Ingredienser
-
1 boks cherrytomater
-
4 stk hvitløksfedd
-
2 stk løk
-
1 hel rød chili
-
3 ss tomatpuré
-
2 ts sukker
-
1 boks hakkede tomater (Mutti)
-
5 ss olivenolje
-
1 dl vann
-
Cirka en halv potte fersk basilikum
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten
Er du glad i pizza? Da skal du få oppskrift på en supergod rød pizzasaus, som passer perfekt til steinbakte pizzaer.
Jeg er veldig glad i pizza, spesielt de med tynn bunn som enten er bakt i pizzaovn, på grillen eller på steinplate i ovnen. For å få til en perfekt pizza er det tre elementer som må sitte; bunnen, sausen og osten. Her skal du få oppskrift på en nydelig rød pizzasaus, som du kan lage masse av og fryse ned i små poser/bokser. Da har du alltid hjemmelaget pizzasaus på lur, om det skulle bli pizza på menyen.
Sausen er også god til pasta. Om du for eksempel skal lage spagetti og kjøttdeig, kan du helle denne over den stekte kjøttdeigen og koke i ett par minutter. Skal du bruke sausen til tapas-kjøttboller, kan du varme den opp og trekke de stekte kjøttbollene i sausen noen minutter. En allsidig og god saus der altså.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her ♥
Steg
1
Ferdig
|
Kutt cherrytomater i to eller mindre biter og grovhakk hvitløk, løk og chili. |
2
Ferdig
|
Ha olivenolje i en kjele, varm opp og ha i cherrytomatene og de hakkede grønnsakene. La det surre i oljen på medium varme (ikke for høy temperatur) i ca. 10 minutter. |
3
Ferdig
|
Ha deretter i tomatpure og sukker, rør godt rundt og la surre i ca. to minutter. Tilsett deretter de hakkede tomatene og vann. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Når jeg baker pizza på steinplate eller i pizzaovn, liker jeg best å finne frem alle ingrediensene, ost og pizzasauser som jeg skal bruke. Da kan gjestene velge ut det de liker best. Her har jeg både rød og hvit pizzasaus. Den hvite pizzasausen er også helt fantastisk med ulik topping (oppskrift kommer). |
7
Ferdig
|