Ingredienser
-
Bolledeig:
-
6 dl H-melk
-
950 gram hvetemel
-
20 gram fersk gjær
-
150 gram meierismør
-
150 gram sukker
-
1 ts kardemomme
-
0.5 ts kanel
-
1 klype salt
-
Eplefyll:
-
6 stk røde epler
-
3 ss sukker
-
3 dl vann
-
Kanelfyll:
-
50 gram mørk/lys sirup
-
50 gram meierismør
-
2 ss sukker
-
2 ts kanel
-
0.5 ts salt
Fremgangsmåte
Innlegget inneholder sponset sølvtøy fra Gullsmio
Det er aldri feil å ha gjærbakst liggende i fryseren, som du kan servere når du får gjester! Eplestang med kanelfyll er utrolig godt, og enkelt å lage! Følg oppskriften så har du fire deilige eplestenger med kanelfyll liggende til enhver anledning 🙂
Gullsmio er en unik gullsmedbutikk og gullsmedverksted på Bømlo, som drives av Astrid Farestveit Gane. Astrid har 20 års erfaring som gullsmed og har lagd sine egne kolleksjoner som hun selger i butikk. I tillegg selger hun masse annet lekkert som diamantsmykker, øredobber, bunadssølv, gifteringer, dåpsgaver, sølvtøy og masse annet. Hos Gullsmio kan man få reparert ødelagte smykker, eller få smeltet om gamle smykker til det man måtte ønske. Astrid er utrolig kreativ og finner sammen med kunden ut hva som passer best til den enkelte.
I tillegg til at Astrid er en utrolig dyktig gullsmed, setter hun alltid kunden først og gir utrolig god service. Om du ikke bor i nærheten, så fortvil ikke, hun sender nemlig kostnadsfritt rundt om i hele Norge. Om du har ødelagte smykker eller vil smelte om noe gammelt, ta kontakt med Astrid så finner dere ut av noe sammen.
Dette nydelige sølvtøyet fra ARVEN får du kjøpt hos Gullsmio. De har et stort utvalg av sølvskjeer og kakespader som skinner opp på kakebordet.
På Instagram kan du følge Gullsmio og Ida Maries mat, der vi forresten kjører en GIVEAWAY frem til 11.november, der du kan vinne gavekort hos Gullsmio på 1000kr!
Steg
1
Ferdig
|
Ha romtemperert melk (varm opp litt av melken og bland med resten av den kalde melken) i en bakebolle. Melken skal være romtemperert, ikke for varm. Ha oppi gjær, hvetemel, sukker, kanel, salt og kardemomme. Bruk eltekrok, og la maskinen gå i ca. 10 minutter. |
2
Ferdig
|
Kutt romtemperert smør i terninger. Hvis smøret er kaldt, kutt i terninger og varm noen sekunder i mikrobølgeovnen. |
3
Ferdig
|
Når deigen har eltet i ca. 10 minutter, tilsett litt og litt smør, og la deigen elte videre i 10 - 20 minutter. Jo lenger du elter deigen, jo bedre resultat får du! |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Lag eplefyll |
6
Ferdig
|
Lag kanelfyll: |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
Ha et rent kjøkkenhåndkle over, og la heve i ca. 20 minutter. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Pensle med sammenpisket egg, og stek midt i ovnen på 200 grader, over- og undervarme i ca. 10-12 minutter. |
12
Ferdig
|