Ingredienser
-
Gul krem
-
6 eggeplommer eggeplommer120 gram
-
2.6 dl kremfløte
-
150 gram sukker
-
25 gram maizenna
-
2 ts vaniljesukker
-
en liten klype salt
-
225 gram meierismør meierismør
-
Sjokoladekrem
-
3 dl kremfløte
-
150 gram mørk kokesjokolade
-
Nøttekakene
-
6 stk eggehvite
-
300 gram sukker
-
450 gram malte mandler
-
Smeltet sjokolade til topping
-
150 gram mørk kokesjokolade
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Om du liker gule bomber, kan jeg garantere deg at du kommer til å elske gule bomber med sjokoladekrem! Jeg hadde litt sjokoladekrem til overs etter å ha lagd Sarah Bernard, og fant ut at denne enkle, men gode sjokoladekremen passer utmerket med gul krem. Derfor ble gule bomber med sjokoladekrem, ett av slagene til jul i år.
Oppskriften på vanlige gule bomber er en av de oppskriftene på bloggen som har fått flest sidevisninger. Ikke uten grunn – de er helt magiske på smak, holder seg lenge i fryseren og ser utrolig fine ut. Her har du oppskriften på vanlige gule bomber.
Følg meg på INSTAGRAM, TIKTOK og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
TIPS!
- Bruk ingredienskalkulatoren til å halvere, eller gange oppskriften. Jeg har stilt den inn slik at hvis den står på “2 porsjoner”, gir det én full oppskrift på ca. 50 små eller 30 store gule bomber med sjokoladekrem. Still den inn på 1 om du ønsker å halvere oppskriften, eller 4 om du ønsker å doble oppskriften.
- Start med å lage den gule kremen og sjokoladekremen. Disse må kjøles ned noen timer i kjøleskap før de kan sprøytes på kakene.
- Mal mandlene i en food prosessor med kniv eller bruk en mandelkvern.
Steg
1
Ferdig
|
Lag den gule kremenKutt meierismør i terninger og sett til sides. Ha alle ingrediensene, utenom meierismøret, i en kjele. Rør godt med visp hele tiden (veldig viktig), og la den småkoke i 15-30 sekunder. |
2
Ferdig
|
Når kremen har kokt og blitt tykk, trekker du kjelen vekk fra varmen og visper inn litt og litt av smørterningene om gangen. Smøret skal ikke smeltes før det has i kremen og trenger heller ikke å være romtemperert. Smøret skal røres inn i den varme eggekremen, så ikke vent til kremen er kald. Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie. La den kjøles litt ned på benken, før du setter den i kjøleskapet i minst 4 timer. Er det under 4 varmegrader ute, kan det gå raskere å kjøle den ned der, fremfor i et kjøleskap. Ha kremen over i en sprøytepose med en liten stjernetipp når kremen er kald. Det er viktig at kremen er skikkelig kald, før den sprøytes på kakene. |
3
Ferdig
|
Lag sjokoladekremen.Hakk kokesjokolade i litt mindre biter og ha i en bakebolle. Kok opp kremfløten og hell den over i bakebollen med sjokoladen, og la det stå i ett minutt før du rører rundt med visp til all sjokoladen er smeltet og blandet godt sammen med kremfløten. Det kan se ut som den skiller seg med en gang, men bare fortsett og røre, så vil den binde seg sammen. |
4
Ferdig
|
La sjokoladeblandingen avkjøle seg litt på kjøkkenbenken, før du dekker den med plastikkfolie og setter den i kjøleskapet eller ut om temperaturen er under 4 grader. La den stå til den er helt kald. Bruk en miksmaster og visp sjokoladekremen til passe konsistens. Ha kremen over i en sprøytepose, klar for å fylle i midten av de gule bombene. |
5
Ferdig
|
Lag nøttekakeneSett ovnen på 180 grader, over- og undervarme (ikke varmluft). Mal mandlene i en foodprosessor eller i en mandelkvern (du kan også bruke mandelmel, men da får du ikke så mye konsistens i nøttekakene som jeg liker). Ha eggehvitene oppi en ren bakebolle (veldig viktig at det ikke finnes spor av eggeplomme i eggehviten). Visp eggehvitene til det begynner å skumme, tilsett deretter litt og litt sukker til alt sukkeret er i. Visp videre til du får en glatt og fin marengs. |
6
Ferdig
|
Vend de malte mandlene inn i den stivpiskede eggehviten. Ikke rør så lenge at den blir rennende, men sørg for å blande slik at alt blir godt blandet. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut på bakepapir. DU får ca. 16-20 kaker pr. brett. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 11 minutter. Dra bakepapiret av stekebrettet når kakene er ferdig stekt, og la kakene kjøles ned på bakepapiret før du tar de av. De vil være myke med en gang, men vil bli sprø etter noen minutter. |
7
Ferdig
|
Snu nøttekakene rundt og sprøyt den gule kremen rundt i en sirkel. Fyll sjokoladekrem i midten. Sett en nøttekake oppå og sprøyt på smeltet kokesjokolade. (Smelt sjokolade i mikrobølgeovnen, 15 sekunder om gangen, rør mellom hver gang og gjenta helt til sjokoladen er smeltet. Ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose). |
8
Ferdig
|
Sett kakene kaldt i ett par minutter, slik at sjokoladen stivner. Pakk de deretter i kakebokser og sett i fryseren. Det beste er å sette kakene på høykant slik at det blir plass til flere i boksen. De smaker aller best iskalde og kan spises rett fra fryseren, og tiner på noen minutter på kjøkkenbenken. |
9
Ferdig
|
8 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei Ida Marie
Jeg har strevd med sjokolade krem, jeg vispet lenge men den ble ikke fast som på bildet i oppskriften , vet ikke hvorfor . Kan ikke brukes for flytende, burde jeg ha brukt kjøkkenmaskin ?
Hei! Det er viktig å kjøle ned kremen. Og dobbeltsjekk at du har brukt kremfløte og ikke matfløten ☺️
Super oppskrift og farlig gode kaker. Doblet oppskriften og det var lurt for disse fikk bein å gå på?
Så hyggelig at de falt i smak!
Tusen takk for en nydelig oppskrift. Nye julekaker i våres hjem. Ønsker deg og dine en riktig god jul.??️☃️
Så hyggelig ?
Veldig gode
Så hyggelig å høre!☺️❤️