Ingredienser
-
800 g laksefilet
-
4 store sjampinjonger
-
2 løk
-
200 g cherrytomater
-
1 pose rucculasalat
-
4 store ss soltørket tomatpesto
-
0.5 beger creme fraiche
-
2 dl kremfløte
-
1 dl vann
-
0.5 tørkede chiliflak
-
3 ss sitronsaft
-
100 g salte cashewnøtter
-
2 chiliolje/olivenolje
-
olje til steking
-
Valgfritt tilbehør
-
4 porsjoner ris
-
salat
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Denne oppskriften på laks med rød pestosaus og cashewnøtter ble til ved en liten feil. Egentlig skulle jeg lage en kremet, grønn pestosaus – glemte å kjøpe basilikum, men hadde soltørkede tomater liggende. Da ble det heller soltørket tomatpesto som base i den kremede sausen, som virkelig falt i smak.
Denne retten er perfekt å servere i klubb eller om du skal ha gjester på middag, da mye kan gjøres klart dagen i forveien. Det skal nevnes at det er en mektig rett. Server med ris og gjerne en enkel sidesalat som feks. ruccula, granateplekjerner og sukkererter, blandet sammen med litt olivenolje. Velbekomme ♥
Følg meg på INSTAGRAM, TIKTOK og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
- Lag sausen og cashewnøttblandingen.
- Del laksefileten i passe stykker.
- Da gjenstår det bare å koke ris og steke formen i ovnen. Jeg anbefaler å varme opp sausen før du har den over i den ildfaste formen, siden det kun trenger å stekes i 15 minutter før fisken er gjennomstekt.
Håper du vil teste denne oppskriften på laks med rød pestosaus og cashewnøtter – ta kontakt om det er noe du lurer på!
Steg
1
Ferdig
|
Forvarm ovnenSett ovnen på 200 grader med varmluft. |
2
Ferdig
|
Om du har et helt stykke med laks, kan du dele laksefileten i fire like store stykker. Strø salt og pepper på begge sidene av filetene og sett til sides. |
3
Ferdig
|
Husk å sette på ris til koking om du ønsker dette ved siden av som tilbehør. |
4
Ferdig
|
Kutt sjampinjongene og løken i store biter. Cherrytomatene kuttes i to og rucculasalaten grovhakkes. |
5
Ferdig
|
Varm opp en stekepanne med litt olje og stek sjampinjongene ett par minutter før du tilsetter løken og cherrytomatene. La det steke sammen til løken blir blank og tomatene myke. |
6
Ferdig
|
Tilsett den røde pestoen, crème fraîcheen, kremfløten og vannet. Rør godt rundt og la det småkoke ett par minutter. Vend inn rucculasalaten, chiliflakene og sitronsaften. Smak til med salt og pepper. |
7
Ferdig
|
Fordel sausen utover en ildfast form. Trykk laksestykkene litt nedi sausen med ett par centimeters mellomrom. |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften, om du tester den ut eller har noen spørsmål! |