Ingredienser
-
800 gram Fersk torskefilet
-
1 liter solsikke-/raps-/soyaolje til steking
-
Frityrrøre:
-
120 gram maizenna
-
2.5 ts bakepulver
-
120 gram hvetemel
-
1 dl farris/boblevann
-
2 dl øl
-
2.5 ts salt
-
1 ts kvernet pepper
-
Remulade
-
200 gram majones
-
4 ss finhakket purreløk
-
1 stk finhakket rødløk
-
1 ss sitronsaft
-
4 ss finhakket sylteagurk
-
1 ss sylteagurk-lake
-
0.5 ts salt
-
0.5 ts sukker
-
Ovnsbakte potetbåter
-
16 stk Amandinepoteter
-
2 ss smaksnøytral olje
-
maldonsalt
-
kvernet pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskrift på utrolig god, sprø og saftig fish and chips, med deilig remulade og ovnsbakte potetbåter.
I denne oppskriften har jeg brukt selvfisket torsk – og har skjært ut ryggfileten på torsken (loins som det også kalles). Du kan såklart bruke alle delene på torsken, men torsken jeg brukte var så stor, så da valgte jeg de beste stykkene 😉 Resten av torsken har jeg filetert, vakumert og fryst. Som du ser på bildet under, fikk vi veldig masse torsk, så det blir mange gode fiskemiddager fremover! 🙂
Følg meg gjerne på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Håper du vil teste oppskriften <3 Ta kontakt om det er noe du lurer på!
Steg
1
Ferdig
|
Gjør klar fiskebitene: |
2
Ferdig
|
Lag frityrrøre: |
3
Ferdig
|
Lag potetene:Kutt poteter, ha på litt olje, maldonsalt og pepper. Stek i ovnen på 190 grader i 20-30 minutter. Sjekk at potetene er ferdig med en gaffel, før du tar dem ut av ovnen. |
4
Ferdig
|
Lag remuladen: |
5
Ferdig
|
LES NØYE IGJENNOM FØR FRITERING:1. Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Hvis det skulle ta fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer. |
6
Ferdig
|
Friter fisken:Tørk av fiskefiletene med tørkepapir - ha fiskefiletene over i bakebollen med frityrrøren. |
7
Ferdig
|
Ha olje i en kjele og varm opp. Temperaturen på oljen skal være rundt 200 grader. Hvis du ikke har termometer kan du sjekke at oljen er varm nok ved å dyppe enden på en tresleiv ned i oljen. Hvis det umiddelbart begynner å boble rundt sleiven, er oljen varm nok. Når oljen har oppnådd ønskelig temperatur, kan det være lurt å skru ned varmen til 5 av 9 i styrke. |
8
Ferdig
|
Bruk en gaffel og ta opp en og en fiskefilet fra frityrrøren. La litt av røren renne av ett par sekunder, før du har en og en fiskebit over i den varme oljen. Det skal frese skikkelig, og det skal bare ta ca- 30 sekunder før fiskebitene begynner å bli gylden brune. Bruk en frityrøse eller en tresleiv og snu litt på fiskebitene i den varme oljen. La de ligge i den varme oljen i ca.2-3 minutter til de er gyldne - legg de så over på en rist (gjerne med kjøkkenpapir under slik at oljen får rent av). Hvor lenge du steker dem, kommer an på hvor tykke bitene er. Om du er usikker kan det være lurt å test-steke en bit først. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Denne her har jeg laget! Har aldri fritert noe i hele mitt liv, og det gikk veldig fint 🙂 Jeg brukte rapsolje til fritering, men Ida fortalte meg at hun brukte solsikkeolje, og det er sikkert enda bedre. Eldstesønnen som er mest glad i laks, spurte to uker etter at vi hadde denne retten om vi ikke kunne ha dette igjen 🙂 Anbefales virkelig for de som ikke er så glad i fisk også, og remulade var faktisk nydelig til denne retten!
Så utrolig hyggelig tilbakemelding Lena! Tusen takk! Veldig kjekt å se at du bruker oppskriftene mine 🙂