Shepherd’s pai
Kjøttsaus med grønnsaker og potetmos

1 0
Shepherd’s pai

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Til Kjøttsaus:
400 gram kjøttdeig
1 løk
3 hvitløksfedd
4 ss tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1 rød chili
2 gulrøtter
2 skiver sellerirot Kan sløyfes
3 dl vann
2 ts sukker
salt og pepper
Til potetmos:
1 kg poteter
1.5 dl H-melk
2 eggeplommer
1 ss meierismør
salt og pepper
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
    • 45 min + steking
    • Porsjoner 6
    • Enkel

    Ingredienser

    • Til Kjøttsaus:

    • Til potetmos:

    Fremgangsmåte

    Del

    Denne retten er supergod og passer perfekt til både store og små. Det er masse grønnsaker i kjøttsausen og det passer veldig godt med tomatsaus til deilig potetmos. Retten kan lages dagen før og stekes ferdig i ovnen når man kommer hjem fra jobb.

    (Visited 5 130 times, 1 visits today)

    Steg

    1
    Ferdig

    Sett ovnen på over- og undervarme, 200 grader.
    Potetene skrelles, kuttes i passe store biter og kokes møre.
    Lag kjøttsausen imens potetene koker.

    2
    Ferdig

    Lag kjøttsausen:

    Kutt 1 løk i terninger,finhakk 1 chili og 3 hvitløksfedd.
    Kutt 2 gulrøtter og 2 skiver sellerirot i terninger, ha dette i en annen skål. Du kan raspe dette på en grov rasp hvis du vil slippe å kutte.

    3
    Ferdig

    Stek kjøttdeigen. Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig, ha oppi løk, hvitløk og chili. Ha på litt salt og pepper og la dette steke litt sammen i et minutt.
    Tilsett tomatpuré og litt vann og la småputre ett par minutter før du tilsetter en boks med hakkede tomater og de andre grønnsakene.

    4
    Ferdig

    La dette småkoke i ca. 10 minutter og smak til med salt, pepper, mer sukker om du synes den er for syrlig og bitter. Ha gjerne oppi andre krydderurter som gressløk, persille eller timian. Smak deg frem til du synes kjøttsausen er god.

    5
    Ferdig

    Når det har kokt i 10 minutter, ha kjøttsausen over i en ildfast form.

    6
    Ferdig

    Lag potetmosen:

    Når potetene er ferdig kokt, sil av vannet og ha potetene over i en bakebolle.
    Visp/stapp potetene sammen med ca 1,5 dl melk. Tilsett 2 eggeplommer og rør godt.
    Når potetstappen har fått rett konsistens ha i 1 spiseskje smør og smak til med salt og pepper.
    Ikke rør for mye etter du har hatt salt i. Da vil stappen bli seig.

    7
    Ferdig

    Ha potetmosen over kjøttsausen i den ildfaste formen. Hvis du ønsker kan du strø litt ost over. Jeg har ikke gjort det, men det er godt :)
    Stek i ovnen på ca 180-200 grader i 20-30 minutter, til potetmosen har blitt gylden.
    Server gjerne med en grønn salat.

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

    Oppskriftsanmeldelser

    Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
    forrige
    Stekt torsk med blomkålkrem og smørsaus
    neste
    Spicy tapas-kjøttboller
    forrige
    Stekt torsk med blomkålkrem og smørsaus
    neste
    Spicy tapas-kjøttboller

    2 Kommentarer Skjul Kommentar

    Denne retten lagde jeg for første gang for to uker siden, og det var så godt! Jeg hadde ikke sellerirot, men det gikk veldig fint. Pga allergi i familien kan ikke jeg bruke vanlig gul løk, men jeg kan bruke sjalottløk, og det er kjempegodt 🙂 Jeg kan heller ikke bruke vanlig melk, men for første gang prøvde jeg soyamelk istedenfor, og jeg merket ikke forskjell. Stappen ble veldig god 🙂 Jeg brukte også litt ost på toppen etter å ha stekt formen slik at potetstappen på toppen ble gylden.

    Legg Til Din Kommentar

    +