Ingredienser
-
Kylling:
-
600 gram kylling lårfilet
-
1 ss Santa Maria kyllingkrydder
-
1 ss gult karripulver
-
2 ss olje
-
1 ss meierismør
-
1.5 dl kremfløte
-
Suppen:
-
1 ss meierismør
-
1 løk
-
0.5 purreløk
-
3 hvitløksfedd
-
3 store champignon
-
0.5 squash
-
400 gram hakkede tomater
-
2 ts sukker
-
5 dl utvannet hønsebuljong
-
2.5 dl kokosmelk
-
1 pose á50 gram rucculasalat
-
Smak til med:
-
salt
-
2 ss sweet chili saus
-
1 ss soyasaus
-
2 ts gult karripulver
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskriften på en supergod, kremet kyllingsuppe med kokosmelk og karri + masse deilige grønnsaker! I tillegg til rucculasalat som virkelig gir denne suppen et stort løft! Det høres kanskje rart ut, men stol på meg, det blir utrolig godt! Er du glad i kyllingsupper? Da anbefaler jeg også denne kyllingsuppen jeg har på bloggen 🙂
Tips!
- Du kan fint bruke vanlig kyllingfilet, i stedet for kylling lårfilet. Men vent med å ha i kyllingfiletene til det er ett par minutter igjen av koketiden. Hvis ikke blir kyllingen veldig tørr. Kyllling lårfilet har mer fett og tåler derfor å koke lengre uten at det blir tørt.
- Bruk det du har av grønnsaker; blomkål, kål, rødløk, gulrøtter, brokkoli, sukkererter!
Ser den ikke god ut? ❤️
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Steg
1
Ferdig
|
Kutt klar grønnsakene: |
2
Ferdig
|
Mariner og stek kylling |
3
Ferdig
|
Varm opp en stekepanne til den er skikkelig varm! Ha litt olje i stekepannen og skru ned til 7 av 9 i styrke - fordel deretter kyllingbitene utover stekepannen. La de steke i 3-4 minutter på den ene siden, før du snur dem rundt. Tilsett smør og la de steke i 3-4 minutter på den andre siden. Trekk stekepannen til sides og la kyllingen hvile. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Ha deretter den kremede kyllingen over i kjelen med resten av suppen. La alt koke sammen i 5-10 minutter på svak varme. Smak til med gult karripulver, sweet chilisaus og soyasaus (velg glutenfri soyasaus om du har cøliaki). Når suppen smaker godt og har kokt ferdig, tilsett finhakket rucculasalat. Rør rundt og server! :) |
12
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Fantastisk god suppe? 10/10??
ÅÅ så gøy at du synes det! Jeg er enig, hihi 🙂