Brente mandler med maldonsalt

0 0
Brente mandler med maldonsalt

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

8 dl mandler
1 dl melis
0.5 dl sukker
0.5 ts kanel
1 dl vann
1 ts maldonsalt
Inneholder:
    Kjøkken:
    • 1 time
    • Enkel

    Ingredienser

    Fremgangsmåte

    Del

    Brente mandler hører julen til, jeg liker de ekstra godt med et dryss maldonsalt. Det er veldig hyggelig å gi vekk spiselige gaver til jul, samme som det er utrolig hyggelig å få gaver som andre har laget.

    Det er fint å lage små kremmerhus og fylle med brente mandler, eller fylle opp små glasskrukker med disse sprø herlighetene. Så her er det bare å hive seg rundt, å lage opp en oppskrift og to 😉

    Følg meg på Instagram for å få med deg når jeg legger ut nye oppskrifter.

    Sjekk også ut disse 10 julefavorittene! Kanskje du finner noen andre spiselige julegaver som du vil lage, å gi vekk til jul ♥

    (Visited 396 times, 4 visits today)

    Steg

    1
    Ferdig

    Skoll mandlene

    Ha mandlene i en kjele, dekk med vann og kok i 1-2 minutter.
    Sil vekk vannet, og kjøl ned med kaldt vann. Klem skallet av hver mandel.

    2
    Ferdig

    Tørk mandlene i ovnen på 180 grader i 10 minutter, varmluft.

    3
    Ferdig

    Ha mandlene i en stekepanne med vann, melis, sukker og kanel.

    4
    Ferdig

    La det koke helt til sukkeret begynner å klumpe seg rundt mandlene. Rør jevnlig med en tresleiv. La de så steke videre ett par minutter, til sukkeret begynner å smelte litt igjen. Du kan velge å varme de såpass lenge at alt smelter igjen, og du får blank karamell rundt mandlene. Jeg liker når sukkeret er litt krystallisert, slik som på det siste bildet.

    5
    Ferdig

    Ta steikepannen vekk fra varmen og fordel mandlene utover et bakepapir.

    6
    Ferdig

    La mandlene kjøles ned, før du pakker de i kremmerhus eller har de over i glasskrukker.

    7
    Ferdig

    Så fint å gi vekk i julegave, hvis du klarer å holde fingrene unna ;)

    8
    Ferdig

    Håper du vil teste oppskriften, ta kontakt om du lurer på noe :)

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

    Oppskriftsanmeldelser

    Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
    forrige
    Lussekatter
    neste
    Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
    forrige
    Lussekatter
    neste
    Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

    Legg Til Din Kommentar