Lussekatter

1 0
Lussekatter

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
850 gram hvetemel
5 dl H-melk
0.5 pakke fersk gjær
150 gram meierismør
200 gram melis
1 ts kardemomme
4 ts gurkemeie
rosiner
ELLER
1 klype safran
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 3 timer
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

  • ELLER

Fremgangsmåte

Del

Det nærmer seg 13. desember og Santa Lucia, og det er på tide å finne den perfekte oppskriften på lussekatter. Dette er de luftigste, mykeste og beste lussekattene jeg har smakt!

Følg meg gjerne på instagram for å få oppdateringer på når jeg legger ut nye oppskrifter på bloggen 🙂

1 oppskrift gir ca. 18 store lussekatter.

Lussekattene kan fryses og tas opp på morgningen den 13. desember. Hives de ett par minutter i ovnen før servering, smaker de akkurat som nystekte 🙂

(Visited 7 231 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt smøret i terninger og ha i en skål, dette skal has i deigen helt til slutt, så sett smøret til sides så det blir mykt.

2
Ferdig

Ha hvetemel, melis, gurkemeie eller safran og kardemomme i bakebollen.

3
Ferdig

Varm melken til den er lunka (ikke varm) tilsett gjæren og rør denne inn.

4
Ferdig

Ha melk og gjær oppi bakebollen med de tørre ingrediensene, og la maskinen gå på middels hastighet i ca. 15 minutter. Det er viktig å la deigen få elte lenge for at lussekattene skal bli myke og luftige.

5
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt smør i terninger. Det vil bli litt klissete med en gang, men la maskinen gå på lav hastighet helt til alt smøret er blandet godt inn i deigen.

6
Ferdig

Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, og sett deigen til heving. Det trenger ikke være et varmt sted, holder å sette den på kjøkkenbenken. La deigen heve til dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar kommer litt an på hvor varmt det er der du setter deigen.

7
Ferdig

Når deigen har hevet til dobbel størrelse, del deigen i emner på 100 gram. Du kan dele de i litt mindre emner om du vil ha litt mindre lussekatter, disse blir litt store :)

8
Ferdig

Trill de ut i avlange pølser som på bildet

9
Ferdig

Rull deretter inn hver ende slik at de møtes på midten slik som på bildet.

10
Ferdig

Legg de ferdige lussekattene på et stekebrett med bakepapir, og la de heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 minutter.

11
Ferdig

Sett deretter en rosin på hver sin side av lussekatten.Pensle deretter med sammenpiskede egg. Stek i midt i forvarmet ovn, 200 grader, over- og undervarme i ca 8-10 minutter (til de har fått en gylden farge). Avkjøl på rist.

12
Ferdig

Dryss litt melis over før servering, eller bland sammen melis og litt vann for glasur :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Franske makroner med salt karamellfyll
Brente mandler med maldonsalt
neste
Brente mandler med maldonsalt
forrige
Franske makroner med salt karamellfyll
Brente mandler med maldonsalt
neste
Brente mandler med maldonsalt

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+