Kremet kyllingsuppe med gressløkolje

1 0
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Kylling:
600 gram kylling lårfilet
2 ss gastromat
4 ss olje
1 ss hvitløkspulver
Grønnsaker
5 stk store champignon
5 stk gulrøtter
1 stk purreløk
3 stk løk
4 stk hvitløksfedd
Flytende:
2 liter kyllingkraft/kyllingbuljong
5 dl kremfløte
4 toppede spiseskjeer maizenna
Gressløkolje
60 gram fersk gressløk
3 dl solsikkeolje/rapsolje
Annet:
0.5 sitron
fersk gressløk
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • Kylling:

  • Grønnsaker

  • Flytende:

  • Gressløkolje

  • Annet:

Fremgangsmåte

Del

Kremet kyllingsuppe med gressløkoljeBruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!

Altså, takk meg seinere! Denne oppskriften på kremet kyllingsuppe med gressløkolje kommer du garantert til å lage flere ganger. Denne suppen er helt uten karri og chili, som du finner i de andre kyllingsuppene jeg har på bloggen. Jeg bruker kylling lårfilet, som tåler å steke/koke uten å bli tørr, slik vanlig kyllingfilet fort kan bli. Det som løfter denne suppen noen hakk over andre kyllingsupper, er den gode gressløkoljen som tilfører suppen masse god smak.

Kremet kyllingsuppe med gressløkolje

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥

Hva som kan gjøres klart dagen i forveien:

  • Kyllingen kan kuttes og blandes med krydder og olje.
  • Kutt alle grønnsakene
  • Lag gressløkoljen
(Visited 964 times, 5 visits today)

Steg

1
Ferdig

Klargjør kyllingen

Kutt kyllinglårfiletene i små biter og bland med hvitløkspulver (ikke hvitløkssalt), gastromat og olje. Hvis du ikke får tak i kylling lårfilet, kan du bruke kyllingfilet.

2
Ferdig

Klargjør grønnsakene

Kutt champignonen i båter og gulrøttene i terninger. Kutt løk, purreløk og hvitløk i små biter.

3
Ferdig

Lag suppen

Varm opp en kjele på høy varme. Tilsett litt olje og stek kyllingbitene to-tre minutter på den ene siden før du rører rundt. (Hvis du bruker vanlig kyllingfilet kan du legge de stekte bitene til sides, og tilsette disse senere rett før servering).

4
Ferdig

Bruker du kylling lårfilet, tilsetter du alle grønnsakene og steker disse videre sammen med kyllingbitene ett par minutter.

5
Ferdig

Visp maizenna ut i den kalde kremfløten. Kok opp vann i vannkoker og bland med kyllingbuljong/fond. Se blandingsforhold på pakken. Bruk kyllingkraft om du har det.

6
Ferdig

Ha kremfløten og kyllingkraften i gryten med kyllingen og grønnsakene. Kok opp og rør godt i bunnen slik at det ikke svir seg. La det småkoke/trekke i ca. 15 minutter.

7
Ferdig

Lag gressløkolje

Når suppen koker kan du lage gressløkoljen. Kutt gressløken i mindre biter og bland sammen med oljen og en liten klype salt. Kjør lenge (3-4 minutter) i blender eller med stavmixer. Du kan fint bruke oljen uten å sile den, men om du ønsker en helt klar olje kan det være lurt å sile den gjennom et rent klede eller en fin sil. Ha oljen over i en skål eller en flaske og server ved siden av suppen.

8
Ferdig

Smak til suppen

Smak til suppen med salt, kvernet pepper, gastromat og litt salt. Tilsett finhakket gressløk om du har litt til overs, sammen med sitronsaft, rett før servering!

9
Ferdig

Server gjerne med hvitløksbrød eller focacciabrød - og hell godt med gressløkolje over før du og gjestene dine kan nyte denne deilige suppen. Håper den faller i smak!

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Pasta og kjøttsaus med basilikum og pinjekjerner
forrige
Pasta og kjøttsaus med basilikum og pinjekjerner
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin
neste
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin
Pasta og kjøttsaus med basilikum og pinjekjerner
forrige
Pasta og kjøttsaus med basilikum og pinjekjerner
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin
neste
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin

Legg Til Din Kommentar