Mormors dessertpannekaker

0 0
Mormors dessertpannekaker

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

5 dl H-melk
4 stk egg
4 ss sukker
200 gram hvetemel
til steking meierismør
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 1 time
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskrift på det jeg kaller for mormors dessertpannekaker! <3 Jeg vet ikke med deg, men for meg er løvtynne, søte dessertpannekaker skikkelig gode barndomsminner! Jeg husker at mormor sine to søstre; tante Molla og tante Anna, lagde disse deilige pannekakene, og vi barna elsket dem! Tante Molla på snart 90 år, serverer disse pannekakene enda og jeg har vært så heldig å få oppskriften og hemmeligheten bak de søte små prikkene på pannekakene. Selve pannekakerøren inneholder kun 4 ingredienser, i tillegg til litt meierismør til stekingen! I høydepunktene mine på instagram finner du en liten video av hvordan jeg steker pannekakene 🙂

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert på når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Pannekakene kan stekes en dag og to før servering, så lenge du pakker de godt inn og oppbevarer de i kjøleskap. Det kan være lurt å lune de noen sekunder i mikrobølgeovnen før servering for å mykne de litt opp igjen 🙂 Disse pannekakene er så utrolig gode med smør og sukker, eller med hjemmelaget jordbærsyltetøy!

Ta kontakt om du lurer på noe 🙂

(Visited 890 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Visp egg og sukker lett sammen

2
Ferdig

Visp inn melk

3
Ferdig

Sikt i hvetemel og visp godt inn i røren

4
Ferdig

La røren stå å svelle i 30 minutter

5
Ferdig

Sil deretter røren gjennom en sikt/dørslag for å få vekk alle klumper

6
Ferdig

Bruk en stekepanne med teflonbelegg - finn riktig temperatur. Jeg hadde på 6 av 9 i styrke.

7
Ferdig

Kutt en stor terning av kaldt meierismør og tre en gaffel igjennom. Dra kjapt meierismøret over stekepannen før du har oppi en passe stor øse med pannekakerøre. Hell rundt på stekepannen med en gang, slik at hele bunnen på stekepannen blir dekket av pannekakerøren. Bruk akkurat så mye røre som du trenger for at bunnen dekkes (se video på instagram - i storyes!)

8
Ferdig

Snu pannekaken rundt - det er på den siden som nå ligger ned i stekepannen det kommer små brune prikker på. La de steke ett lite minutt på denne siden før du tar de ut av stekepannen.

9
Ferdig

Legg de ferdig stekte pannekakene på et rent kjøkkenhåndkle med et rent kjøkkenhåndkle over.

10
Ferdig

Nyt med deilig jordbærsyltetøy eller med smør og sukker!

11
Ferdig

Du kan også rulle de sammen med smør og sukker før servering!

12
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Verdens beste vafler
neste
Solskinnsboller med bringebær
forrige
Verdens beste vafler
neste
Solskinnsboller med bringebær

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Ja! Husker så godt vi fikk disse med smør og sukker på hos Tante Anna ☺️ Fikk de servert hos tante Molla for ikke så lenge siden, var så heldig å få oppskriften ❤️

Legg Til Din Kommentar