ? Håper du liker denne oppskriften på kremet pasta med kylling og chorizo.

(Visited 51 084 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett på en romslig kjele med godt saltet vann, til koking av pasta. Du kan tilsette pastaen når vannet koker og la pastaen koke til den fremdeles har en del tyggemotstand igjen. Pastaen skal koke ferdig i den kremede sausen. Ta vare på ca. 2 desiliter av pastavannet.

2
Ferdig

Del kyllingfiletene i passe store terninger og bland sammen med den soltørkede tomatpestoen.

3
Ferdig

Del chorizoen, hvitløken og løken i små biter. Parmesanen kan du finrive og den friske basilikumen kan du kutte i mindre biter. Ta vare på litt parmesan som kan rives over ved servering.

4
Ferdig

Varm opp en stekepanne og stek chorizoen ett par minutter, til den får en gyllen farge. Du trenger ikke olje eller smør i stekepannen, siden chorizoen skiller ut en del fett.

5
Ferdig

Tilsett kyllingbitene som er blandet med tomatpestoen og fordel det utover stekepannen. La det ligge å steke ett par minutter på den ene siden, før du vender om på kyllingbitene og tilsetter løken og hvitløken. Ha på godt med pepper og litt salt - la det steke sammen et lite minutt.

6
Ferdig

Så kan du tilsette kremfløte og srirachasausen. Om du ikke har denne chilisausen, kan du bruke cayennepepper, fersk chili eller tørkede chiliflak. Rør godt om og la det småkoke i ca. 5 minutter.

7
Ferdig

Bland pastaen sammen med den kremede sausen, parmesanen og basilikumen. Rør alt godt sammen og spe på med litt pastavann. La det koke ett par minutter til pastaen er ferdig og sausen har fått trekke litt inn i pastaen. Press over litt sitronsaft og bland alt sammen, før du serverer det i en stor serveringsbolle. Riv over litt parmesan ved servering og pynt gjerne med basilikum.

8
Ferdig

Server med for eksempel hvitløksbrød eller focaccia og en liten salat ☺️ Legg gjerne igjen en kommentar om du tester ut oppskriften.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Kyllingsalat med tomatpesto-dressing
forrige
Kyllingsalat med tomatpesto-dressing
Kylling-og-pastasalat-med-nektarin-og-pestodressing
neste
Kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing
Kyllingsalat med tomatpesto-dressing
forrige
Kyllingsalat med tomatpesto-dressing
Kylling-og-pastasalat-med-nektarin-og-pestodressing
neste
Kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing

Legg Til Din Kommentar

+