Ingredienser
-
500 gram ferske/fryste blåbær
-
200 gram ferske/fryste rips
-
200 gram ferske/fryste bringebær
-
2 ss potetmel
-
5 ss sukker
-
Smuldredeig
-
90 gram kaldt meierismør
-
80 gram havregryn
-
80 gram sukker
-
80 gram hvetemel
-
100 gram mandler
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Nå er det masse deilige bær man kan sanke inn fra naturen, og hva passer vel ikke bedre da enn en deilig smuldrepai med rips, blåbær og villbringebær? Det er utrolig enkelt å lage og det er bare så godt!
Paien kan lages klar dagen i forveien og stekes en halvtime før den skal serveres. Derfor er det en perfekt dessert å servere om du har det litt travelt eller ikke har tid til å lage fancy dessert. Du trenger såklart ikke å plukke bærene selv – det går helt fint å bruke både frosne og ferske bær som du kjøper i butikken ☺️
Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her, for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥
Tips
- Bruk det du liker best eller det du har tilgjengelig av bær.
- Stek paien til den er gyllen – ikke ta den ut for tidlig. Den smaker mye bedre når den har fått en god stekeskorpe enn om den er for lite stekt.
- Paien kan også fryses før den stekes. Da er det bare å hive den frossen rett inn i varm ovn. Den må da stekes først på 150 grader i 15 minutter, så skrur du opp til 200 grader og steker den i ca. 15 minutter til, til den er gyllen.
Håper du vil teste ut denne oppskriften på smuldrepai med rips, blåbær og villbringebær. Ta kontakt om du lurer på noe, så svarer jeg så raskt jeg kan ❤️
Steg
1
Ferdig
|
Varm opp ovnenSett ovnen på 200 grader, varmluft. |
2
Ferdig
|
Lag smuldredeigen |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Lag bærblandingen |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|