Verdens beste boller!

18 3
Verdens beste boller!

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
800 gram hvetemel
5 dl H-melk
0.5 pakke fersk gjær Kan også bruke tørrgjær!
150 gram melis Kan også bruke sukker!
150 gram meierismør
1 ts kardemomme
2 ts kanel
1 klype salt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 20
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del
Bruker du mobil? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Dette er virkelig verdens beste boller! Virkelig! De blir så utrolig myke og smakfulle, og deigen er fantastisk å jobbe med. Det er viktig at du er tålmodig og lar deigen elte lenge, i tillegg er det viktig å la deigen heve lenge, da får du det beste resultatet 🙂

Det er lurt å bruke kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften for å få de beste resutlatet. Om du ikke har kjøkkenmaskin og må kna sammen deigen for hånd, anbefaler jeg deg å smelte smøret sammen med melka i stedet for å tilsette det tilslutt i terninger. Det vil gjøre knaingen litt lettere! 🙂

Boller

Oppskriften gir ca. 20 boller, det kommer an på hvor store du lager dem.

Denne oppskriften kan du bruke til både skoleboller, skolebrød, rosinboller, sjokoladeboller, kringle, kanelsnurrer og feks. prinsessekake! Prøv deg frem med ulike smaker, jeg kan uansett garantere deg verdens beste boller – etter min vurdering! 🙂

(Visited 52 868 times, 32 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ta meierismør ut av kjøleskapet, kutt i små terninger og sett til sides på kjøkkenbenken slik at smøret blir romtemperert.

2
Ferdig

Ha mel, melis, kardemomme, kanel og gjær i en bakebolle.

3
Ferdig

Varm opp melk i en kjele til melka blir lunken (fingervarm).

4
Ferdig

Ha melka over ingrediensene i bakebollen, og sett maskinen på lav-middels hastighet med eltekrok. La deigen elte deg i 5-10 minutter til alt er godt blandet.

5
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt romtemperert smør. La maskinen elte det sammen til alt er godt blandet (10-20 minutter). Det vil bli litt klissete i starten, men bare la maskinen elte videre til deigen er fin og smidig.

6
Ferdig

Dekk til bakebollen og la deigen heve et lunt sted i ca 1 time, til deigen oppnår dobbel størrelse

7
Ferdig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, trill ut i fine boller. Ca. 90 gram pr. bolle. Trill ut bollene og sett de på et stekebrett med bakepapir med ca. en fingerbredde mellom hver bolle. Det er bare digg når de vokser litt inn i hverandre når de stekes.

8
Ferdig

Legg et rent kjøkkenhåndkle over bollene og sett de til heving en gang til i ca 20 minutter.

9
Ferdig

Pensle bollene deretter med sammenvispet egg.

10
Ferdig

Stek de i forvarmet ovn på 190 grader i ca 12-15 minutter (over- og undervarme), midt i ovnen. Antall minutter varierer fra ovn til ovn.
Bollene er ferdige når de har fått en gylden jevn farge.
Kjøl bollene ned på rist med et kjøkken håndkle over :)

11
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sellerirotpuré med trøffelolje
neste
Sursøt saus med grønnsaker
forrige
Sellerirotpuré med trøffelolje
neste
Sursøt saus med grønnsaker

19 Kommentarer Skjul Kommentar

Knallgode boller. Første gang jeg har laget med melis i stedet for sukker. God deig å jobbe med. Skal brukes neste gang også! 🙂

Har prøvd en gang tidligere, men det smaker fort gjær da. Da synes jeg det er bedre å bake de samme kveld, hive de i fryseren når de er nystekte (kjøles ned først), og så ta de opp og varme litt i ovnen neste dag 🙂

Beklager sent svar 🙂 For meg er dette boller, og boller med rosin er rosinboller, men det kan godt hende du har rett altså 😉

Har ikke smakt sjæl men kidsa sier de var usedvanlig gode. Jeg kan ikke garantere for skalaen deres men det ser lyst ut:) Uansett, takk for oppskrift!

Tusen takk, hyggelig å høre! ? unger er jo som regel veldig ærlige, så får satse på at de har rett ?

Legg Til Din Kommentar