• Hjem
  • 17. MAI
  • Smuldrepai med blåbær, rips og villbringebær

Smuldrepai med blåbær, rips og villbringebær

0 0
Smuldrepai med blåbær, rips og villbringebær

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

500 gram ferske/fryste blåbær
200 gram ferske/fryste rips
200 gram ferske/fryste bringebær
2 ss potetmel
5 ss sukker
Smuldredeig
90 gram kaldt meierismør
80 gram havregryn
80 gram sukker
80 gram hvetemel
100 gram mandler
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:

Ingredienser

  • Smuldredeig

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Nå er det masse deilige bær man kan sanke inn fra naturen, og hva passer vel ikke bedre da enn en deilig smuldrepai med rips, blåbær og villbringebær? Det er utrolig enkelt å lage og det er bare så godt!

Paien kan lages klar dagen i forveien og stekes en halvtime før den skal serveres. Derfor er det en perfekt dessert å servere om du har det litt travelt eller ikke har tid til å lage fancy dessert. Du trenger såklart ikke å plukke bærene selv – det går helt fint å bruke både frosne og ferske bær som du kjøper i butikken ☺️

Smuldrepai med rips, blåbær og villbringebær

Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her, for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥

Smuldrepai med rips blåbær og villbringebær

Tips

  • Bruk det du liker best eller det du har tilgjengelig av bær.
  • Stek paien til den er gyllen – ikke ta den ut for tidlig. Den smaker mye bedre når den har fått en god stekeskorpe enn om den er for lite stekt.
  • Paien kan også fryses før den stekes. Da er det bare å hive den frossen rett inn i varm ovn. Den må da stekes først på 150 grader i 15 minutter, så skrur du opp til 200 grader og steker den i ca. 15 minutter til, til den er gyllen.

Håper du vil teste ut denne oppskriften på smuldrepai med rips, blåbær og villbringebær. Ta kontakt om du lurer på noe, så svarer jeg så raskt jeg kan ❤️

(Visited 21 619 times, 17 visits today)

Steg

1
Ferdig

Varm opp ovnen

Sett ovnen på 200 grader, varmluft.

2
Ferdig

Lag smuldredeigen

Grovhakk mandlene og bland sammen i en bakebolle med resten av de tørre ingrediensene til smuldredeigen. Kutt det kalde smøret i terninger og ha oppi.

3
Ferdig

Kna alt sammen for hånd, til det er godt blandet, men ikke kna så lenge at det blir en samlet deig. Det skal være klumpete/smuldrete.

4
Ferdig

Lag bærblandingen

Rens blåblær og rips, ha i en bakebolle med sukker og potetmel. Ripsen er det lurt å dra av stilken med en gaffel. Bland alt sammen godt rundt med en sleiv til alt er godt blandet. Pass så du ikke moser bærene.

5
Ferdig

Ha bærblandingen i bunn av en ildfast form. Jeg har brukt en rund form, men du kan bruke en vanlig firkantet ildfast form også.

6
Ferdig

Rens bringebær og strø over

7
Ferdig

Fordel smuldrepaideigen over bærene.

8
Ferdig

Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til paien har fått en gyllen og fin stekeskorpe.

9
Ferdig

Serveres lun med vaniljeis eller kald vaniljesaus

10
Ferdig

Veldig godt ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Saftig sjokoladekake i langpanne
forrige
Saftig sjokoladekake i langpanne
Rød pizzasaus
neste
Rød pizzasaus
Saftig sjokoladekake i langpanne
forrige
Saftig sjokoladekake i langpanne
Rød pizzasaus
neste
Rød pizzasaus

Legg Til Din Kommentar

+