Verdens beste boller!

32 4
Verdens beste boller!

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
800 gram hvetemel
5 dl H-melk
0.5 pakke fersk gjær Kan også bruke tørrgjær!
150 gram melis Kan også bruke sukker!
150 gram meierismør
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1 klype salt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 20
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del
Bruker du mobil? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Dette er virkelig verdens beste boller! Virkelig! De blir så utrolig myke og smakfulle, og deigen er fantastisk å jobbe med. Det er viktig at du er tålmodig og lar deigen elte lenge, i tillegg er det viktig å la deigen heve lenge, da får du det beste resultatet 🙂

Det er lurt å bruke kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften for å få de beste resutlatet. Om du ikke har kjøkkenmaskin og må kna sammen deigen for hånd, anbefaler jeg deg å smelte smøret sammen med melka i stedet for å tilsette det tilslutt i terninger. Det vil gjøre knaingen litt lettere! 🙂

Boller

Oppskriften gir ca. 20 boller, det kommer an på hvor store du lager dem.

Denne oppskriften kan du bruke til både skoleboller, skolebrød, rosinboller, sjokoladeboller, kringle, kanelsnurrer og feks. prinsessekake! Prøv deg frem med ulike smaker, jeg kan uansett garantere deg verdens beste boller – etter min vurdering! 🙂

(Visited 121 429 times, 53 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ta meierismør ut av kjøleskapet, kutt i små terninger og sett til sides på kjøkkenbenken slik at smøret blir romtemperert.

2
Ferdig

Ha mel, melis, kardemomme, kanel og gjær i en bakebolle.

3
Ferdig

Varm opp melk i en kjele til melka blir lunken (fingervarm).

4
Ferdig

Ha melka over ingrediensene i bakebollen, og sett maskinen på lav-middels hastighet med eltekrok. La deigen elte deg i 5-10 minutter til alt er godt blandet.

5
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt romtemperert smør. La maskinen elte det sammen til alt er godt blandet (10-20 minutter). Det vil bli litt klissete i starten, men bare la maskinen elte videre til deigen er fin og smidig.

6
Ferdig

Dekk til bakebollen og la deigen heve et lunt sted i ca 1 time, til deigen oppnår dobbel størrelse

7
Ferdig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, trill ut i fine boller. Ca. 90 gram pr. bolle. Trill ut bollene og sett de på et stekebrett med bakepapir med ca. en fingerbredde mellom hver bolle. Det er bare digg når de vokser litt inn i hverandre når de stekes.

8
Ferdig

Legg et rent kjøkkenhåndkle over bollene og sett de til heving en gang til i ca 20 minutter.

9
Ferdig

Pensle bollene deretter med sammenvispet egg.

10
Ferdig

Stek de i forvarmet ovn på 190 grader i ca 12-15 minutter (over- og undervarme), midt i ovnen. Antall minutter varierer fra ovn til ovn.
Bollene er ferdige når de har fått en gylden jevn farge.
Kjøl bollene ned på rist med et kjøkken håndkle over :)

11
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sellerirotpuré med trøffelolje
neste
Sursøt saus med grønnsaker
forrige
Sellerirotpuré med trøffelolje
neste
Sursøt saus med grønnsaker

36 Kommentarer Skjul Kommentar

Veldig gode boller, nystekte. Jeg lurer på to ting: Kan temperaturen settes høyere? Er vant til ganske høy temp på hveteboller. (220-250) .
Når jeg tiner dem opp synes jeg de er litt «seige» og ikke så luftige. Skulle gjerne hatt mer luft!!
Mvh Anne. ☺️

Kjempe gode boller ❤️😋😋 nam nam!!! Har prøvd dem allerede flere ganger, som vanlige boller, fastelavnsboller, skolebrød og nå som cinemon rolls versjon! Hver gang helt perfekt 🙂 besøk har spurt etter oppskriften 👍👍 takk takk for oppskrift ❤️

Hei! Tusen takk for så hyggelig tilbakemelding! Det setter jeg stor pris på 😍

Hei, jeg lurer på om det er mulig å smelte smøret og tilsette melken, og tilsette gjæren sånn som vi pleier å gjøre når vi baker boller ?Jeg har dessverre ingen kjøkkenmaskin.

Dette er virkelig gode boller, og de er så enkle å trille ut! Nydelig smak, de har erstattet oppskriften jeg har brukt i 50 år. Terningkast 6!

Disse ser helt nydelige ut! Jeg har aldri laget boller hvor smøret ikke var smeltet ~ så dette blir spennende! Jeg bor i USA og finner ikke alltid fersk gjær. Hvor mye tørrgjær tilsies 1/2 pakke fersk? Jeg liker best å oppløse tørrgjær i litt lunken veske. Hva er din erfaring?

De has i med de tørre ingrediensene. Jeg har nok glemt å skrive det i oppskriften 😀

Hei! Nei bollene trenger ikke eltes på nytt etter heving, utenom at du knar den litt sammen når du skal bake ut bollene 🙂

Knallgode boller. Første gang jeg har laget med melis i stedet for sukker. God deig å jobbe med. Skal brukes neste gang også! 🙂

Har prøvd en gang tidligere, men det smaker fort gjær da. Da synes jeg det er bedre å bake de samme kveld, hive de i fryseren når de er nystekte (kjøles ned først), og så ta de opp og varme litt i ovnen neste dag 🙂

Beklager sent svar 🙂 For meg er dette boller, og boller med rosin er rosinboller, men det kan godt hende du har rett altså 😉

Har ikke smakt sjæl men kidsa sier de var usedvanlig gode. Jeg kan ikke garantere for skalaen deres men det ser lyst ut:) Uansett, takk for oppskrift!

Tusen takk, hyggelig å høre! ? unger er jo som regel veldig ærlige, så får satse på at de har rett ?

god beskrivelse av fremgangsmåte og kjempe gode boller! takk for oppskriften 🙂

Legg Til Din Kommentar