Ingredienser
-
4 egg
-
1 dl sukker
-
5 dl H-melk
-
6 dl hvetemel
-
2 ts bakepulver
-
1 ts vaniljesukker
-
1 ts salt
-
100 gram meierismør
-
0.5 pk vaniljekrem
Fremgangsmåte
Lukten av nystekte vafler slår det meste, og i tillegg til at det lukter godt så er det noe alle liker! Noen liker vafler med rømme og rørte jordbær, andre liker smør og sukker, noen serverer med iskrem og andre med brunost og syltetøy! Her er det bare fantasien som setter grenser 🙂
Det som er så fint med vafler er at man kan bli kvitt rester man har i kjøleskapet som for eksempel fløte, rømme, vaniljesaus og vaniljekrem. I denne vaffelrøreoppskriften har jeg brukt litt vaniljekrem i tillegg til de vanlige ingrediensene, og det ble virkelig godt! Du kan bruke denne oppskriften om du ikke har vaniljekrem også, så det er bare å slå seg løs!
1 oppskrift gir ca. 12 vafler
Steg
1
Ferdig
|
Bland egg og sukker, og visp til en luftig og lys eggedosis. |
2
Ferdig
|
Bland sammen de tørre ingrediensene. Mål opp melk. Smelt smør. |
3
Ferdig
|
Når eggedosisen er blitt luftig og lys, rør inn de tørre ingrediensene og melken vekselsvis til alt er godt blandet sammen. Ikke rør for voldsomt, da går luften ut av røren. |
4
Ferdig
|
Rør tilslutt inn vaniljekrem og smeltet smør. |
5
Ferdig
|
La røren svelle i ca 15 minutter, før du steker de gyldne og fine i vaffeljern. Pensle gjerne vaffeljernet med litt smeltet smør. |
6
Ferdig
|
En Kommentar Skjul Kommentar
De ser såååå gode ut at jeg fikk vann i munnen ?