Saftig sjokoladekake i langpanne

5 0
Saftig sjokoladekake i langpanne

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

300 gram hvetemel
300 gram sukker
70 gram kakaopulver
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
3 stk egg
2 ts natron
3 dl kefir/kulturmelk
3 dl lettmelk
150 gram meierismør
Glasur
300 gram melis
6 ss kakaopulver
0.5 dl melk
2 ss kaffe
100 gram smeltet meierismør
to klyper maldonsalt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose

Ingredienser

  • Glasur

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskrift på en veldig saftig sjokoladekake i langpanne. Jeg kan med hånden på hjertet si at det er den saftigste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt.

Saftig sjokoladekake i langpanne

Etter flere år med utprøving og testing av mange forskjellige oppskrifter, har jeg endelig kommet frem til en sjokoladekakeoppskrift jeg er fornøyd med. Jeg har hentet inspirasjon fra ulike oppskrifter og vil påstå at jeg nå står igjen med den beste oppskriften på en god, myk og saftig sjokoladekake i langpanne (24x34cm).

Kaken passer til alle slags anledninger; bursdager, konfirmasjon, barnedåp, bryllup, babyshower, 17.mai og skoleavslutninger etc.

Saftig sjokoladekake i langpanne

TIPS:

  • Jeg bruker en form som er 24×34 cm. Skal du lage kaken i en stor langpanne anbefaler jeg å doble oppskriften.
  • For best resultat bør kaken lages dagen i forveien, helst også to og tre dager før. Har du ikke tid til å lage den før, går det også helt fint. Den vil allikevel være myk og saftig, men den blir faktisk saftigere jo lengre den står.
  • Oppbevar kaken i kjøleskapet og ta den ut på kjøkkenbenken en time og to før den skal serveres, da blir den best.
  • Hvis kaken skal serveres til barn, kan det være lurt å kutte ned på litt kakaopulver da kaken er litt kraftig på smak. Det kan også være lurt å erstatte kaffe med melk i glasuren.
  • Kaken kan fint fryses med glasur. Ta kaken opp kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet og sett den i romtemperatur ett par timer før den skal serveres.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥

(Visited 108 119 times, 5 visits today)

Steg

1
Ferdig

Skru på ovnen og gjør klar kakeformen

Skru ovnen på 160 grader, over- og undervarme. Ha bakepapir i en kakeform. For å få bakepapiret til å klebre seg til kantene kan du smøre litt olje/smør i formen, før du har bakepapiret i.

2
Ferdig

Finn frem ingredienser

Finn frem, mål og vei opp alle ingrediensene.

3
Ferdig

Bland sammen kefir/kulturmelk med natron i et desilitermål. Natron vil føre til at kulturmelken sveller og øker i volum, så bruk et stort desilitermål.

4
Ferdig

Sikt alle de tørre ingrediensene over i en bakebolle.

5
Ferdig

Smelt smør i en kjele, ha deretter oppi melk og kok opp. Rør under oppkoking og pass på så det ikke koker over.

6
Ferdig

Bland egg og kulturmelk med de tørre ingrediensene. Rør sammen med en visp til at er godt blandet til en tykk røre.

7
Ferdig

Hell deretter all den kokvarme melke- og smørblandingen over, og rør forsiktig. Røra skal bli veldig rennende.

8
Ferdig

Stek på 160 grader i 30-35 minutter.

Hell røren over i kakeformen og sett i ovnen, ett hakk under midterste rille. Stek i 30-35 minutter. Stikk en kakepinne i midten av kaken. Kaken er ferdig når pinnen kommer ut uten kakerøre.

9
Ferdig

Ta kaken ut av ovnen og sett formen på en rist. La kaken avkjøles på kjøkkenbenken før du har glasur på. Dekk den deretter til med plastikk og sett i kjøleskapet.

10
Ferdig

Lag glasur

Sikt melis og kakaopulver i en bakebolle. Smelt smør. Bland melk og kaffe med de tørre ingrediensene. Ha deretter i smøret. Rør god sammen til alt er blandet og strø i et par klyper med maldonsalt.

11
Ferdig

Ha glasur over den avkjølte kaken. Smør utover og lag mønster i kaken med en palett eller skje. Strø på ønsket pynt.

12
Ferdig

Dypp en stor kniv i varmt vann og tørk av med kjøkkenpapir/håndkle før du kutter kaken. Dypp i vann for hvert kutt, slik at kniven blir varm og ren. Jeg kutter av ett par centimeter fra alle kantene, dette er kun for at kakestykkene skal bli like og jevne. Deretter deler jeg kaken slik at det blir fem stykker den ene retningen og seks stykker den andre. Du bestemmer selv hvor store du vil ha stykkene.

13
Ferdig

Håper du liker oppskriften og kaken! Gi gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet og ta kontakt om det er noe du lurer på ☺️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Loff med sesamfrø
forrige
Loff med sesamfrø
Smuldrepai med rips blåbær og villbringebær
neste
Smuldrepai med blåbær, rips og villbringebær
Loff med sesamfrø
forrige
Loff med sesamfrø
Smuldrepai med rips blåbær og villbringebær
neste
Smuldrepai med blåbær, rips og villbringebær

38 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei. Denne vil jeg prøve til guttungens 3-årsbursdag😊 Men forstår jeg riktig at du lager glasuren også dagen/flere dager i forveien? Eller tas den på samme dag som servering?

Ja, eller jeg lager den når kaken står i ovnen, så den er klar til å has på når kaken er avkjølt. Du kan la glasuren stå på benken, mens kaken avkjøles. Stivner den, kan du ta den noen sekunder i mikroen og røre den glatt igjen, før du heller den over kaken.

Endelig fant jeg oppskrift på den perfekte sjokoladekaken😍 Lett og god fremgangsmåte, med bilder av trinnene. Tusen takk🌹

Det gleder meg langt inni hjertet! <3 Så kjekt! Jeg og elsker denne kaken!

Hei! Ja det skal gå fint, men den bør nok fordeles i to runde former. Steketiden kommer litt an på hvor mye du har i hver form.

Lagde denne kaken for første gang i går og den er akkurat sånn som jeg elsker en sjokolade kake- skikkelig saftig og ikke for søt 😍 blir ikke siste gang jeg bruker denne oppskriften!

Villeste langpanna noensinne. Stor suksess i fireårsdag, saftig og megadigg!!! Takk for fantastisk oppskrift 😀

Det blir ikke bakt andre sjokoladekake her i huset mer, den blir fantastisk hver gang. Så glad jeg fant denne oppskriften!

Nydelig sjokoladekake, ny favoritt! 😍🙌🏼 Tror du denne kan egne seg i rund form også? Evt. dele røra i to? Har du isåfall tips om steketemp og tid? 😄

Det går nok helt fint! Litt usikker på steketiden, men temperaturen kan være den samme 🙂

Dette var ei VELDIG god sjokoladekake!👍 heh, men gjorde en liten modifikasjon🤪 Var litt usikker på om røra skulle være så tynn (leste ikke kommentarene før etterpå😅), hadde derfor ca 150 g mandelmel i også, det ble superresultat!👏

Så bra den ble bra med litt mandelmel også ☺️ røren skal bli ganske tynn ja, så skjønner at du begynte å lure ☺️

Legg Til Din Kommentar

+