Ingredienser
-
Krydderstekt kyllingfilet
-
700 gram kyllingfilet
-
2 ss kyllingkrydder
-
4 ss olje til steking
-
2 ss meierismør
-
5 stk hvitløksfedd
-
0.5 sitron
-
Pastasalat
-
200 gram pasta
-
3 stk nektarin
-
1 stk rødløk
-
0.5 agurk
-
0.5 spisspaprika
-
1 stk granateple
-
75 gram (en halv pose) grønnkål
-
150 gram bringebær
-
200 gram fetaost blokk
-
150 gram saltede cashewnøtter
-
Pestodressing
-
4 ss Grønn pesto
-
150 gram rømme
-
3 ss majones
Fremgangsmåte
Reklame – Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Denne uken er det salatuke på bloggen, og jeg startet uken med en kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing. Det er så vanvittig godt! I tillegg er det en hel del andre godsaker i denne salaten, som bringebær, granateple, grønnkål, fetaost og cashewnøtter.
Kyllingen steker jeg saftig i et deilig kyllingkrydder fra Amundsen Spesial på Amandasenteret. Den deilige pestodressingen som binder hele salaten sammen, er laget av rømme, majones og pesto (anbefaler Amundsen sin pesto her også. Både den grønne og røde pestoen deres er utrolig god. Det er denne jeg bruker, om jeg ikke lager selv).
Følg meg gjerne på INSTAGRAM, TIKTOK og FACEBOOK for å holde deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Dette kan du lage klart dagen i forveien:
• Du kan lage pastasalaten opp til ett par dager i forveien. Kyllingfiletene bør stekes før servering for et mer saftig og vellykket resultat. Om du skal ha med deg i matpakken så er der ingenting i veien for at du kan steke kyllingfiletene dagen i forveien.
Håper denne oppskriften på kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing, faller i smak. Legg gjerne igjen en kommentar om du tester oppskriften eller har andre spørsmål♥
Steg
1
Ferdig
|
Sett på en romslig kjele med godt saltet vann til koking av pasta. Ha pastaen i kjelen når vannet koker og kok pastaen til den er ferdig. Sil av vannet og avkjøl pastaen i kaldt vann. |
2
Ferdig
|
Kutt nektarinen i små biter. For å få løsnet nektarinen fra steinen, kan det vært lurt å lage et snitt rundt hele, slik som når du deler en avokado. I stedet for kun ett snitt rundt hele, lager jeg flere snitt, slik at jeg får 8 båter. Deretter knekker jeg av en og en båt slik at de løsner fra steinen, før jeg kutter de i mindre biter. |
3
Ferdig
|
Finhakk rødløken. Kutt agurken og spisspaprikaen i små terninger. Cashewnøttene kan du hakke i litt grove biter. |
4
Ferdig
|
Rens granateplekjernene ut av granateplet. Det kan være lurt å lage snitt, kun i skallet på granateple, slik at granateplekjernene ikke blir "ødelagt". Da unngår du en hel del søl. Et annet triks kan være å fylle opp en bakebolle med kaldt vann, og rense granateplet oppi der. Da slipper du at det spruter granateplesaft på klærne dine (veldig kjedelig og vanskelig å få vekk). |
5
Ferdig
|
Ha rødløken, paprikaen, agurken, granateplekjernene, grønnkålen, bringebærene og cashewnøttene i en stor salatbolle. Tilsett også den kokte pastaen, men sørg for at den er kald og at alt vannet har rent skikkelig godt av. Bland alt godt sammen. |
6
Ferdig
|
Bland sammen pestoen, rømmen og majonesen i en skål. Hell dressingen deretter over salaten og bland alt godt sammen. Smuldre over fetaosten. |
7
Ferdig
|
Hvis du vil lære hvordan jeg steker og får smakfull og saftig kyllingfilet, kan du lese de neste stegene i oppskriften. Hvis du føler du har kontrollen, kan du steke kyllingfiletene med kyllingkrydderet til de er gjennomstekte i olje, smør, hvitløksfedd og sitron. |
8
Ferdig
|
Steking av kyllingfiletVarm opp en stekepanne med olje. Gni litt olje på den ene siden av kyllingfiletene og strø på godt med krydder. Bruker du krydderet fra Amundsen, kan du også strø på litt salt, siden dette krydderet ikke inneholder salt. Bruker du et annet kyllingkrydder må du lese på etiketten om det inneholder salt. Det kan fort bli for mye. |
9
Ferdig
|
Legg kyllingfileten med kryddersiden ned i den varme stekepannen. Ha i en spiseskje med meierismør og la kyllingfiletene ligge å steke på medium+ varme, til de får en fin stekeskorpe. Strø litt kyllingkrydder og salt på den andre siden og snu deretter kyllingfiletene rundt. Ha i resten av smøret og hvitløksfeddene (som du knuser med flatsiden på kniven). Legg en halv sitron med snittflaten ned i stekepannen og la den ligge der å steke sammen med kyllingfiletene. Øs smøret over kyllingfiletene, mens de steker videre i 3-4 minutter, til de er gjennomstekte (68 grader). |
10
Ferdig
|
Legg kyllingfiletene på en tallerken og la de hvile i ca. 10 minutter, før du kutter dem i skiver. Dander kyllingfiletene oppå pastasalaten og press den stekte sitronen over ved servering. |
11
Ferdig
|
Server gjerne med focacciabrød eller hvitløksbaguetter. |