Ingredienser
-
300 gram hvetemel
-
300 gram sukker
-
70 gram kakaopulver
-
3 ts bakepulver
-
1 ts vaniljesukker
-
0.5 ts salt
-
3 stk egg
-
2 ts natron
-
3 dl kefir/kulturmelk
-
3 dl lettmelk
-
150 gram meierismør
-
Glasur
-
300 gram melis
-
6 ss kakaopulver
-
0.5 dl melk
-
2 ss kaffe
-
100 gram smeltet meierismør
-
to klyper maldonsalt
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskrift på en veldig saftig sjokoladekake i langpanne. Jeg kan med hånden på hjertet si at det er den saftigste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt.
Etter flere år med utprøving og testing av mange forskjellige oppskrifter, har jeg endelig kommet frem til en sjokoladekakeoppskrift jeg er fornøyd med. Jeg har hentet inspirasjon fra ulike oppskrifter og vil påstå at jeg nå står igjen med den beste oppskriften på en god, myk og saftig sjokoladekake i langpanne (24x34cm).
Kaken passer til alle slags anledninger; bursdager, konfirmasjon, barnedåp, bryllup, babyshower, 17.mai og skoleavslutninger etc.
TIPS:
- Jeg bruker en form som er 24×34 cm. Skal du lage kaken i en stor langpanne anbefaler jeg å doble oppskriften.
- For best resultat bør kaken lages dagen i forveien, helst også to og tre dager før. Har du ikke tid til å lage den før, går det også helt fint. Den vil allikevel være myk og saftig, men den blir faktisk saftigere jo lengre den står.
- Oppbevar kaken i kjøleskapet og ta den ut på kjøkkenbenken en time og to før den skal serveres, da blir den best.
- Hvis kaken skal serveres til barn, kan det være lurt å kutte ned på litt kakaopulver da kaken er litt kraftig på smak. Det kan også være lurt å erstatte kaffe med melk i glasuren.
- Kaken kan fint fryses med glasur. Ta kaken opp kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet og sett den i romtemperatur ett par timer før den skal serveres.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥
Steg
1
Ferdig
|
Skru på ovnen og gjør klar kakeformenSkru ovnen på 160 grader, over- og undervarme. Ha bakepapir i en kakeform. For å få bakepapiret til å klebre seg til kantene kan du smøre litt olje/smør i formen, før du har bakepapiret i. |
2
Ferdig
|
Finn frem ingredienserFinn frem, mål og vei opp alle ingrediensene. |
3
Ferdig
|
Bland sammen kefir/kulturmelk med natron i et desilitermål. Natron vil føre til at kulturmelken sveller og øker i volum, så bruk et stort desilitermål. |
4
Ferdig
|
Sikt alle de tørre ingrediensene over i en bakebolle. |
5
Ferdig
|
Smelt smør i en kjele, ha deretter oppi melk og kok opp. Rør under oppkoking og pass på så det ikke koker over. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Stek på 160 grader i 30-35 minutter. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Lag glasur |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
Dypp en stor kniv i varmt vann og tørk av med kjøkkenpapir/håndkle før du kutter kaken. Dypp i vann for hvert kutt, slik at kniven blir varm og ren. Jeg kutter av ett par centimeter fra alle kantene, dette er kun for at kakestykkene skal bli like og jevne. Deretter deler jeg kaken slik at det blir fem stykker den ene retningen og seks stykker den andre. Du bestemmer selv hvor store du vil ha stykkene. |
13
Ferdig
|
18 Kommentarer Skjul Kommentar
Hvor mye kakaopulver anbefaler du hvis den skal serveres i barnebursdag?
Hei. Du kan ta litt over halvparten av kakaopulveret ☺️
Nydelig sjokoladekake, ny favoritt! 😍🙌🏼 Tror du denne kan egne seg i rund form også? Evt. dele røra i to? Har du isåfall tips om steketemp og tid? 😄
Det går nok helt fint! Litt usikker på steketiden, men temperaturen kan være den samme 🙂
Dette er den beste sjokoladekaken jeg har smakt! 😍
Den har blitt en favoritt✨🥮
Så utrolig hyggelig! Kjekt at den falt i smak☺️
Hei!
Kan jeg bruke H-melk istedenfor lettmelk?
Det går nok helt fint 😍
Veldig god sjokoladekake,bakt den til morsdag i dag🤎
Så utrolig kjekt å høre ❤️
Dette var ei VELDIG god sjokoladekake!👍 heh, men gjorde en liten modifikasjon🤪 Var litt usikker på om røra skulle være så tynn (leste ikke kommentarene før etterpå😅), hadde derfor ca 150 g mandelmel i også, det ble superresultat!👏
Så bra den ble bra med litt mandelmel også ☺️ røren skal bli ganske tynn ja, så skjønner at du begynte å lure ☺️
Når skal egga rørast inn?
Se steg nummer 6 ☺️
Beste sjokoladekake ever 🥰👍🏻😋
Så kjekt å høre! Glad du likte den☺️
Er det riktig røra skal være veldig tynn ?
Ja det stemmer 😍