Kyllingsalat med tomatpesto-dressing

0 0
Kyllingsalat med tomatpesto-dressing

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
700 g kyllingfilet
2 ss kyllingkrydder
8 baconskriver
5 ss olje til steking
0.5 isbergsalat Eller hjertesalat/grønnkål/spinat
1 boks mais
1 granateple
0.5 agurk
2 tomat
0.5 ananas
1 rødløk
2 avokado
Til pynt: basilikum
DRESSINGEN
120 g soltørket tomatpesto
200 g lettrømme
Litt salt
SOLTRØKET TOMATPESTO
200 g soltørkede tomater i olje
40 g parmesan
40 g cashewnøtter
2 hvitløksfedd
Inneholder:
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:

Ingredienser

  • DRESSINGEN

  • SOLTRØKET TOMATPESTO

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Om du vil imponere med en fargerik og frisk kyllingsalat med tomatpesto-dressing, har du havna på rett sted. Denne deilige salaten består av masse gode frukt og grønnsaker, saftig kyllingfilet, sprøstekt bacon og en kremet tomatpesto-dressing. Skikkelig digg! Server gjerne med nybakt focacciabrød og noe kaldt og forfriskende i glasset.

Det sies jo at man spiser med øynene først, så med denne fargerike salaten vil du nok imponere både deg selv og gjestene dine. Legg alle ingrediensene på rekke og rad utover et fat, så vil du få frem alle de flotte fargene som er i denne kyllingsalaten. Du kan blande alt sammen i en større bolle etter at gjestene har satt seg til bordet, slik at du virkelig får blandet alle de gode smakene.

Kyllingsalat med tomatpesto-dressing

TIPS:

  • Lager du ikke pestoen selv, anbefaler jeg deg å bestille hjem denne soltørkede tomatpestoen. Bor du i Haugesundsområdet kan du ta turen innom Amundsen Spesial på Amanda senteret. Der har de så masse digge oljer, pestoer, krydderier og annet snacks.

Følg meg på INSTAGRAM, TIKTOK og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Send meg gjerne et bilde eller legg igjen en kommentar om du tester denne oppskriften på kyllingsalat med tomatpesto-dressing. Håper det faller i smak og ta gjerne kontakt om du lurer på noe.

(Visited 5 752 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

2
Ferdig

Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel baconskivene utover. Stek baconet i ovnen i ca. 10 minutter, til det er gyllent og sprøtt.

3
Ferdig

Kutt isbergsalat og skyll i kaldt vann i et dørslag eller en salatslynge. Rist av vannet og legg det gjerne utover kjøkkenpapir for å unngå en fuktig/vannete salat. Du kan gjerne erstatte isbergsalaten med grønnkål/frisk spinat/rucculasalat/romanosalat.

4
Ferdig

Kutt ananasen, agurken, avokadoen, tomatene og rødløken.

5
Ferdig

Rens granateplet. For å unngå masse søl, kan det være lurt å rense granateplet i en bolle med kaldt vann. Kjernene vil synke til bunns, mens rester fra skallet vil flyte til overflaten.

6
Ferdig

Del hver kyllingfileten i to - vannrett, men ikke kutt helt igjennom. La det være igjen ca. 1 cm, så du kan brette kyllingfileten ut som en sommerfugl. Da blir det lettere å steke kyllingfiletene jevnt. Strø salt, pepper og gjerne litt kyllingkrydder eller andre krydder du har liggende som paprikakrydder, litt gurkemeie, hvitløkspulver osv. på kyllingfileten.

7
Ferdig

Ha godt med olje i en stekepanne og varm den skikkelig opp. La kyllingfiletene steke i 3-4 minutter på medium-høy varme, før du snur de rundt og lar de steke videre i 3-4 minutter på den andre siden til de er gjennomstekt. Legg kyllingfiletene ligge på en tallerken og hvile, mens du gjør klart det andre.

8
Ferdig

Lag tomatpesto

Lag tomatpesto ved å blande alle ingrediensene til tomatpestoen i en blender eller kjør alt sammen med en stavmikser. Om du ikke lager pestoen selv, anbefaler jeg deg pestoen fra Amundsen, som jeg har lagt link på øverst i dette blogginnlegget.

9
Ferdig

Lag dressingen

Lag dressingen ved å blande sammen tomatpestoen, rømme og litt salt i en skål.

10
Ferdig

Da skal alt være klart til opplegging. Legg salaten utover et fat og legg alle de ulike ingrediensene slik jeg har gjort det her.

11
Ferdig

Kutt kyllingfiletene i skiver og dander de på toppen av salaten. Ha over litt av dressingen, det sprøstekte baconet og pynt med basilikumblader om du har det. Velbekomme!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Sosekjøtt med potetmos
forrige
Sosekjøtt med potetmos
neste
Kremet pasta med kylling og chorizo
Sosekjøtt med potetmos
forrige
Sosekjøtt med potetmos
neste
Kremet pasta med kylling og chorizo

Legg Til Din Kommentar

+