Ingredienser
-
4 egg
-
2 dl sukker
-
4 dl kefir/kulturmelk
-
3 dl H-melk
-
2.5 dl kaldt vann
-
600 gram hvetemel
-
2 ts bakepulver
-
3 ts vaniljesukker
-
1 ts salt
-
1.5 ts natron
-
1.5 ts kardemomme
-
250 gram smeltet meierismør
Fremgangsmåte
Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskriften på det jeg mener er verdens beste vafler! Oppskriften er inspirert av Sjømannskirkens vaffeloppskrift, med noen justeringer! Disse vaflene blir smakfulle, sprø utenpå, myke inni og lukter helt fantastisk ♥
Denne oppskriften gir 20-25 deilige vafler!
Steg
1
Ferdig
|
Visp egg og sukker til eggedosis |
2
Ferdig
|
Bland natron med kulturmelk i et desilitermål, la det svelle i noen minutter. Det kan være lurt å bruke et stort desilitermål så det ikke bruser over. |
3
Ferdig
|
Sikt og bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. |
4
Ferdig
|
Smelt meierismør. |
5
Ferdig
|
Når eggedosisen er ferdig, blander du inn halvparten av natron og kefirblandingen i eggedosisen. |
6
Ferdig
|
Bland deretter inn de tørre ingrediensene, melk, vann og smeltet smør vekselsvis i eggedosisen. Ha tilslutt i resten av natron- og kefirblandingen. La røren svelle i minst en halvtime før vaflene stekes i vaffeljern som du smører med litt meierismør mellom hver vaffel. |
7
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei!
Har laget røren nå, men skal ikke steke før om to dager. Bør den stå i fryser, eller kan den stå i kjøleskapet? Takk for oppskriften, vi gleder oss til å prøve 🙂
Mvh Sara V
Beklager sent svar, men det går helt fint å bruke røren ett par dager senere ☺️