Hjemmelaget chiliolje

0 0
Hjemmelaget chiliolje

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

100 gram tørket chiliflakes
150 gram sesamfrø
5 dl solsikkeolje/rapsolje
2 stk kanelstang
2 stk stjerneanis
10 stk Hel sort pepper
Inneholder:
  • Spicy

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!

Hjemmelaget chiliolje er genialt å ha stående på kjøkkenbenken. Ikke bare er det utseendemessig fint å ha stående fremme, men jeg bruker det både i matlagingen og setter det frem til ulike måltider. Nå er jo jeg veldig glad i sterk mat, og for de av dere andre som også er det, passer denne chilioljen perfekt til topping på blant annet pizza, pasta, taco, supper, salater og asiatisk mat.

Hjemmelaget chiliolje

Det er veldig enkelt å lage hjemmelaget chiliolje og i tillegg har den lang holdbarhet, så lenge den helles over på et sterilisert (kokt) glass med tett lokk, Den lille glassmuggen på bildet har jeg kjøpt på Søstrene Grene.

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️

Tips!

  • Alle krydderne i oppskrifter får du tak i på Rema 1000, men også på de fleste asiatiske matvarebutikker.
  • Kok glasset du skal oppbevare oljen i, for lengre holdbarhet.
  • Her snakker vi perfekte hjemmelagde julegaver! Tenk så kjekt å gi bort en liten glassmugge med hjemmelaget chiliolje til noen du er glad i ♥
(Visited 19 337 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Rist sesamfrøene

Stek sesamfrøene i en tørr stekepanne. Varm opp stekepannen før du har frøene oppi, rør rundt hele tiden så ikke sesamfrøene svir seg. De skal kun få en lysebrun farge.

2
Ferdig

Varm opp olje

Ha olje, kanelstang, stjerneanis og hel sort pepper i en kjele. Varm opp til det begynner å boble godt rundt krydderne. Du kan også sjekke om oljen er varm nok ved å stikke bakenden på en tresleiv nedi gryta. Hvis det umiddelbart begynner å boble/frese rundt sleiven, er oljen klar. Skru av platen og trekk kjelen til sides.

3
Ferdig

Bland sammen

Ha ristede sesamfrø i en kjele med chiliflakesene. Legg en sil/dørslag over kjelen og hell den varme oljen over. Det vil begynne å frese/koke med en gang. Rør rundt og la den stå å trekke og kjøle seg ned.

4
Ferdig

Avkjøl og hell over på rene glass

Når oljen har blitt romtemperert kan du helle den over på steriliserte glass.

5
Ferdig

Brukes i matlaging eller som topping på blant annet pizza, pasta, salater, sushi, taco, supper og asiatiske matretter.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Viltgryte med sopp og bacon
forrige
Viltgryte med sopp og bacon
Cookies med sjokolade og mandler
neste
Cookies med sjokolade og mandler
Viltgryte med sopp og bacon
forrige
Viltgryte med sopp og bacon
Cookies med sjokolade og mandler
neste
Cookies med sjokolade og mandler

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Her opplevde jeg at den varme olja umiddelbart brant all chilliflaksene så alt ser bare brent ut. Har ikke så store forhåpninger om resultatet. Men vi får se

Hei. Da har nok oljen beklageligvis vært altfor varm. Håper det uansett gikk greit og at oljen ble god.

Min har stått i 2,5 måned og er like god ☺️ Ville ikke brukt olivenolje, i såfall en med ikke for skarp smak.

Legg Til Din Kommentar

+