Brente mandler med maldonsalt

0 0
Brente mandler med maldonsalt

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

8 dl mandler
1 dl melis
0.5 dl sukker
0.5 ts kanel
1 dl vann
1 ts maldonsalt
Inneholder:
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 1 time
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet for å få frem ingredienslisten!

Brente mandler med maldonsalt er bare så utrolig godt og gir meg skikkelig julefølelse. Jeg har lagt utrolig mye brente mandler opp igjennom årene, og vil påstå at dette er den beste oppskriften! Passelig mengde sukker som klistrer seg rundt mandlene, i tilegg til at maldonsaltet løfter disse mandlene ett par hakk over de andre jeg har smakt tidligere! ♥

Det er utrolig hyggelig å gi vekk spiselige julegaver, og brente mandler med maldonsalt er både enkelt å lage og hyggelig å få. Lag kremmerhus av gråpapir eller fyll opp små glasskrukker med disse herlighetene! ♥

TIPS! Følg meg på Instagram, der finner du videosnutt i høydepunkter der jeg lager brente mandler ♥😍

Sjekk også ut disse 10 julefavorittene! Kanskje du finner noen andre spiselige julegaver som du vil lage, å gi vekk til jul ♥

Brente mandler med maldonsalt

(Visited 3 614 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Skoll mandlene

Ha mandlene i en kjele, dekk med vann og kok i 1-2 minutter. Sil vekk vannet, og kjøl ned med kaldt vann. Klem skallet av hver mandel.

2
Ferdig

Tørk mandlene i ovnen på 180 grader i 10 minutter, varmluft.

3
Ferdig

Ha mandlene i en stekepanne med vann, melis, sukker og kanel.

4
Ferdig

La det koke helt til sukkeret begynner å krystallisere seg (klumpe seg) rundt mandlene. Knus deretter over maldonsalt. Rør hele tiden.

5
Ferdig

Når sukkeret har krystallisert seg og det har blitt hvite klumper rundt mandlene, stek de videre til de hvite klumpene begynner å smelte litt og blir lysebrune. Ikke ta de av varmen for tidlig, da kan mandlene bli litt seige. Det er viktig å røre hele tiden, slik at det ikke svir seg.

Du kan velge å varme de såpass lenge at alt smelter igjen, til du får blank karamell rundt mandlene - eller ta de vekk fra varmen når sukkeret er litt krystallisert og at noe er litt smeltet, slik som på bildet.

6
Ferdig

Ta steikepannen vekk fra varmen og fordel mandlene utover et bakepapir, la mandlene kjøles ned på steikebrettet.
Hvis mandlene er seige etter de er kjølt ned, kan du steke de litt til i steikepannen, eller legge de på et brett og ha de i ovnen på varmluft i 20 minutter på 180 grader.

7
Ferdig

Når mandlene er kjølt ned, kan du pakke de i kremmerhus eller har de over i glasskrukker.

8
Ferdig

Så fint å glede noen til jul, med hjemmelaget julesnop :)

9
Ferdig

Håper du vil teste oppskriften, ta kontakt om du lurer på noe :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Lussekatter
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
neste
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
forrige
Lussekatter
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
neste
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

Legg Til Din Kommentar