0 0
Eplestang med kanelfyll

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Bolledeig:
6 dl H-melk
950 gram hvetemel
20 gram fersk gjær
150 gram meierismør
150 gram sukker
1 ts kardemomme
0.5 ts kanel
1 klype salt
Eplefyll:
6 stk røde epler
3 ss sukker
3 dl vann
Kanelfyll:
50 gram mørk/lys sirup
50 gram meierismør
2 ss sukker
2 ts kanel
0.5 ts salt

Eplestang med kanelfyll

Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

  • Bolledeig:

  • Eplefyll:

  • Kanelfyll:

Fremgangsmåte

Del
Innlegget inneholder sponset sølvtøy fra Gullsmio

Det er aldri feil å ha gjærbakst liggende i fryseren, som du kan servere når du får gjester! Eplestang med kanelfyll er utrolig godt, og enkelt å lage! Følg oppskriften så har du fire deilige eplestenger med kanelfyll liggende til enhver anledning 🙂

Gullsmio er en unik gullsmedbutikk og gullsmedverksted på Bømlo, som drives av Astrid Farestveit Gane. Astrid har 20 års erfaring som gullsmed og har lagd sine egne kolleksjoner som hun selger i butikk. I tillegg selger hun masse annet lekkert som diamantsmykker, øredobber, bunadssølv, gifteringer, dåpsgaver, sølvtøy og masse annet. Hos Gullsmio kan man få reparert ødelagte smykker, eller få smeltet om gamle smykker til det man måtte ønske. Astrid er utrolig kreativ og finner sammen med kunden ut hva som passer best til den enkelte.

I tillegg til at Astrid er en utrolig dyktig gullsmed, setter hun alltid kunden først og gir utrolig god service. Om du ikke bor i nærheten, så fortvil ikke, hun sender nemlig kostnadsfritt rundt om i hele Norge. Om du har ødelagte smykker eller vil smelte om noe gammelt, ta kontakt med Astrid så finner dere ut av noe sammen.

Dette nydelige sølvtøyet fra ARVEN får du kjøpt hos Gullsmio. De har et stort utvalg av sølvskjeer og kakespader som skinner opp på kakebordet.

På Instagram kan du følge Gullsmio og Ida Maries mat, der vi forresten kjører en GIVEAWAY frem til 11.november, der du kan vinne gavekort hos Gullsmio på 1000kr!

(Visited 2 512 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha romtemperert melk (varm opp litt av melken og bland med resten av den kalde melken) i en bakebolle. Melken skal være romtemperert, ikke for varm. Ha oppi gjær, hvetemel, sukker, kanel, salt og kardemomme. Bruk eltekrok, og la maskinen gå i ca. 10 minutter.

2
Ferdig

Kutt romtemperert smør i terninger. Hvis smøret er kaldt, kutt i terninger og varm noen sekunder i mikrobølgeovnen.

3
Ferdig

Når deigen har eltet i ca. 10 minutter, tilsett litt og litt smør, og la deigen elte videre i 10 - 20 minutter. Jo lenger du elter deigen, jo bedre resultat får du!

4
Ferdig

Når deigen er ferdig eltet, sett deigen til heving. Legg et rent kjøkkenhåndkle over og la den heve i ca. en time.

5
Ferdig

Lag eplefyll

Kutt røde epler med skall i terninger. Ha i en kjele med sukker og vann. Sett på lokk og la småkoke i ca. 20 minutter. Ta deretter av lokket og kok til eplemosen blir litt tykkere. Hvis du ikke gidder å lage eplemos, kan du bruke ferdig eplesyltetøy.

6
Ferdig

Lag kanelfyll:

Når deigen står til heving og eplene koker, kan du lage klart kanelfyllet. Bland alle ingrediensene i en liten kjele, og kok opp. Sett til sides.

7
Ferdig

Når deigen er ferdig hevet, del deigen i fire like emner.

8
Ferdig

Kjevl deigemnene ut i fire avlange stenger.

9
Ferdig

Ha et rent kjøkkenhåndkle over, og la heve i ca. 20 minutter.

10
Ferdig

Press deretter en grop langs stangen, og ha oppi kanelfyllet, deretter eplefyllet oppå der.

11
Ferdig

Pensle med sammenpisket egg, og stek midt i ovnen på 200 grader, over- og undervarme i ca. 10-12 minutter.

12
Ferdig

Ta eplestengene ut av ovnen, og la kjøle litt ned. Bland sammen melis med litt vann og ha over, strø over kokos.

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kanelsnurrer – Kanelboller – Kanel i svingene
neste
Smultringer
forrige
Kanelsnurrer – Kanelboller – Kanel i svingene
neste
Smultringer

Legg Til Din Kommentar

+