Kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing

0 0
Kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Krydderstekt kyllingfilet
700 gram kyllingfilet
2 ss kyllingkrydder
4 ss olje til steking
2 ss meierismør
5 stk hvitløksfedd
0.5 sitron
Pastasalat
200 gram pasta
3 stk nektarin
1 stk rødløk
0.5 agurk
0.5 spisspaprika
1 stk granateple
75 gram (en halv pose) grønnkål
150 gram bringebær
200 gram fetaost blokk
150 gram saltede cashewnøtter
Pestodressing
4 ss Grønn pesto
150 gram rømme
3 ss majones
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:

Ingredienser

  • Krydderstekt kyllingfilet

  • Pastasalat

  • Pestodressing

Fremgangsmåte

Del

Reklame – Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Denne uken er det salatuke på bloggen, og jeg startet uken med en kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing. Det er så vanvittig godt! I tillegg er det en hel del andre godsaker i denne salaten, som bringebær, granateple, grønnkål, fetaost og cashewnøtter.

Kyllingen steker jeg saftig i et deilig kyllingkrydder fra Amundsen Spesial på Amandasenteret. Den deilige pestodressingen som binder hele salaten sammen, er laget av rømme, majones og pesto (anbefaler Amundsen sin pesto her også. Både den grønne og røde pestoen deres er utrolig god. Det er denne jeg bruker, om jeg ikke lager selv).

Kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing

 

Følg meg gjerne på INSTAGRAMTIKTOK og FACEBOOK for å holde deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

• Du kan lage pastasalaten opp til ett par dager i forveien. Kyllingfiletene bør stekes før servering for et mer saftig og vellykket resultat. Om du skal ha med deg i matpakken så er der ingenting i veien for at du kan steke kyllingfiletene dagen i forveien.

Håper denne oppskriften på kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing, faller i smak. Legg gjerne igjen en kommentar om du tester oppskriften eller har andre spørsmål♥

(Visited 5 683 times, 5 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett på en romslig kjele med godt saltet vann til koking av pasta. Ha pastaen i kjelen når vannet koker og kok pastaen til den er ferdig. Sil av vannet og avkjøl pastaen i kaldt vann.

2
Ferdig

Kutt nektarinen i små biter. For å få løsnet nektarinen fra steinen, kan det vært lurt å lage et snitt rundt hele, slik som når du deler en avokado. I stedet for kun ett snitt rundt hele, lager jeg flere snitt, slik at jeg får 8 båter. Deretter knekker jeg av en og en båt slik at de løsner fra steinen, før jeg kutter de i mindre biter.

3
Ferdig

Finhakk rødløken. Kutt agurken og spisspaprikaen i små terninger. Cashewnøttene kan du hakke i litt grove biter.

4
Ferdig

Rens granateplekjernene ut av granateplet. Det kan være lurt å lage snitt, kun i skallet på granateple, slik at granateplekjernene ikke blir "ødelagt". Da unngår du en hel del søl. Et annet triks kan være å fylle opp en bakebolle med kaldt vann, og rense granateplet oppi der. Da slipper du at det spruter granateplesaft på klærne dine (veldig kjedelig og vanskelig å få vekk).

5
Ferdig

Ha rødløken, paprikaen, agurken, granateplekjernene, grønnkålen, bringebærene og cashewnøttene i en stor salatbolle. Tilsett også den kokte pastaen, men sørg for at den er kald og at alt vannet har rent skikkelig godt av. Bland alt godt sammen.

6
Ferdig

Bland sammen pestoen, rømmen og majonesen i en skål. Hell dressingen deretter over salaten og bland alt godt sammen. Smuldre over fetaosten.

7
Ferdig

Hvis du vil lære hvordan jeg steker og får smakfull og saftig kyllingfilet, kan du lese de neste stegene i oppskriften. Hvis du føler du har kontrollen, kan du steke kyllingfiletene med kyllingkrydderet til de er gjennomstekte i olje, smør, hvitløksfedd og sitron.

8
Ferdig

Steking av kyllingfilet

Varm opp en stekepanne med olje. Gni litt olje på den ene siden av kyllingfiletene og strø på godt med krydder. Bruker du krydderet fra Amundsen, kan du også strø på litt salt, siden dette krydderet ikke inneholder salt. Bruker du et annet kyllingkrydder må du lese på etiketten om det inneholder salt. Det kan fort bli for mye.

9
Ferdig

Legg kyllingfileten med kryddersiden ned i den varme stekepannen. Ha i en spiseskje med meierismør og la kyllingfiletene ligge å steke på medium+ varme, til de får en fin stekeskorpe. Strø litt kyllingkrydder og salt på den andre siden og snu deretter kyllingfiletene rundt. Ha i resten av smøret og hvitløksfeddene (som du knuser med flatsiden på kniven). Legg en halv sitron med snittflaten ned i stekepannen og la den ligge der å steke sammen med kyllingfiletene. Øs smøret over kyllingfiletene, mens de steker videre i 3-4 minutter, til de er gjennomstekte (68 grader).

10
Ferdig

Legg kyllingfiletene på en tallerken og la de hvile i ca. 10 minutter, før du kutter dem i skiver. Dander kyllingfiletene oppå pastasalaten og press den stekte sitronen over ved servering.

11
Ferdig

Server gjerne med focacciabrød eller hvitløksbaguetter.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kremet pasta med kylling og chorizo
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger
neste
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger
forrige
Kremet pasta med kylling og chorizo
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger
neste
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger

Legg Til Din Kommentar

+