Brente mandler med maldonsalt

0 0
Brente mandler med maldonsalt

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

8 dl mandler
1 dl melis
0.5 dl sukker
0.5 ts kanel
1 dl vann
1 ts maldonsalt
Inneholder:
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 1 time
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Brente mandler hører julen til, jeg liker de ekstra godt med et dryss maldonsalt. Det er veldig hyggelig å gi vekk spiselige gaver til jul, samme som det er utrolig hyggelig å få gaver som andre har laget.

Det er fint å lage små kremmerhus og fylle med brente mandler, eller fylle opp små glasskrukker med disse sprø herlighetene. Så her er det bare å hive seg rundt, å lage opp en oppskrift og to 😉

TIPS! Hvis du søker meg opp på Instagram finner du videosnutt i høydepunkter der jeg lager brente mandler ♥

Følg meg på Instagram for å få med deg når jeg legger ut nye oppskrifter.

Sjekk også ut disse 10 julefavorittene! Kanskje du finner noen andre spiselige julegaver som du vil lage, å gi vekk til jul ♥

(Visited 1 246 times, 8 visits today)

Steg

1
Ferdig

Skoll mandlene

Ha mandlene i en kjele, dekk med vann og kok i 1-2 minutter.
Sil vekk vannet, og kjøl ned med kaldt vann. Klem skallet av hver mandel.

2
Ferdig

Tørk mandlene i ovnen på 180 grader i 10 minutter, varmluft.

3
Ferdig

Ha mandlene i en stekepanne med vann, melis, sukker og kanel.

4
Ferdig

La det koke helt til sukkeret begynner å krystallisere seg (klumpe seg) rundt mandlene. Knus deretter over maldonsalt. Rør hele tiden.

5
Ferdig

Når sukkeret har krystallisert seg og det har blitt hvite klumper rundt mandlene, stek de videre til de hvite klumpene begynner å smelte litt og blir lysebrune. Ikke ta de av varmen for tidlig, da kan mandlene bli litt seige. Det er viktig å røre hele tiden, slik at det ikke svir seg.
Du kan velge å varme de såpass lenge at alt smelter igjen, til du får blank karamell rundt mandlene. Jeg liker når sukkeret er litt krystallisert og at noe er litt smeltet, slik som på det siste bildet.

6
Ferdig

Ta steikepannen vekk fra varmen og fordel mandlene utover et bakepapir, la mandlene kjøles ned på steikebrettet.
Hvis mandlene er seige etter de er kjølt ned, kan du steke de litt til i steikepannen, eller legge de på et brett og ha de i ovnen på varmluft i 20 minutter på 180 grader.

7
Ferdig

Når mandlene er kjølt ned, kan du pakke de i kremmerhus eller har de over i glasskrukker.

8
Ferdig

Så fint å glede noen til jul, med hjemmelaget julesnop :)

9
Ferdig

Håper du vil teste oppskriften, ta kontakt om du lurer på noe :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Lussekatter
neste
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
forrige
Lussekatter
neste
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

Legg Til Din Kommentar