Ingredienser
-
8 dl mandler
-
1 dl melis
-
0.5 dl sukker
-
0.5 ts kanel
-
1 dl vann
-
1 ts maldonsalt
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet for å få frem ingredienslisten!
Brente mandler med maldonsalt er bare så utrolig godt og gir meg skikkelig julefølelse. Jeg har lagt utrolig mye brente mandler opp igjennom årene, og vil påstå at dette er den beste oppskriften! Passelig mengde sukker som klistrer seg rundt mandlene, i tilegg til at maldonsaltet løfter disse mandlene ett par hakk over de andre jeg har smakt tidligere! ♥
Det er utrolig hyggelig å gi vekk spiselige julegaver, og brente mandler med maldonsalt er både enkelt å lage og hyggelig å få. Lag kremmerhus av gråpapir eller fyll opp små glasskrukker med disse herlighetene! ♥
TIPS! Følg meg på Instagram, der finner du videosnutt i høydepunkter der jeg lager brente mandler ♥?
Sjekk også ut disse 10 julefavorittene! Kanskje du finner noen andre spiselige julegaver som du vil lage, å gi vekk til jul ♥
Steg
1
Ferdig
|
Skoll mandlene |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Når sukkeret har krystallisert seg og det har blitt hvite klumper rundt mandlene, stek de videre til de hvite klumpene begynner å smelte litt og blir lysebrune. Ikke ta de av varmen for tidlig, da kan mandlene bli litt seige. Det er viktig å røre hele tiden, slik at det ikke svir seg. Du kan velge å varme de såpass lenge at alt smelter igjen, til du får blank karamell rundt mandlene - eller ta de vekk fra varmen når sukkeret er litt krystallisert og at noe er litt smeltet, slik som på bildet. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|