Ingredienser
-
Deigen:
-
1 liter kaldt vann
-
1200 gram hvetemel
-
1.5 ts tørrgjær
-
1.5 ts salt
-
8 ss olivenolje
-
Etter heving:
-
5 ss olivenolje
-
3 ts maldonsalt
-
2 kvaster fersk rosmarin
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin – det absolutte beste tilbehøret ved siden av supper, salater, pastaretter, tapas og til sandwicher (spør du meg).
Synes du også det er vanskelig å få til et skikkelig godt focacciabrød, som smaker likt det du får servert på restaurant? Da har jeg funnet løsningen for deg! Eltefritt focacciabrød er uten tvil det focacciabrødet jeg lager som blir best, men som krever minst arbeid. Man rører bare sammen deigen 12-16 timer i forveien og steker det neste dag. Følg oppskriften, så lover jeg deg et godt resultat. Dette er noe alle får til!
Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥
Håper du vil teste ut denne oppskriften på focacciabrød med maldonsalt og rosmarin og gi meg gjerne en tilbakemelding!
Steg
1
Ferdig
|
Lag deigen dagen i forveienBland sammen ingrediensene til deigen i en stor bakebolle. Du trenger ikke å bruke kjøkkenmaskin - du kan bare røre den fort sammen med en sleiv slik at alt er blandet. Den skal ikke eltes lenge slik som feks. bolledeig. Deigen kommer til å heve mye i løpet av natten, så det er derfor viktig at du bruker en stor bakebolle. |
2
Ferdig
|
Dekk til bakebollen med plastikkfolie. Dette er viktig slik at ikke deigen tørker ut. La deigen stå på kjøkkenbenken til heving i romtemperatur til neste dag, i ca. 12-16 timer. Den trenger ikke settes på varmekabler eller foran ovnen! |
3
Ferdig
|
Neste dagDekk til en ildfast form eller firkanta kakeform med bakepapir. Jeg pleier å ha litt olje rundt om i forma, slik at bakepapiret klistrer seg inntil. Du kan også bruke en langpanne hvis du ikke har en ildfast form. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Dekk til med plastikkfolie igjen, og la den stå i ca.45 minutter til etterheving. Denne gangen gjerne en litt lun plass (på feks. varmekablene eller på en rist over vasken som du fyller med varmt vann). |
6
Ferdig
|
Sett ovnen på 230 grader, over og undervarme. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Hvis du skal spise brødet samme dag, lar du det bare ligge på en rist. Hvis det skal spises dagen etterpå, pakkes det inn i plastikkfolie når brødet er avkjølt. Stek brødet noen minutter før servering for å få skorpen sprø igjen. |
11
Ferdig
|
Håper du liker denne oppskriften på focacciabrød med maldonsalt og rosmarin. Setter pris på om du vil legge igjen en kommentar eller tilbakemelding om du tester den ut :) |
8 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei.kan jeg få mål på den formen du bruker ?
Bruker en form som er ca. 40x30cm 🙂
Laget dette brødet i går, stekte og serverte det i dag. Fikk mye skryt, nydelig focacica.
Så hyggelig å høre! Tusen takk for tilbakemelding
Helt fantastisk god 😋
Beste focaccia ever! Brukte mer gjær, Vårhvete mel, 6 timers hevetid. Varmt vær.. Frisk rosmarin og basilikum forsiktig klemt inn før siste hviletid og steking. Stekte med damp i ovnen.
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemelding ☺️
Hei! Lagde dette igår,ble veldig luftig og godt! Tilsatte mer gjær da jeg ikke kunne heve hele natta,fungerte fine:-)