Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin

2 1
Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Deigen:
1 liter kaldt vann
1200 gram hvetemel
1.5 ts tørrgjær
1.5 ts salt
8 ss olivenolje
Etter heving:
5 ss olivenolje
3 ts maldonsalt
2 kvaster fersk rosmarin
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:

Ingredienser

  • Deigen:

  • Etter heving:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin – det absolutte beste tilbehøret ved siden av supper, salater, pastaretter, tapas og til sandwicher (spør du meg).

Synes du også det er vanskelig å få til et skikkelig godt focacciabrød, som smaker likt det du får servert på restaurant? Da har jeg funnet løsningen for deg! Eltefritt focacciabrød er uten tvil det focacciabrødet jeg lager som blir best, men som krever minst arbeid. Man rører bare sammen deigen 12-16 timer i forveien og steker det neste dag. Følg oppskriften, så lover jeg deg et godt resultat. Dette er noe alle får til!

 

Focacciabrød med maldonsalt og rosmarin

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥

Håper du vil teste ut denne oppskriften på focacciabrød med maldonsalt og rosmarin og gi meg gjerne en tilbakemelding!

(Visited 17 397 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag deigen dagen i forveien

Bland sammen ingrediensene til deigen i en stor bakebolle. Du trenger ikke å bruke kjøkkenmaskin - du kan bare røre den fort sammen med en sleiv slik at alt er blandet. Den skal ikke eltes lenge slik som feks. bolledeig. Deigen kommer til å heve mye i løpet av natten, så det er derfor viktig at du bruker en stor bakebolle.

2
Ferdig

Dekk til bakebollen med plastikkfolie. Dette er viktig slik at ikke deigen tørker ut. La deigen stå på kjøkkenbenken til heving i romtemperatur til neste dag, i ca. 12-16 timer. Den trenger ikke settes på varmekabler eller foran ovnen!

3
Ferdig

Neste dag

Dekk til en ildfast form eller firkanta kakeform med bakepapir. Jeg pleier å ha litt olje rundt om i forma, slik at bakepapiret klistrer seg inntil. Du kan også bruke en langpanne hvis du ikke har en ildfast form.

4
Ferdig

Ta plastikkfolien av bakebollen og dra deigen ned fra kantene. Du skal ikke røre noe særlig i deigen nå, den skal bare helles forsiktig over i formen som er kledd med bakepapir. Dytt den forsiktig utover.

5
Ferdig

Dekk til med plastikkfolie igjen, og la den stå i ca.45 minutter til etterheving. Denne gangen gjerne en litt lun plass (på feks. varmekablene eller på en rist over vasken som du fyller med varmt vann).

6
Ferdig

Sett ovnen på 230 grader, over og undervarme.

7
Ferdig

Etter ca. 30 minutter, heller du over olivenolje og trykker ned i deigen med fingrene, slik at det blir små groper i deigen med noen centimeters mellomrom. Strø over finhakket rosmarin og dryss over maldonsalt.

8
Ferdig

Stek brødet på nest nederste rille i ovnen, på 230 grader i ca. 30-40 minutter - til brødet er gyllent og fint. Ta brødet deretter ut av ovnen og ut av formen avkjøl på rist.

9
Ferdig

Brødet smaker best når det er helt ferskt.

10
Ferdig

Hvis du skal spise brødet samme dag, lar du det bare ligge på en rist. Hvis det skal spises dagen etterpå, pakkes det inn i plastikkfolie når brødet er avkjølt. Stek brødet noen minutter før servering for å få skorpen sprø igjen.

11
Ferdig

Håper du liker denne oppskriften på focacciabrød med maldonsalt og rosmarin. Setter pris på om du vil legge igjen en kommentar eller tilbakemelding om du tester den ut :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje
forrige
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje
Eggerøre med gressløk
neste
Eggerøre med gressløk
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje
forrige
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje
Eggerøre med gressløk
neste
Eggerøre med gressløk

8 Kommentarer Skjul Kommentar

Laget dette brødet i går, stekte og serverte det i dag. Fikk mye skryt, nydelig focacica.

Beste focaccia ever! Brukte mer gjær, Vårhvete mel, 6 timers hevetid. Varmt vær.. Frisk rosmarin og basilikum forsiktig klemt inn før siste hviletid og steking. Stekte med damp i ovnen.

Legg Til Din Kommentar

+