Ingredienser
-
400 gram reinsdyrskav/elgskav
-
150 gram bacon
-
300 gram champignon/aromasopp/kantareller
-
1.5 dl rødvin
-
6 dl kraftBruk viltkraft om du får tak i dette. Hvis ikke går det helt fint med kjøttkraft/kjøttbuljong.
-
3 dl seterrømme
-
2 dl kremfløte
-
1 ss hvetemel
-
6 mellomstore nypoteter
-
2 stk løk
-
2 stk hvitløksfedd
-
3 stk gulrøtter
-
8 skiver brunost
-
Smakes til med:
-
1 ss tyttebærsyltetøy
-
10 stk hele einebær
-
noen kvaster fersk timian
-
2 ts grov sennep
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten
Okei, sommeren begynner å gå mot slutten og høsten er like rundt hjørnet! Hva passer vel ikke bedre da, enn oppskrift på en skikkelig deilig viltgryte med sopp og bacon? Her kan du enten bruke elgskav eller reinsdyrskav. Det finner du i frysedisken i de fleste matvarebutikker.
Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
- Kutt sopp, gulrøtter, hvitløk og bacon
- Bland hvetemel med kremfløten
- Kutt potetene i skiver og legg i en skål med kaldt vann, dekk med plastikk.
- Knus einebær med en morter eller bruk et annet redskap som en kjevle eller kjøtthammer.
- Sjekk over at du har alle ingrediensene og mål gjerne opp hvor mye du skal bruke av hver ingrediens
Håper du vil teste ut denne oppskriften på viltgryte med sopp og bacon!
Du kan bruke hva slags sopp du liker best. Bruk hva du får tak i av for eksempel champignon, kantareller, steinsopp, piggsopp, aromasopp eller østerssopp.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her ♥
Steg
1
Ferdig
|
Tin kjøttet |
2
Ferdig
|
Finn frem og prepp ferdig alle ingrediensene- Kutt sopp |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Mens rødvinen koker, varmer du opp en stekepanne. Ha litt olje i den varme stekepannen og stek ca. 200 gram med reinskav/elgskav om gangen. La det ligge ett par minutter på høy varme, før du rører rundt/snur på kjøttet. La det steke ett minutt til og ha deretter det ferdigstekte kjøttet over i gryten. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Bland fløte sammen med hvetemel. Rør godt slik at hvetemelet blandes godt sammen med fløten, helt til det ikke er klumper. Hell dette over i gryten og rør det godt sammen med det andre. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Som datter til 90 åringen som ble feira vil jeg hilse fra gjestene å si nam-nam!! Det var kjempe digg! Noe av det beste jeg har smakt!!
Så hyggelig å høre! ?
Da falt valget på denne oppskriften din, med litt egne justeringer. Skal lage Viltgryte med sopp og bacon, til 38gjester i anledning mammas 90års dag på lørdag. Elg kjøttet er tat ut av frys og ligger til tining.
Spennende! Håper dere ble fornøyd ☺️