Ingredienser
-
700 g kyllingfilet
-
2 ss kyllingkrydder
-
8 baconskriver
-
5 ss olje til steking
-
0.5 isbergsalatEller hjertesalat/grønnkål/spinat
-
1 boks mais
-
1 granateple
-
0.5 agurk
-
2 tomat
-
0.5 ananas
-
1 rødløk
-
2 avokado
-
Til pynt: basilikum
-
DRESSINGEN
-
120 g soltørket tomatpesto
-
200 g lettrømme
-
Litt salt
-
SOLTRØKET TOMATPESTO
-
200 g soltørkede tomater i olje
-
40 g parmesan
-
40 g cashewnøtter
-
2 hvitløksfedd
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Om du vil imponere med en fargerik og frisk kyllingsalat med tomatpesto-dressing, har du havna på rett sted. Denne deilige salaten består av masse gode frukt og grønnsaker, saftig kyllingfilet, sprøstekt bacon og en kremet tomatpesto-dressing. Skikkelig digg! Server gjerne med nybakt focacciabrød og noe kaldt og forfriskende i glasset.
Det sies jo at man spiser med øynene først, så med denne fargerike salaten vil du nok imponere både deg selv og gjestene dine. Legg alle ingrediensene på rekke og rad utover et fat, så vil du få frem alle de flotte fargene som er i denne kyllingsalaten. Du kan blande alt sammen i en større bolle etter at gjestene har satt seg til bordet, slik at du virkelig får blandet alle de gode smakene.
TIPS:
- Lager du ikke pestoen selv, anbefaler jeg deg å bestille hjem denne soltørkede tomatpestoen. Bor du i Haugesundsområdet kan du ta turen innom Amundsen Spesial på Amanda senteret. Der har de så masse digge oljer, pestoer, krydderier og annet snacks.
Følg meg på INSTAGRAM, TIKTOK og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Send meg gjerne et bilde eller legg igjen en kommentar om du tester denne oppskriften på kyllingsalat med tomatpesto-dressing. Håper det faller i smak og ta gjerne kontakt om du lurer på noe.
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 200 grader varmluft. |
2
Ferdig
|
Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel baconskivene utover. Stek baconet i ovnen i ca. 10 minutter, til det er gyllent og sprøtt. |
3
Ferdig
|
Kutt isbergsalat og skyll i kaldt vann i et dørslag eller en salatslynge. Rist av vannet og legg det gjerne utover kjøkkenpapir for å unngå en fuktig/vannete salat. Du kan gjerne erstatte isbergsalaten med grønnkål/frisk spinat/rucculasalat/romanosalat. |
4
Ferdig
|
Kutt ananasen, agurken, avokadoen, tomatene og rødløken. |
5
Ferdig
|
Rens granateplet. For å unngå masse søl, kan det være lurt å rense granateplet i en bolle med kaldt vann. Kjernene vil synke til bunns, mens rester fra skallet vil flyte til overflaten. |
6
Ferdig
|
Del hver kyllingfileten i to - vannrett, men ikke kutt helt igjennom. La det være igjen ca. 1 cm, så du kan brette kyllingfileten ut som en sommerfugl. Da blir det lettere å steke kyllingfiletene jevnt. Strø salt, pepper og gjerne litt kyllingkrydder eller andre krydder du har liggende som paprikakrydder, litt gurkemeie, hvitløkspulver osv. på kyllingfileten. |
7
Ferdig
|
Ha godt med olje i en stekepanne og varm den skikkelig opp. La kyllingfiletene steke i 3-4 minutter på medium-høy varme, før du snur de rundt og lar de steke videre i 3-4 minutter på den andre siden til de er gjennomstekt. Legg kyllingfiletene ligge på en tallerken og hvile, mens du gjør klart det andre. |
8
Ferdig
|
Lag tomatpesto |
9
Ferdig
|
Lag dressingen |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|