Ingredienser
-
Saus:
-
10 dl hønsebuljong
-
1 ss tomatpuré
-
6 ss sukker
-
4 ss eddik klar 7%
-
6 ss soyasausBruk glutenfri om du har glutenallergi!
-
2 hvitløksfedd
-
0.5 rød chili
-
ananas
-
fersk korianderKan droppes!
-
sesamfrøKan droppes!
-
Grønnsaker:
-
2 løk
-
3 gulrøtter
-
0.5 paprika
-
1 pakke sukkererter
-
1 boks bambusskudd
-
1 boks vannkastanjer
Fremgangsmåte
Har du lyst til å lage hjemmelaget sursøt saus med grønnsaker, slik du får servert på kinarestaurant? Det er veldig enkelt og det smaker mye bedre når du lager det selv 🙂
Vil du lage mest mulig klart kvelden før? Lag sausen ferdig, og oppbevar i kjøleskapet. Kutt klar grønnsakene. Da er det bare å steike grønnsakene ett minutt og helle sausen over rett før servering.
Du kan steike kyllingfilet å ha ved siden av, eller i sausen. Kyllingen kan kuttes i strimler og marineres i litt olje med salt og pepper, brunes litt i steikepanna og trekkes ferdig i sausen ett par minutter før grønnsakene has oppi. Kyllingen kan marineres dagen i forveien, men anbefaler å steike kyllingen rett før servering.
Steg
1
Ferdig
|
Kok opp en liter med vann og tilsett buljongterning etter anvisning på pakken. |
2
Ferdig
|
Rør ut et par ss maizena i litt kaldt vann. Ha oppi litt og litt i sausen mens sausen koker, til du får ønsket konsistens. |
3
Ferdig
|
La sausen koke ett par minutter. Trekk kjelen vekk fra varmen og ha oppi biter med fersk ananas. La ananasen trekke i sausen. Hvis du bruker ananas i lake, trenger du ikke tilsette ananasen før etter du har hatt oppi eventuelt andre grønnsaker. Du kan bruke laken fra ananasen til å smake til sausen om du ønsker den litt søtere. La sausen stå litt før du smaker den til. Det kan hende eddiksmaken vil være litt synlig i starten, men den vil forsvinne litt etterhvert. Smak deg litt frem :) |
4
Ferdig
|
Ha alle grønnsakene utenom sukkererter i en varm stekepanne med litt olje, fres litt mens du rører i ca. 1 minutt. Hell deretter den sursøte sausen med ananasen over grønnsakene og la småkoke i 2 minutter. Ha deretter over sukkerertene som du har delt i to. Sukkerertene trenger ikke koke i sausen, da blir de fort blasse |
5
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Gleder meg til å prøve denne! <3
Så bra! Kjekt du vil teste oppskriften ☺️