Ingredienser
-
4 stk torskefilet
-
50 gram salt
-
15 dl vann
-
2 stk søtpotet
-
1 ss meierismør
-
Saus:
-
150 gram meierismørDu kan bruke laktosefritt meierismør
-
2 små sjalottløk
-
2 ss soyasausDu kan bruke laktosefri soyasaus
-
0.5 rød chili
-
1 ts raspet ingefær
-
0.5 lime
-
Litt fersk koriander
-
garnityr:
-
sukkererter
Fremgangsmåte
Denne retten er en favoritt her i huset. Den asiatiske smørsausen er syrlig og salt, og passer perfekt sammen med søtpotetpuréen som er litt søt i smaken. Med hint av chili blir retten ekstra god. Sausen passer også veldig godt til andre typer fisk og skalldyr, som laks, kamskjell og hummer.
Du kan bruke glutenfri soyasaus og laktosefritt meierismør.
Steg
1
Ferdig
|
Lag søtpotetpuré: |
2
Ferdig
|
Kok under lokk i ca. 15 minutter til de er helt møre. |
3
Ferdig
|
Lag saus:Mens søtpoteten koker, kan du lage sausen. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Posjert torsk:Kok opp 1,5 liter vann i en kjele med 50 gram salt (Husk at fisken skal kun trekke i noen minutter så du får ikke i deg så mye salt som du tror) ;) Når vannet har kokt opp, trekk kjelen vekk fra varmen. Legg oppi stykkene med torsk og la de ligge å trekke i ca. 5 minutter. Det er viktig at det ikke koker videre, fisken skal kun trekke i det salte vannet. Er du usikker på om fisken er ferdig, kan du ta et av stykkene opp fra kjelen, og sjekke forsiktig om stykket "flaker" seg, da er den ferdig :) Om du ikke ønsker å posjere torsken, kan du bake den i ovnen eller steke den i en stekepanne. |
7
Ferdig
|
Sukkererter:Samtidig som torsken posjeres, kan du lage klar sukkerertene. Sil vekk vannet og ha sukkerertene tilbake i steikepannen/kjelen. Tilsett en teskje med meierismør og ha på litt salt og pepper. |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|