Saftig sjokoladekake i langpanne

1 0
Saftig sjokoladekake i langpanne

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

300 gram hvetemel
300 gram sukker
70 gram kakaopulver
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
3 stk egg
2 ts natron
3 dl kefir/kulturmelk
3 dl lettmelk
150 gram meierismør
Glasur
300 gram melis
6 ss kakaopulver
0.5 dl melk
2 ss kaffe
100 gram smeltet meierismør
to klyper maldonsalt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose

Ingredienser

  • Glasur

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskrift på en veldig saftig sjokoladekake i langpanne. Jeg kan med hånden på hjertet si at det er den saftigste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Etter flere år med utprøving og testing av mange forskjellige oppskrifter, har jeg endelig kommet frem til en sjokoladekakeoppskrift jeg er fornøyd med. Jeg har hentet inspirasjon fra ulike oppskrifter og vil påstå at jeg nå står igjen med den beste oppskriften på en god, myk og saftig sjokoladekake i langpanne (24x34cm). Kaken passer til alle slags anledninger, være seg bursdager, konfirmasjon, barnedåp, bryllup, babyshower, 17.mai og skoleavslutninger etc.

Saftig sjokoladekake i langpanne

TIPS:

  • Jeg bruker en form som er 24×34 cm. Skal du lage kaken i en stor langpanne anbefaler jeg å doble oppskriften.
  • For best resultat bør kaken lages dagen i forveien, helst også to og tre dager før. Har du ikke tid til å lage den før, går det også helt fint. Den vil allikevel være myk og saftig, men den er faktisk saftigere jo lengre den står.
  • Oppbevar kaken i kjøleskapet og ta den ut på kjøkkenbenken en time og to før den skal serveres, da blir den best.
  • Hvis kaken skal serveres til barn, kan det være lurt å kutte ned på litt kakaopulver da kaken er litt kraftig på smak. Det kan også være lurt å erstatte kaffe med melk i glasuren.
  • Kaken kan fint fryses med glasur. Ta kaken opp kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet og sett den i romtemperatur ett par timer før den skal serveres.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥

(Visited 15 815 times, 4 visits today)

Steg

1
Ferdig

Skru på ovnen og gjør klar kakeformen

Skru ovnen på 160 grader, over- og undervarme. Ha bakepapir i en kakeform. For å få bakepapiret til å forme seg til kantene kan du smøre litt olje/smør i formen, før du har bakepapiret i.

2
Ferdig

Finn frem ingredienser

Finn frem, mål og vei opp alle ingrediensene.

3
Ferdig

Bland sammen kefir/kulturmelk med natron i et desilitermål. Natron vil føre til at kulturmelken sveller og øker i volum, så bruk et stort desilitermål.

4
Ferdig

Sikt alle de tørre ingrediensene over i en bakebolle.

5
Ferdig

Smelt smør i en kjele, ha deretter på melk og kok opp. Rør under oppkoking og pass på! Det koker raskt over.

6
Ferdig

Når melken har kokt opp, blander du egg og kulturmelk med de tørre ingrediensene. Rør sammen med en visp til at er godt blandet til en tykk røre.

7
Ferdig

Hell deretter all den kokvarme melke- og smørblandingen over, og rør forsiktig inn i røra.

8
Ferdig

Stek på 160 grader i 30-35 minutter.

Hell røren over i kakeformen og sett i ovnen, ett hakk under midterste rille. Stek i 30-35 minutter. Stikk en kakepinne i midten av kaken. Kaken er ferdig når pinnen kommer ut uten kakerøre. Når du sjekker om kaken er ferdig er det viktig å ikke åpne ovnsdøren for raskt og ikke ha den åpen for lenge så den slipper ut varme.

9
Ferdig

Ta kaken ut av ovnen og sett formen på en rist. La kaken avkjøles på kjøkkenbenken før du har glasur på. Dekk den deretter til med plastikk og sett i kjøleskap. Glasuren kan også has på etter den har vært i kjøleskap.

10
Ferdig

Lag glasur

Sikt melis og kakaopulver i en bakebolle. Smelt smør. Bland melk og kaffe med de tørre ingrediensene. Ha deretter i smøret. Rør god sammen til alt er blandet og strø i et par klyper med maldonsalt.

11
Ferdig

Ha glasur over den avkjølte kaken. Smør utover og lag mønster i kaken med en palett eller skje. Strø på ønsket pynt.

12
Ferdig

Dypp en stor kniv i varmt vann og tørk av med kjøkkenpapir/håndkle før du kutter kaken. Dypp i vann for hvert kutt, slik at kniven blir varm og ren. Jeg pleier å starte med å kutte av ett par cm fra alle kantene, dette er kun for at stykkene skal se like ut. Deretter deler jeg kaken slik at det blir fem stykker den ene retningen og seks stykker den andre retningen. Du bestemmer selv hvor store du vil ha stykkene.

13
Ferdig

Håper du liker oppskriften og kaken! Gi gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet og ta kontakt om det er noe du lurer på!

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Loff med sesamfrø
forrige
Loff med sesamfrø
Smuldrepai med rips blåbær og villbringebær
neste
Smuldrepai med blåbær, rips og villbringebær
Loff med sesamfrø
forrige
Loff med sesamfrø
Smuldrepai med rips blåbær og villbringebær
neste
Smuldrepai med blåbær, rips og villbringebær

6 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar