Ingredienser
-
850 gram hvetemel
-
5 dl H-melk
-
0.5 pakke fersk gjær
-
150 gram meierismør
-
200 gram melis
-
1 ts kardemomme
-
4 ts gurkemeie
-
rosiner
-
ELLER
-
1 klype safran
Fremgangsmåte
Det nærmer seg 13. desember og Santa Lucia, og det er på tide å finne den perfekte oppskriften på lussekatter. Dette er de luftigste, mykeste og beste lussekattene jeg har smakt!
Følg meg gjerne på instagram for å få oppdateringer på når jeg legger ut nye oppskrifter på bloggen 🙂
1 oppskrift gir ca. 18 store lussekatter.
Lussekattene kan fryses og tas opp på morgningen den 13. desember. Hives de ett par minutter i ovnen før servering, smaker de akkurat som nystekte 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Kutt smøret i terninger og ha i en skål, dette skal has i deigen helt til slutt, så sett smøret til sides så det blir mykt. |
2
Ferdig
|
Ha hvetemel, melis, gurkemeie eller safran og kardemomme i bakebollen. |
3
Ferdig
|
Varm melken til den er lunka (ikke varm) tilsett gjæren og rør denne inn. |
4
Ferdig
|
Ha melk og gjær oppi bakebollen med de tørre ingrediensene, og la maskinen gå på middels hastighet i ca. 15 minutter. Det er viktig å la deigen få elte lenge for at lussekattene skal bli myke og luftige. |
5
Ferdig
|
Tilsett deretter litt og litt smør i terninger. Det vil bli litt klissete med en gang, men la maskinen gå på lav hastighet helt til alt smøret er blandet godt inn i deigen. |
6
Ferdig
|
Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, og sett deigen til heving. Det trenger ikke være et varmt sted, holder å sette den på kjøkkenbenken. La deigen heve til dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar kommer litt an på hvor varmt det er der du setter deigen. |
7
Ferdig
|
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, del deigen i emner på 100 gram. Du kan dele de i litt mindre emner om du vil ha litt mindre lussekatter, disse blir litt store :) |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Sett deretter en rosin på hver sin side av lussekatten.Pensle deretter med sammenpiskede egg. Stek i midt i forvarmet ovn, 200 grader, over- og undervarme i ca 8-10 minutter (til de har fått en gylden farge). Avkjøl på rist. |
12
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Disse er helt fantastiske å jobbe med??Nydelig oppskrift?
Så kjekt å høre 🙂