Ingredienser
-
Til Kjøttsaus:
-
400 gram kjøttdeig
-
1 løk
-
3 hvitløksfedd
-
4 ss tomatpuré
-
1 boks hakkede tomater
-
1 rød chili
-
2 gulrøtter
-
2 skiver sellerirotKan sløyfes
-
3 dl vann
-
2 ts sukker
-
salt og pepper
-
Til potetmos:
-
1 kg poteter
-
1.5 dl H-melk
-
2 eggeplommer
-
1 ss meierismør
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Denne retten er supergod og passer perfekt til både store og små. Det er masse grønnsaker i kjøttsausen og det passer veldig godt med tomatsaus til deilig potetmos. Retten kan lages dagen før og stekes ferdig i ovnen når man kommer hjem fra jobb.
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på over- og undervarme, 200 grader. |
2
Ferdig
|
Lag kjøttsausen: |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
La dette småkoke i ca. 10 minutter og smak til med salt, pepper, mer sukker om du synes den er for syrlig og bitter. Ha gjerne oppi andre krydderurter som gressløk, persille eller timian. Smak deg frem til du synes kjøttsausen er god. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Lag potetmosen:Når potetene er ferdig kokt, sil av vannet og ha potetene over i en bakebolle. |
7
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Denne retten lagde jeg for første gang for to uker siden, og det var så godt! Jeg hadde ikke sellerirot, men det gikk veldig fint. Pga allergi i familien kan ikke jeg bruke vanlig gul løk, men jeg kan bruke sjalottløk, og det er kjempegodt 🙂 Jeg kan heller ikke bruke vanlig melk, men for første gang prøvde jeg soyamelk istedenfor, og jeg merket ikke forskjell. Stappen ble veldig god 🙂 Jeg brukte også litt ost på toppen etter å ha stekt formen slik at potetstappen på toppen ble gylden.
Flinke deg Lena <3