Ingredienser
-
100 gram tørket chiliflakes
-
150 gram sesamfrø
-
5 dl solsikkeolje/rapsolje
-
2 stk kanelstang
-
2 stk stjerneanis
-
10 stk Hel sort pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!
Hjemmelaget chiliolje er genialt å ha stående på kjøkkenbenken. Ikke bare er det utseendemessig fint å ha stående fremme, men jeg bruker det både i matlagingen og setter det frem til ulike måltider. Nå er jo jeg veldig glad i sterk mat, og for de av dere andre som også er det, passer denne chilioljen perfekt til topping på blant annet pizza, pasta, taco, supper, salater og asiatisk mat.
Det er veldig enkelt å lage hjemmelaget chiliolje og i tillegg har den lang holdbarhet, så lenge den helles over på et sterilisert (kokt) glass med tett lokk, Den lille glassmuggen på bildet har jeg kjøpt på Søstrene Grene.
Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️
Tips!
- Alle krydderne i oppskrifter får du tak i på Rema 1000, men også på de fleste asiatiske matvarebutikker.
- Kok glasset du skal oppbevare oljen i, for lengre holdbarhet.
- Her snakker vi perfekte hjemmelagde julegaver! Tenk så kjekt å gi bort en liten glassmugge med hjemmelaget chiliolje til noen du er glad i ♥
Steg
1
Ferdig
|
Rist sesamfrøene |
2
Ferdig
|
Varm opp oljeHa olje, kanelstang, stjerneanis og hel sort pepper i en kjele. Varm opp til det begynner å boble godt rundt krydderne. Du kan også sjekke om oljen er varm nok ved å stikke bakenden på en tresleiv nedi gryta. Hvis det umiddelbart begynner å boble/frese rundt sleiven, er oljen klar. Skru av platen og trekk kjelen til sides. |
3
Ferdig
|
Bland sammen |
4
Ferdig
|
Avkjøl og hell over på rene glass |
5
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Her opplevde jeg at den varme olja umiddelbart brant all chilliflaksene så alt ser bare brent ut. Har ikke så store forhåpninger om resultatet. Men vi får se
Hei. Da har nok oljen beklageligvis vært altfor varm. Håper det uansett gikk greit og at oljen ble god.
Hei. Hvor lenge vil en sånn olje vare før den blir dårlig? Og vil det fungere med olivenolje?
Min har stått i 2,5 måned og er like god ☺️ Ville ikke brukt olivenolje, i såfall en med ikke for skarp smak.