Ingredienser
-
Kylling:
-
600 gram kylling lårfilet
-
2 ss gastromat
-
4 ss olje
-
1 ss hvitløkspulver
-
Grønnsaker
-
5 stk store champignon
-
5 stk gulrøtter
-
1 stk purreløk
-
3 stk løk
-
4 stk hvitløksfedd
-
Flytende:
-
2 liter kyllingkraft/kyllingbuljong
-
5 dl kremfløte
-
4 toppede spiseskjeer maizenna
-
Gressløkolje
-
60 gram fersk gressløk
-
3 dl solsikkeolje/rapsolje
-
Annet:
-
0.5 sitron
-
fersk gressløk
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!
Altså, takk meg seinere! Denne oppskriften på kremet kyllingsuppe med gressløkolje kommer du garantert til å lage flere ganger. Denne suppen er helt uten karri og chili, som du finner i de andre kyllingsuppene jeg har på bloggen. Jeg bruker kylling lårfilet, som tåler å steke/koke uten å bli tørr, slik vanlig kyllingfilet fort kan bli. Det som løfter denne suppen noen hakk over andre kyllingsupper, er den gode gressløkoljen som tilfører suppen masse god smak.
Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥
Hva som kan gjøres klart dagen i forveien:
- Kyllingen kan kuttes og blandes med krydder og olje.
- Kutt alle grønnsakene
- Lag gressløkoljen
Steg
1
Ferdig
|
Klargjør kyllingen |
2
Ferdig
|
Klargjør grønnsakene |
3
Ferdig
|
Lag suppen |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Visp maizenna ut i den kalde kremfløten. Kok opp vann i vannkoker og bland med kyllingbuljong/fond. Se blandingsforhold på pakken. Bruk kyllingkraft om du har det. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Lag gressløkoljeNår suppen koker kan du lage gressløkoljen. Kutt gressløken i mindre biter og bland sammen med oljen og en liten klype salt. Kjør lenge (3-4 minutter) i blender eller med stavmixer. Du kan fint bruke oljen uten å sile den, men om du ønsker en helt klar olje kan det være lurt å sile den gjennom et rent klede eller en fin sil. Ha oljen over i en skål eller en flaske og server ved siden av suppen. |
8
Ferdig
|
Smak til suppenSmak til suppen med salt, kvernet pepper, gastromat og litt salt. Tilsett finhakket gressløk om du har litt til overs, sammen med sitronsaft, rett før servering! |
9
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
60 gr gressløk?,
Hvor mange Potter bruker du da?
Jeg kjøpte en og tenkte det var nok.
Pottene varierer litt i størrelse. Er vel ca 30 gram i en sånn pose med frisk gressløk man kjøper, om jeg ikke tar helt feil ☺️