Ingredienser
-
400 gram kjøttdeig
-
2 stk hvitløksfedd
-
1 stk rød chili
-
2 stk løk
-
3 stk gulrøtter
-
4 ss tomatpuré
-
3 dl vann
-
3 dl kremfløte
-
2 ts sukker
-
500 gram pasta penne
-
30 gram pinjekjerner
-
1 potte basilikum
-
revet parmesan
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!
Her skal du få oppskrift på en veldig god, men enkel pastarett. Pasta og kjøttsaus med basilikum og pinjekjerner faller i smak for de fleste og kan serveres både som helgekos og til hverdags. Du kan servere litt ekstra basilikum og pinjekjerner på siden, sammen med revet parmesan for de som liker litt ekstra.
Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥
Steg
1
Ferdig
|
Kok pasta:Kok opp en stor kjele med vann og kok pastaen til den er ferdig. Skyll den i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, hvis den blir ferdig før kjøttsausen er ferdig! |
2
Ferdig
|
Kutt grønnsakene:Finkutt chili og hvitløk. Kutt løk og gulrøtter i terninger. |
3
Ferdig
|
Lag kjøttsausen:Stek kjøttdeigen. Tilsett grønnsakene når kjøttdeigen er ferdigstekt og stek sammen ett lite minutt. |
4
Ferdig
|
Tilsett tomatpure, vann og sukker. Rør godt og la småkoke to-tre minutter for å få vekk den bitre tomatsmaken. |
5
Ferdig
|
Tilsett deretter fløte og la det småkoke i noen minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker. |
6
Ferdig
|
Mens kjøttsausen koker, kan du raspe parmesan, kutte halvparten av basilikumen og steke pinjekjernene i en tørr stekepanne. De får en ekstra god og nøtteaktig smak om du steker dem og strør over litt salt. |
7
Ferdig
|
Når kjøttsausen er ferdig smakt til, tilsett den kokte pastaen og bland godt sammen. Ha oppi en god neve med revet parmesan, stekte pinjekjerner og finhakket basilikum. |
8
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Jeg har fulgt oppskriften men sausen ble veldig tynn og lys, ikke fyldig og mørk rød som din. Hva har jeg gjort feil?
Du må nok koke den litt lengre ☺️