Ingredienser
-
Bolledeig:
-
6 dl H-melk
-
0.5 pakke fersk gjærIkke øk gjærmengden hvis du øker opppskriften
-
150 gram sukker
-
950 gram hvetemel
-
1.5 ts kardemomme
-
1 ts kanel
-
1 ts salt
-
150 gram meierismør
-
Pensling:
-
egg
-
Annet:
-
vaniljekrem
-
bringebær
-
16 ts Bringebærsyltetøy1 ts pr. bolle
-
Glasur:
-
melis
-
kaldt vann
-
sitronsaft
Fremgangsmåte
Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Solskinnsboller med bringebær! Bringebær og vaniljekrem – for en fantastisk kombinasjon! 🤩
Det kryr av villbringebær ute, så i dag plukket jeg og mamma to kg på en liten time! Da passet det ekstra godt at bolledeigen stod til heving. Planen var å lage vaniljesnurrer, men jeg tok litt av deigen og lagde noen deilige solskinnsboller med bringebær!
Jeg bruker den samme grunnoppskriften jeg pleier å bruke når jeg lager kanelboller! Du kan såklart bruke vanlige bringebær, enten ferske eller frosne! ❤️
16 porsjoner = 16 boller
Steg
1
Ferdig
|
Lag bolledeigen:Lun halvparten av melka til den er fingervarm (pleier å sette den litt i mikroen). Bland deretter den lunka melka sammen med den. Da blir den perfekt til bollebaking! Den skal ikke være for varm så den dreper gjæren, da er det bedre at den er litt for kald! |
2
Ferdig
|
Bland melka sammen med alle de andre ingrediensene til bolledeigen (utenom smør!) i en bakebolle og la kjøkkenmaskinen med eltekrok gå i ca. 15-20 minutter. Jo lenge maskinen går jo bedre blir deigen, men husk at deigen blir varmere jo lengre den blir eltet, så følg med og pass på at den ikke blir for varm (da ødelegger du gjæren). |
3
Ferdig
|
Når deigen har eltet seg fint sammen, tilsett litt og litt smør og la maskinen gå videre til alt smøret er blandet godt inn, og til deigen blir smidig og elastisk. |
4
Ferdig
|
Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, og sett på kjøkkenbenken i 45-60 minutter. Nøyaktig hvor lenge, kommer an på hvor varmt det er der du setter deigen. Du trenger ikke sette den foran en ovn eller på varmekablene for at den skal heve. Er den eltet lenge nok vil deigen ha blitt lun og klarer seg fint i vanlig romtemperatur. |
5
Ferdig
|
Sett stekeovnen på 200 grader - over og undervarme. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Del deigen i like store emner (jeg veier hver bolle til ca. 110 gram). |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
Legg et rent kjøkkenhåndkle over og la heve i ca. 15 minutter. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
Visp sammen egg med en klype salt. Pensle deretter bollene for at de skal bli blanke og fine etter steking. |
15
Ferdig
|
|
16
Ferdig
|
Avkjøl på stekebrettet eller dra bakepapiret med bollene av stekebrettet og la de kjøle seg ned på benken (hvis du trenger stekebrettet til runde nr. to som skal i ovnen). |
17
Ferdig
|
|
18
Ferdig
|
|
19
Ferdig
|