Viltgryte med sopp og bacon

0 0
Viltgryte med sopp og bacon

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram reinsdyrskav/elgskav
150 gram bacon
300 gram champignon/aromasopp/kantareller
1.5 dl rødvin
6 dl kraft Bruk viltkraft om du får tak i dette. Hvis ikke går det helt fint med kjøttkraft/kjøttbuljong.
3 dl seterrømme
2 dl kremfløte
1 ss hvetemel
6 mellomstore nypoteter
2 stk løk
2 stk hvitløksfedd
3 stk gulrøtter
8 skiver brunost
Smakes til med:
1 ss tyttebærsyltetøy
10 stk hele einebær
noen kvaster fersk timian
2 ts grov sennep
salt og pepper
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • Smakes til med:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten

Okei, sommeren begynner å gå mot slutten og høsten er like rundt hjørnet! Hva passer vel ikke bedre da, enn oppskrift på en skikkelig deilig viltgryte med sopp og bacon? Her kan du enten bruke elgskav eller reinsdyrskav. Det finner du i frysedisken i de fleste matvarebutikker.

Viltgryte med sopp og bacon

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Kutt sopp, gulrøtter, hvitløk og bacon
  • Bland hvetemel med kremfløten
  • Kutt potetene i skiver og legg i en skål med kaldt vann, dekk med plastikk.
  • Knus einebær med en morter eller bruk et annet redskap som en kjevle eller kjøtthammer.
  • Sjekk over at du har alle ingrediensene og mål gjerne opp hvor mye du skal bruke av hver ingrediens

Håper du vil teste ut denne oppskriften på viltgryte med sopp og bacon!

Du kan bruke hva slags sopp du liker best. Bruk hva du får tak i av for eksempel champignon, kantareller, steinsopp, piggsopp, aromasopp eller østerssopp.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her ♥

(Visited 38 530 times, 16 visits today)

Steg

1
Ferdig

Tin kjøttet

Ta ut kjøttet fra fryseren og la tine på benken i ca. 30 minutter. Det går fint om det er halvfrosset når du skal steke det.

2
Ferdig

Finn frem og prepp ferdig alle ingrediensene

- Kutt sopp
- Kutt løk og gulrøtter i grove biter
- Del potetene i to, deretter i tykke skiver
- Kutt bacon i terninger - eller kjøp ferdige baconterninger
- Bland ut buljongpulver eller fond så du får rett mengde med kraft. Bruk viltkraft/buljong/fond om du får tak i det, hvis ikke kan du fint bruke vanlige kjøttbuljong.

3
Ferdig

Varm opp en gryte og stek bacon ett par minutter på høy varme.

4
Ferdig

Tilsett deretter sopp og stek sammen med baconet ett par minutter på høy varme.

5
Ferdig

Tilsett rødvin og la koke til rødvinen nesten har fordampet og det bare er litt rødvin igjen i gryten.

6
Ferdig

Mens rødvinen koker, varmer du opp en stekepanne. Ha litt olje i den varme stekepannen og stek ca. 200 gram med reinskav/elgskav om gangen. La det ligge ett par minutter på høy varme, før du rører rundt/snur på kjøttet. La det steke ett minutt til og ha deretter det ferdigstekte kjøttet over i gryten.

7
Ferdig

Tilsett kraft, seterrømme og brunost. Bland dette godt sammen og kok opp.

8
Ferdig

Bland fløte sammen med hvetemel. Rør godt slik at hvetemelet blandes godt sammen med fløten, helt til det ikke er klumper. Hell dette over i gryten og rør det godt sammen med det andre.

9
Ferdig

Ha deretter oppi potet, gulrøtter, løk, hvitløk og ett par kvaster med fersk timian (disse kan du plukke ut av gryten når den er ferdig). Bland godt sammen og la småkoke under lokk i ca.20 minutter (til potetbitene er møre). Ta av lokket og rør rundt innimellom.

10
Ferdig

Ta av lokket og ha oppi knust einebær, tyttebærsyltetøy, grov sennep, salt og pepper. (Smak deg frem). La det småkoke videre uten lokk i ca.5-10 minutter. Strø over litt fersk timian før servering.

11
Ferdig

Server med tyttebærstyltetøy på siden og ett glass rødvin eller annen god drikke.

12
Ferdig

Håper det smaker ❤️ Ta gjerne kontakt om du lurer på noe og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under ☺️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Kveite med hvitløksbakte blomkål og sandefjordsmør
forrige
Kveite med hvitløksbakte blomkål og sandefjordsmør
Hjemmelaget chiliolje
neste
Hjemmelaget chiliolje
Kveite med hvitløksbakte blomkål og sandefjordsmør
forrige
Kveite med hvitløksbakte blomkål og sandefjordsmør
Hjemmelaget chiliolje
neste
Hjemmelaget chiliolje

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Som datter til 90 åringen som ble feira vil jeg hilse fra gjestene å si nam-nam!! Det var kjempe digg! Noe av det beste jeg har smakt!!

Da falt valget på denne oppskriften din, med litt egne justeringer. Skal lage Viltgryte med sopp og bacon, til 38gjester i anledning mammas 90års dag på lørdag. Elg kjøttet er tat ut av frys og ligger til tining.

Legg Til Din Kommentar

+