Ingredienser
-
Fisk
-
4 stk LysingfiletBruk en annen hvit fisk om du ikke får tak i lysing.
-
olje til steking
-
Løkkompott
-
1 stor løk
-
30 gram ingefær
-
2 stk hvitløksfedd
-
0.5 rød chili
-
2 strøkne ss sukker
-
3 ss soyasaus
-
150 gram meierismør
-
3 ts lime
-
Selleripuré
-
400 gram sellerirot
-
15 gram meierismør
-
0.5 dl kremfløte
-
Valgritt tilbehør:
-
16 småpoteter poteter
-
50 gram mandler
Fremgangsmåte
Innlegget inneholder sponsede produkter
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Her får du oppskrift på skinnstekt lysing med sellerikrem og løkkompott! Utrolig godt! ❤️ Som dere sikkert har fått med dere, er jeg utrolig glad i fisk! Etter å ha jobbet noen år på forskjellige restauranter, har jeg lært meg å lage mange gode fiskeretter og mye forskjellig tilbehør til fisk! Denne retten lærte jeg av
Denne fiskeretten består av skinnstekt lysing som serveres med en søt, salt og syrlig løkkompott med brunet smør, sellerikrem og friterte mandler! Retten er nok ikke helt den samme som hun viste meg for noen år siden, men det er nok ikke langt unna! God er den uansett 🙂
Sponsede produkter:
- Fisken er fra K-fisk Haugesund! De selger fisk og skalldyr av høy kvalitet i Haugesund og på Karmøy! Anbefaler alle som bor i området å kjøpe fisk til middagen derifra ♥
- Ertespirene er sponset av Små Grønt i Stavanger – De dyrker spennende mikrourter som både smaker og ser superfreshe ut i maten ♥
- Servicet er fra Ølen Møbler i Ølen – Her får man kjøpt utrolig mye fint til hjemmet, og jeg er hodestups forelsket i alt de selger til kjøkkenet! Anbefaler å ta turen innom her om du er glad i interiør ♥
Steg
1
Ferdig
|
Lag sellerikremSkrell selleriroten og kutt i terninger. Dekk med vann og kok i ca. 15 minutter til de er helt møre. |
2
Ferdig
|
Sil av vannet og ha sellerirotterningene i en blender med litt meierismør og litt fløte. Kjør i blender til en glatt puré. Smak til med en liten klype salt. |
3
Ferdig
|
Lag løkkompottSmelt smøret i en kjele. La det smelte til det får en lysebrun farge. Sett smøret til sides. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Skinnstek fisk |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
Ikke rør fiskefiletene! La de ligge å brunes på høy varme i ca. 3 minutter til de har fått en gylden fin stekeskorpe. |
13
Ferdig
|
Når fiskefileten har fått en gylden fin og brun stekeskorpe, snu fiskestykkene rundt. Skru av varmen og ha oppi smør og et knust fedd med hvitløk. Øs smør rund på siden av fiskestykkene, men ikke over skinnet! Da blir skinnet bløtt. La de ligge å kose seg i smøret ett par minutter før du tar de av stekepannen. |
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
Om du vil servere friterte mandler til, kan du koke opp mandler ett par minutter i vann, press deretter av skallet. Tørk mandlene på et papir, og legg de i en kjele med litt olje. Varm opp til mandlene er lysebrune, ta de opp fra oljen og legg over på et papir. Strø over maldonsalt. Dette er også veldig god som snacks så det kan være lurt å lage opp litt ekstra ;) |
16
Ferdig
|
|
17
Ferdig
|