Ingredienser
-
3.5 dl kremfløte
-
1.5 dl H-melk
-
4 stk M/L eggeplommerBruk 5 stk hvis de er små!
-
75 gram sukker
-
1 vaniljestangDu kan også bruke vaniljefrø du får kjøpt på små glass i butikken, eller vaniljesukker hvis det er krise ;)
-
2 ss demerarasukker
Fremgangsmåte
Reklame – Samarbeid med LittNorge
Crème brûlée er en utrolig god og en veldig enkel dessert å lage. Du trenger bare noen få ingredienser for å imponere både store og små med denne deilige desserten. Det er best å servere crème brûléen kald, så det kan være lurt å lage disse dagen før, eller tidlig på dagen om du skal servere de samme kveld.
Crème brûlée lages i porsjonsformer og bakes i vannbad i ovnen. Skålene jeg har brukt fra LittNorge er 1,5 dl, og er perfekt størrelse å bruke til dessert, og ikke minst utrolig stilige og litt annerledes enn andre dessertskåler jeg har brukt tidligere. Koppene er håndlagde i emaljert stål, noe som gjør at de tåler varme, og kan vaskes i oppvaskmaskinen! I nettbutikken deres selger de kopper med forskjellige motiv fra steder rundt om i Norge. LittNorge har også større kopper på 2,5 dl og 3,7 dl. Den største koppen er helt super å bruke til gratinert løksuppe eller andre middagsretter som fiskegrateng eller fløtepoteter!
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 140 grader varmluft. |
2
Ferdig
|
Del en vaniljestang på langs. Skrap frøene ut av og ha i en liten kjele med fløte, h-melk og sukker. La dette koke opp og trekk vekk fra varmen. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Sett formen i ovnen på 140 grader, varmluft, i ca 40-45 minutter. Til de ser slik ut som på bildet. De vil være litt "bløte" når de tas ut av ovnen, men vil stivne litt når den avkjøles. Ta formene ut av vannet og la de stå til avkjøling på benken i 30 minutter, før du setter de kaldt i kjøleskapet i 3-4 timer eller natten over. Husk å dekk til med plastikkfolie. |
7
Ferdig
|
Før servering må toppen på crème brûléen dekkes med sukker og brennes med en crème brûléebrenner eller stekes på grill i ovnen. Bruk demerarasukker som du får kjøpt i butikken, dette sukkeret tåler mer enn vanlig hvitt sukker, og du unngår den brente sukkersmaken. Strø demararasukkeret over de kalde crème brûléene. Det kan være lurt å helle vekk det sukkeret som er til overs og som ikke klistrer seg fast i kremen. |
8
Ferdig
|
Brenn av sukkerlaget med en brenner (kjøpes på Clas Olsson). Sukkeret skal smelte, men pass på at du ikke svir for lenge på samme sted, det kan fort bli brent. Svi av sukkeret slik at det blir en karamellhinne oppå, slik som på bildet over. Den skal bli helt hard, som karamellknekk. Hvis du ikke har brenner, se steg 9. |
9
Ferdig
|
Hvis du ikke har brenner går det an å bruke grillelementene i ovnen. La grillelementene bli rødglødende, sett så inn formene på et bakebrett eller en rist på øverste rille. La de stå i 1-3 minutter til sukkeret har blitt karamellisert. Følg med hele tiden, slik at de ikke svir seg. Når du gjør det på denne måten i stedet for å bruke brenner, blir crème brûléen litt varmet opp i kantene, men det går helt fint. Hvis du vil ha de iskalde, kan du sette de inn i kjøleskapet igjen etter du har brent av sukkeret. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Crem bruleen var knallgod Ida?Kjempeflotte emaljekopper du lagde de i?
Tusen takk 🙂 Kjekt å høre