Fish and chips med remulade og ovnsbakte potetbåter

0 0
Fish and chips med remulade og ovnsbakte potetbåter

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
800 gram Fersk torskefilet
1 liter solsikke-/raps-/soyaolje til steking
Frityrrøre:
120 gram maizenna
2.5 ts bakepulver
120 gram hvetemel
1 dl farris/boblevann
2 dl øl
2.5 ts salt
1 ts kvernet pepper
Remulade
200 gram majones
4 ss finhakket purreløk
1 stk finhakket rødløk
1 ss sitronsaft
4 ss finhakket sylteagurk
1 ss sylteagurk-lake
0.5 ts salt
0.5 ts sukker
Ovnsbakte potetbåter
16 stk Amandinepoteter
2 ss smaksnøytral olje
maldonsalt
kvernet pepper
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
Kjøkken:
    • 40 minutter
    • Porsjoner 4
    • Middels

    Ingredienser

    • Frityrrøre:

    • Remulade

    • Ovnsbakte potetbåter

    Fremgangsmåte

    Del

    Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

    Her skal du få oppskrift på utrolig god, sprø og saftig fish and chips, med deilig remulade og ovnsbakte potetbåter.

    FIsh and chips med remulade

    I denne oppskriften har jeg brukt selvfisket torsk – og har skjært ut ryggfileten på torsken (loins som det også kalles). Du kan såklart bruke alle delene på torsken, men torsken jeg brukte var så stor, så da valgte jeg de beste stykkene 😉 Resten av torsken har jeg filetert, vakumert og fryst. Som du ser på bildet under, fikk vi veldig masse torsk, så det blir mange gode fiskemiddager fremover! 🙂

    Følg meg gjerne på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

    Håper du vil teste oppskriften <3 Ta kontakt om det er noe du lurer på!
    (Visited 873 times, 2 visits today)

    Steg

    1
    Ferdig

    Gjør klar fiskebitene:

    Kutt fileter av torsk i tykke strimler - strø på litt salt.

    2
    Ferdig

    Lag frityrrøre:

    I en bakebolle blander du sammen de tørre ingrediensene til frityrrøren. Ha deretter øl og farris i bakebollen og bland alt godt sammen. La røren stå i 20-30 minutter i kjøleskapet. Du kan gjøre klart det andre i mellomtiden. Det skal ha samme konsistens som vaffelrøre.

    3
    Ferdig

    Lag potetene:

    Kutt poteter, ha på litt olje, maldonsalt og pepper. Stek i ovnen på 190 grader i 20-30 minutter. Sjekk at potetene er ferdig med en gaffel, før du tar dem ut av ovnen.

    4
    Ferdig

    Lag remuladen:

    Finhakk purreløk, sylteagurk og rødløk. Bland sammen med majones og smak til med sitronsaft, sylteagurk-lake, salt, pepper og litt sukker.

    5
    Ferdig

    LES NØYE IGJENNOM FØR FRITERING:

    1. Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer.
    2. ALDRI ha vann i varm olje. Da tar det fyr! Hvis det skulle begynne å brenne, se punkt over.
    3. Ikke forlat rommet når du har olje på komfyren! Du må alltid holde et øye med frityrkjelen.
    4. IKKE LA UNGER GJØRE DETTE ALENE!
    5. Når du er ferdig med friteringen, sett kjelen til sides og la oljen kjøle seg ned! IKKE HURTIGKJØL MED VANN!

    6
    Ferdig

    Friter fisken:

    Tørk av fiskefiletene med tørkepapir - ha fiskefiletene over i bakebollen med frityrrøren.

    7
    Ferdig

    Ha olje i en kjele og varm opp. Temperaturen på oljen skal være rundt 200 grader. Hvis du ikke har termometer kan du sjekke at oljen er varm nok ved å dyppe enden på en tresleiv ned i oljen. Hvis det umiddelbart begynner å boble rundt sleiven, er oljen varm nok. Når oljen har oppnådd ønskelig temperatur, kan det være lurt å skru ned varmen til 5 av 9 i styrke.

    8
    Ferdig

    Bruk en gaffel og ta opp en og en fiskefilet fra frityrrøren. La litt av røren renne av ett par sekunder, før du har en og en fiskebit over i den varme oljen. Det skal frese skikkelig, og det skal bare ta ca- 30 sekunder før fiskebitene begynner å bli gylden brune. Bruk en frityrøse eller en tresleiv og snu litt på fiskebitene i den varme oljen. La de ligge i den varme oljen i ca.2-3 minutter til de er gyldne - legg de så over på en rist (gjerne med kjøkkenpapir under slik at oljen får rent av). Hvor lenge du steker dem, kommer an på hvor tykke bitene er. Om du er usikker kan det være lurt å test-steke en bit først.

    9
    Ferdig

    Server de varme, sprø bitene med deilige poteter og remulade!

    10
    Ferdig

    For prikken over i'en; finn en gammel avis, og server fiskebitene i kremmerhus av avispapir :)

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

    Oppskriftsanmeldelser

    Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
    forrige
    Kyllingsalat med fetaostkrem og syltet rødløk
    neste
    Verdens beste vafler
    forrige
    Kyllingsalat med fetaostkrem og syltet rødløk
    neste
    Verdens beste vafler

    2 Kommentarer Skjul Kommentar

    Denne her har jeg laget! Har aldri fritert noe i hele mitt liv, og det gikk veldig fint 🙂 Jeg brukte rapsolje til fritering, men Ida fortalte meg at hun brukte solsikkeolje, og det er sikkert enda bedre. Eldstesønnen som er mest glad i laks, spurte to uker etter at vi hadde denne retten om vi ikke kunne ha dette igjen 🙂 Anbefales virkelig for de som ikke er så glad i fisk også, og remulade var faktisk nydelig til denne retten!

    Så utrolig hyggelig tilbakemelding Lena! Tusen takk! Veldig kjekt å se at du bruker oppskriftene mine 🙂

    Legg Til Din Kommentar