Verdens beste vafler

0 1
Verdens beste vafler

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

4 egg
2 dl sukker
4 dl kefir/kulturmelk
3 dl H-melk
2.5 dl kaldt vann
600 gram hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
1 ts salt
1.5 ts natron
1.5 ts kardemomme
250 gram smeltet meierismør
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 20 min + steking
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskriften på det jeg mener er verdens beste vafler! Oppskriften er inspirert av Sjømannskirkens vaffeloppskrift, med noen justeringer! Disse vaflene blir smakfulle, sprø utenpå, myke inni og lukter helt fantastisk ♥

Denne oppskriften gir 20-25 deilige vafler!

Verdens beste vafler

 

 

(Visited 50 568 times, 5 visits today)

Steg

1
Ferdig

Visp egg og sukker til eggedosis

2
Ferdig

Bland natron med kulturmelk i et desilitermål, la det svelle i noen minutter. Det kan være lurt å bruke et stort desilitermål så det ikke bruser over.

3
Ferdig

Sikt og bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle.

4
Ferdig

Smelt meierismør.

5
Ferdig

Når eggedosisen er ferdig, blander du inn halvparten av natron og kefirblandingen i eggedosisen.

6
Ferdig

Bland deretter inn de tørre ingrediensene, melk, vann og smeltet smør vekselsvis i eggedosisen. Ha tilslutt i resten av natron- og kefirblandingen. La røren svelle i minst en halvtime før vaflene stekes i vaffeljern som du smører med litt meierismør mellom hver vaffel.

7
Ferdig

Server med deilig hjemmelaget syltetøy; blåbær, multer eller jordbær! Velbekomme :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Fish and chips med remulade
forrige
Fish and chips med remulade og ovnsbakte potetbåter
Mormors dessertpannekaker
neste
Mormors dessertpannekaker
Fish and chips med remulade
forrige
Fish and chips med remulade og ovnsbakte potetbåter
Mormors dessertpannekaker
neste
Mormors dessertpannekaker

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei!
Har laget røren nå, men skal ikke steke før om to dager. Bør den stå i fryser, eller kan den stå i kjøleskapet? Takk for oppskriften, vi gleder oss til å prøve 🙂

Mvh Sara V

Legg Til Din Kommentar

+