Torsk med søtpotetpuré og asiatisk smørsaus
chili, lime, ingefær og soyasaus

0 0
Torsk med søtpotetpuré og asiatisk smørsaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk torskefilet
50 gram salt
15 dl vann
2 stk søtpotet
1 ss meierismør
Saus:
150 gram meierismør Du kan bruke laktosefritt meierismør
2 små sjalottløk
2 ss soyasaus Du kan bruke laktosefri soyasaus
0.5 rød chili
1 ts raspet ingefær
0.5 lime
Litt fersk koriander
garnityr:
sukkererter
Inneholder:
  • Gluten
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • Saus:

  • garnityr:

Fremgangsmåte

Del

Denne retten er en favoritt her i huset. Den asiatiske smørsausen er syrlig og salt, og passer perfekt sammen med søtpotetpuréen som er litt søt i smaken. Med hint av chili blir retten ekstra god. Sausen passer også veldig godt til andre typer fisk og skalldyr, som laks, kamskjell og hummer.

Du kan bruke glutenfri soyasaus og laktosefritt meierismør.

(Visited 5 173 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag søtpotetpuré:

Søtpotetene skrelles og kuttes i grove terninger.
Ha terningene over i en kjele og fyll opp med vann slik at søtpotetbitene dekkes.

2
Ferdig

Kok under lokk i ca. 15 minutter til de er helt møre.
Sil deretter vekk alt vannet og ha søtpoteten tilbake igjen i kjelen.
Bruk en stavmikser og kjør til en mos/pure. Du kan også bruke en blender til dette. Hvis du verken har stavmikser eller blender, kan du mose alt sammen med en potetstapper eller en ballongvisp. Det går fint med litt klumper.
Tilsett en spiseskje med meierismør og smak til med litt salt og pepper.

3
Ferdig

Lag saus:

Mens søtpoteten koker, kan du lage sausen.
Finhakk sjalottløk. Det er lurt å dele sjalottløken i to, skrelle og snitte på langs slik som på bildet, og deretter kutte på tvers så du får små biter.
Kutt deretter tynne skiver av en halv chili, og skrell litt ingefær som du rasper på den fineste raspen. Ha alt sammen i en skål.

4
Ferdig

Smelt 100 gram smør i en kjele. Når smøret har smeltet, lar du smøret putre litt videre til det begynner å skumme og blir lysebrunt som på bildet over. Trekk så kjelen vekk fra varmen. Det er viktig at det ikke varmes for lenge slik at smøret blir brent.

5
Ferdig

Når kjelen med smøret er trukket vekk fra varmen, tilsetter du finhakket sjalottløk, chili og raspet ingefær. La dette frese litt i det varme smøret, før du tilsetter soyasaus og saften fra en halv lime. Tilsett hakket fersk koriander før servering.

6
Ferdig

Posjert torsk:

Kok opp 1,5 liter vann i en kjele med 50 gram salt (Husk at fisken skal kun trekke i noen minutter så du får ikke i deg så mye salt som du tror) ;)

Når vannet har kokt opp, trekk kjelen vekk fra varmen. Legg oppi stykkene med torsk og la de ligge å trekke i ca. 5 minutter. Det er viktig at det ikke koker videre, fisken skal kun trekke i det salte vannet.

Er du usikker på om fisken er ferdig, kan du ta et av stykkene opp fra kjelen, og sjekke forsiktig om stykket "flaker" seg, da er den ferdig :)

Om du ikke ønsker å posjere torsken, kan du bake den i ovnen eller steke den i en stekepanne.

7
Ferdig

Sukkererter:

Samtidig som torsken posjeres, kan du lage klar sukkerertene.
Skyll sukkerertene i kaldt vann.
Ha deretter litt vann i bunnen på en liten steikepanne eller kjele. Ha oppi sukkerertene og la koke i 45 sekunder. IKKE LENGER! Det er godt når de er knasende sprø.

Sil vekk vannet og ha sukkerertene tilbake i steikepannen/kjelen. Tilsett en teskje med meierismør og ha på litt salt og pepper.

8
Ferdig

Når fisken trekkes i det salte vannet, kan det være lurt å varme opp søtpotetpuréen og den asiatiske smørsausen.

9
Ferdig

Sånn da er du ferdig, og du har laget en nydelig og enkel middag!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
kokosmakroner
forrige
Kokosmakroner
neste
Sellerirotpuré med trøffelolje
kokosmakroner
forrige
Kokosmakroner
neste
Sellerirotpuré med trøffelolje

Legg Til Din Kommentar

+