Skinnstekt lysing med sellerikrem og løkkompott

4 1
Skinnstekt lysing med sellerikrem og løkkompott

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Fisk
4 stk Lysingfilet Bruk en annen hvit fisk om du ikke får tak i lysing.
olje til steking
Løkkompott
1 stor løk
30 gram ingefær
2 stk hvitløksfedd
0.5 rød chili
2 strøkne ss sukker
3 ss soyasaus
150 gram meierismør
3 ts lime
Selleripuré
400 gram sellerirot
15 gram meierismør
0.5 dl kremfløte
Valgritt tilbehør:
16 småpoteter poteter
50 gram mandler
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
  • Spicy
Kjøkken:

Ingredienser

  • Fisk

  • Løkkompott

  • Selleripuré

  • Valgritt tilbehør:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Her får du oppskrift på skinnstekt lysing med sellerikrem og løkkompott. Utrolig godt❤️ Som dere sikkert har fått med dere, er jeg utrolig glad i fisk. Etter å ha jobbet noen år på forskjellige restauranter, har jeg lært meg å lage mange gode fiskeretter og mye forskjellig tilbehør til fisk. Denne retten lærte jeg av en god venninne som er en supergod kokk. Hun har jobbet for selveste Hellstrøm, så det er ikke rart jeg har lært masse av henne.

Denne fiskeretten består av skinnstekt lysing som serveres med en søt, salt og syrlig løkkompott med brunet smør, sellerikrem og friterte mandler! Retten er nok ikke helt den samme som hun viste meg for noen år siden, men det er nok ikke langt unna. God er den uansett 🙂

(Visited 24 624 times, 13 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag sellerikrem

Skrell selleriroten og kutt i terninger. Dekk med vann og kok i ca. 15 minutter til de er helt møre.

2
Ferdig

Sil av vannet og ha sellerirotterningene i en blender med litt meierismør og litt fløte. Kjør i blender til en glatt puré. Smak til med en liten klype salt.

3
Ferdig

Lag løkkompott

Smelt smøret i en kjele. La det smelte til det får en lysebrun farge. Sett smøret til sides.

4
Ferdig

Finkutt løk, hvitløk, chili og ingefær.

5
Ferdig

Ha sukker i en ren kjele. Varm opp til det blir gyldenbrunt.

6
Ferdig

Tilsett de finhakkede grønnsakene og rør godt om.

7
Ferdig

Stek grønnsakene ett par minutter i den varme karamellen, til de får en gylden farge, slik som på bildet.

8
Ferdig

Tilsett deretter soyasausen og rør godt om.

9
Ferdig

Tilsett det bruna smøret og la det koke opp. Ta det så av varmen. Tilsett limesaft og gjerne litt finrevet skall av lime, før servering.

10
Ferdig

Skinnstek fisk

Skrap skinnet på fisken fri for små "skjell". Strø deretter maldonsalt på begge sider av fileten.

11
Ferdig

Varm opp en stekepanne med 3-4 ss olje. Ha på ett hakk under full varme. Legg skinnsiden på fisken ned i stekepannen. Sørg for at du legger den ned slik at du får litt olje under skinnsiden.

12
Ferdig

Ikke rør fiskefiletene! La de ligge å brunes på høy varme i ca. 3 minutter til de har fått en gylden fin stekeskorpe.

13
Ferdig

Når fiskefileten har fått en gylden fin og brun stekeskorpe, snu fiskestykkene rundt. Skru av varmen og ha oppi smør og et knust fedd med hvitløk. Øs smør rund på siden av fiskestykkene, men ikke over skinnet! Da blir skinnet bløtt. La de ligge å kose seg i smøret ett par minutter før du tar de av stekepannen.

14
Ferdig

Varm opp pureen, kompotten og legg opp retten til gjestene dine! Server gjerne saltbakte poteter på siden :)

15
Ferdig

Om du vil servere friterte mandler til, kan du koke opp mandler ett par minutter i vann, press deretter av skallet. Tørk mandlene på et papir, og legg de i en kjele med litt olje. Varm opp til mandlene er lysebrune, ta de opp fra oljen og legg over på et papir. Strø over maldonsalt. Dette er også veldig god som snacks så det kan være lurt å lage opp litt ekstra ;)

16
Ferdig

Håper du vil teste ut oppskriften, ta gjerne kontakt eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under, om du skulle lure på noe :)

17
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Jordskokk- og blåskjellsuppe med stekt skatevinge
vaffel vaffelrøre vaffelrøreoppskrift vaffel vafler
neste
Vafler med vaniljekrem
forrige
Jordskokk- og blåskjellsuppe med stekt skatevinge
vaffel vaffelrøre vaffelrøreoppskrift vaffel vafler
neste
Vafler med vaniljekrem

8 Kommentarer Skjul Kommentar

Tusen takk for denne flotte lysingoppskrifta! Stor suksess, sjølv om eg ikkje brukte mandler ved sida av. Gjestene var også særs nøgde. Godt skreve og forklart. Eg kjem til å prøve fleire av fiskeoppskriftene dine. ❤️

Så kjekt å høre at du har testet denne oppskriften og at den falt i smak 🙂 Takk for tilbakemelding 🙂

Lagde denne til søndagsmiddag i går. Serverte med dampede perlepoteter, broccoli og de digge friterte mandlene. Det var en utstrakt bruk av bokstaven «m» rundt bordet!

Dette blir tredje gangen jeg lager denne. Hittil bare til min kone og meg, men er klar til ha gjester snart!
I dag er det fin lysing (Merluza på spansk, hvor de lager nydelig retter av denne fisken).
Jeg bruker nesten dobbelt så mye løk! Og litt mer hvitløk, og det går fint med selleristappe (med litt poteter i), som serveres bed siden av!
Neste gang forsøker jeg med Jacobs rødvinsaus til!

Så hyggelig lesing! Kjekt å høre at du har laget denne retten flere ganger og at du tester den med ulikt tilbehør ☺️

I dag blir det tredje gangen jeg skal lage denne supre retten. Dog hadde ikke Meny Lysing i dag, men brosme vil bli bra. Tar ut fisken en drøy time før og har på meldon salt, bla for å få den fastere. Hadde ikke ingefær forrige gang! Har også tenkt å “stjele” litt fra en oppskrift med smørflyndrefilet, hvor det brune nøttesmøret skal ha litt knuste hasselnøtter tilsatt.
Denne retten passer ypperlig til en god rødvin. Vinen behøver ikke være av de dyreste fordi løken , soyasausen og ingefæren blir fort dominerende. Arne Oen

Legg Til Din Kommentar

+