Ingredienser
-
800 gram hvetemel
-
5 dl H-melk
-
0.5 pakke fersk gjærKan også bruke tørrgjær!
-
150 gram melisKan også bruke sukker!
-
150 gram meierismør
-
1 ts kardemomme
-
2 ts kanel
-
1 klype salt
Fremgangsmåte
Bruker du mobil? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Dette er virkelig verdens beste boller! Virkelig! De blir så utrolig myke og smakfulle, og deigen er fantastisk å jobbe med. Det er viktig at du er tålmodig og lar deigen elte lenge, i tillegg er det viktig å la deigen heve lenge, da får du det beste resultatet 🙂
Det er lurt å bruke kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften for å få de beste resutlatet. Om du ikke har kjøkkenmaskin og må kna sammen deigen for hånd, anbefaler jeg deg å smelte smøret sammen med melka i stedet for å tilsette det tilslutt i terninger. Det vil gjøre knaingen litt lettere! 🙂
Oppskriften gir ca. 20 boller, det kommer an på hvor store du lager dem.
Denne oppskriften kan du bruke til både skoleboller, skolebrød, rosinboller, sjokoladeboller, kringle, kanelsnurrer og feks. prinsessekake! Prøv deg frem med ulike smaker, jeg kan uansett garantere deg verdens beste boller – etter min vurdering! 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Ta meierismør ut av kjøleskapet, kutt i små terninger og sett til sides på kjøkkenbenken slik at smøret blir romtemperert. |
2
Ferdig
|
Ha mel, melis, kardemomme, kanel og gjær i en bakebolle. |
3
Ferdig
|
Varm opp melk i en kjele til melka blir lunken (fingervarm). |
4
Ferdig
|
Ha melka over ingrediensene i bakebollen, og sett maskinen på lav-middels hastighet med eltekrok. La deigen elte deg i 5-10 minutter til alt er godt blandet. |
5
Ferdig
|
Tilsett deretter litt og litt romtemperert smør. La maskinen elte det sammen til alt er godt blandet (10-20 minutter). Det vil bli litt klissete i starten, men bare la maskinen elte videre til deigen er fin og smidig. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Legg et rent kjøkkenhåndkle over bollene og sett de til heving en gang til i ca 20 minutter. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
23 Kommentarer Skjul Kommentar
Når skal saltet inn?
De has i med de tørre ingrediensene. Jeg har nok glemt å skrive det i oppskriften 😀
Skal bollene eltes på nytt etter den har hevet en time og man skal bake ut bollene? Hilsen Karen
Hei! Nei bollene trenger ikke eltes på nytt etter heving, utenom at du knar den litt sammen når du skal bake ut bollene 🙂
Veldig gode boller 👍
Så kjekt å høre ❤️
Fantastiske boller🤩🤩Slår aldri feil denne oppskriften🥰
Kjempegod oppskrift! Aldri fått til gjærbakst før, men disse ble perfekt❤
Så hyggelig å høre 🤩
Beste bolleoppskriften jeg har prøvd! Kommer garantert til å bruke denne fast😍
Så kjekt! 😍
Knallgode boller. Første gang jeg har laget med melis i stedet for sukker. God deig å jobbe med. Skal brukes neste gang også! 🙂
Det var kjekt å høre! Tusen takk for fin tilbakemelding 🙂
Kan man lage deigen kvelden før og heve over nattan? Evt bruke mindre gjær i så tilfelle?☺️
Har prøvd en gang tidligere, men det smaker fort gjær da. Da synes jeg det er bedre å bake de samme kveld, hive de i fryseren når de er nystekte (kjøles ned først), og så ta de opp og varme litt i ovnen neste dag 🙂
Kjempe gode, men med rosiner. Da er det boller. Det hetter hveteboller uten. Sorry.
Beklager sent svar 🙂 For meg er dette boller, og boller med rosin er rosinboller, men det kan godt hende du har rett altså 😉
Har ikke smakt sjæl men kidsa sier de var usedvanlig gode. Jeg kan ikke garantere for skalaen deres men det ser lyst ut:) Uansett, takk for oppskrift!
Tusen takk, hyggelig å høre! ? unger er jo som regel veldig ærlige, så får satse på at de har rett ?
Kjempe gode boller! Takk for oppskrift ! Du er flink og dyktig!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding ?
god beskrivelse av fremgangsmåte og kjempe gode boller! takk for oppskriften 🙂
Tusen takk Ingrid ?❤️