Laks med rød pestosaus og cashewnøtter

0 0
Laks med rød pestosaus og cashewnøtter

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
800 g laksefilet
4 store sjampinjonger
2 løk
200 g cherrytomater
1 pose rucculasalat
4 store ss soltørket tomatpesto
0.5 beger creme fraiche
2 dl kremfløte
1 dl vann
0.5 tørkede chiliflak
3 ss sitronsaft
100 g salte cashewnøtter
2 chiliolje/olivenolje
olje til steking
Valgfritt tilbehør
4 porsjoner ris
salat
Inneholder:
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:

Ingredienser

  • Valgfritt tilbehør

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Denne oppskriften på laks med rød pestosaus og cashewnøtter ble til ved en liten feil. Egentlig skulle jeg lage en kremet, grønn pestosaus – glemte å kjøpe basilikum, men hadde soltørkede tomater liggende. Da ble det heller soltørket tomatpesto som base i den kremede sausen, som virkelig falt i smak.

Denne retten er perfekt å servere i klubb eller om du skal ha gjester på middag, da mye kan gjøres klart dagen i forveien. Det skal nevnes at det er en mektig rett. Server med ris og gjerne en enkel sidesalat som feks. ruccula, granateplekjerner og sukkererter, blandet sammen med litt olivenolje. Velbekomme ♥

Følg meg på INSTAGRAM, TIKTOK og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Laks med rød pestosaus og cashewnøtter

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Lag sausen og cashewnøttblandingen.
  • Del laksefileten i passe stykker.
  • Da gjenstår det bare å koke ris og steke formen i ovnen. Jeg anbefaler å varme opp sausen før du har den over i den ildfaste formen, siden det kun trenger å stekes i 15 minutter før fisken er gjennomstekt.

Håper du vil teste denne oppskriften på laks med rød pestosaus og cashewnøtter – ta kontakt om det er noe du lurer på!

(Visited 897 times, 8 visits today)

Steg

1
Ferdig

Forvarm ovnen

Sett ovnen på 200 grader med varmluft.

2
Ferdig

Om du har et helt stykke med laks, kan du dele laksefileten i fire like store stykker. Strø salt og pepper på begge sidene av filetene og sett til sides.

3
Ferdig

Husk å sette på ris til koking om du ønsker dette ved siden av som tilbehør.

4
Ferdig

Kutt sjampinjongene og løken i store biter. Cherrytomatene kuttes i to og rucculasalaten grovhakkes.

5
Ferdig

Varm opp en stekepanne med litt olje og stek sjampinjongene ett par minutter før du tilsetter løken og cherrytomatene. La det steke sammen til løken blir blank og tomatene myke.

6
Ferdig

Tilsett den røde pestoen, crème fraîcheen, kremfløten og vannet. Rør godt rundt og la det småkoke ett par minutter. Vend inn rucculasalaten, chiliflakene og sitronsaften. Smak til med salt og pepper.

7
Ferdig

Fordel sausen utover en ildfast form. Trykk laksestykkene litt nedi sausen med ett par centimeters mellomrom.

8
Ferdig

Grovhakk cashewnøttene med en kniv. Bland med chilioljen og dander oppå laksestykkene.

9
Ferdig

Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter til fisken er gjennomstekt. I mellomtiden kan du gjerne lage en salat om du ønsker dette som tilbehør.

10
Ferdig

Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften, om du tester den ut eller har noen spørsmål!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Gule bomber med sjokoladekrem
forrige
Gule bomber med sjokoladekrem
Tropisk sommerdrink
neste
Tropisk sommerdrink
Gule bomber med sjokoladekrem
forrige
Gule bomber med sjokoladekrem
Tropisk sommerdrink
neste
Tropisk sommerdrink

Legg Til Din Kommentar