Pasta og kjøttsaus med basilikum og pinjekjerner

0 0
Pasta og kjøttsaus med basilikum og pinjekjerner

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram kjøttdeig
2 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
2 stk løk
3 stk gulrøtter
4 ss tomatpuré
3 dl vann
3 dl kremfløte
2 ts sukker
500 gram pasta penne
30 gram pinjekjerner
1 potte basilikum
revet parmesan
salt og pepper
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!

Her skal du få oppskrift på en veldig god, men enkel pastarett. Pasta og kjøttsaus med basilikum og pinjekjerner faller i smak for de fleste og kan serveres både som helgekos og til hverdags. Du kan servere litt ekstra basilikum og pinjekjerner på siden, sammen med revet parmesan for de som liker litt ekstra.

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥

(Visited 921 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kok pasta:

Kok opp en stor kjele med vann og kok pastaen til den er ferdig. Skyll den i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, hvis den blir ferdig før kjøttsausen er ferdig!

2
Ferdig

Kutt grønnsakene:

Finkutt chili og hvitløk. Kutt løk og gulrøtter i terninger.

3
Ferdig

Lag kjøttsausen:

Stek kjøttdeigen. Tilsett grønnsakene når kjøttdeigen er ferdigstekt og stek sammen ett lite minutt.

4
Ferdig

Tilsett tomatpure, vann og sukker. Rør godt og la småkoke to-tre minutter for å få vekk den bitre tomatsmaken.

5
Ferdig

Tilsett deretter fløte og la det småkoke i noen minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker.

6
Ferdig

Mens kjøttsausen koker, kan du raspe parmesan, kutte halvparten av basilikumen og steke pinjekjernene i en tørr stekepanne. De får en ekstra god og nøtteaktig smak om du steker dem og strør over litt salt.

7
Ferdig

Når kjøttsausen er ferdig smakt til, tilsett den kokte pastaen og bland godt sammen. Ha oppi en god neve med revet parmesan, stekte pinjekjerner og finhakket basilikum.

8
Ferdig

Server gjerne med salat og hvitløksbrød ved siden av. Håper det smaker!

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Mangochutney med chili
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje
neste
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje
forrige
Mangochutney med chili
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje
neste
Kremet kyllingsuppe med gressløkolje

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Jeg har fulgt oppskriften men sausen ble veldig tynn og lys, ikke fyldig og mørk rød som din. Hva har jeg gjort feil?

Legg Til Din Kommentar