Sjokoladefondant
med flytende kjerne

0 0
Sjokoladefondant

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
125 gram meierismør
140 gram kokesjokolade
125 gram sukker
4 egg
90 gram hvetemel
1 vaniljestang Du kan også bruke vaniljesukker
0.5 ts salt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 7
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Sjokoladefondant er noe som faller i smak for både store og små. Det er utrolig enkelt å lage denne deilige desserten og den smaker helt fantastisk sammen med friske bær og nøttekrokan. Den skal serveres varm, og det passer derfor ekstra godt å servere den med vaniljeis eller sorbet 🙂

Sjokoladefondantrøren kan lages ferdig og fylles i former dagen i forveien. Da trenger du bare steike de rett før desserten skal serveres 🙂

sjokoladefondant

(Visited 11 229 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 190 grader, på over- og undervarme.

2
Ferdig

Mål opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart.

3
Ferdig

Hakk kokesjokoladen i litt mindre biter med en kniv.

4
Ferdig

Smelt meierismøret i en kjele, trekk kjelen av platen, og tilsett hakket sjokolade. Rør med en slikkepott til sjokoladen har smelta. Tilsett deretter sukker, vanilje og salt - rør dette godt inn med en visp.

5
Ferdig

Visp sammen egg og rør dem litt etter litt inn i sjokoladeblandingen.

6
Ferdig

Sikt deretter hvetemel og rør inn litt etter litt i blandingen.

7
Ferdig

Hvis du får tak i slike former som på bildet i steget under, er det best. Hvis ikke kan du bruke muffinsformer som har stive kanter, eller så kan du steke fondantene i små ildfaste porsjonsformer.

8
Ferdig

Jeg pleier å pensle bunnen og kantene med smør eller formfett, deretter har jeg mel oppi og rister melet godt rundt i formen. Jeg tømmer det resterende ut av formen igjen.
Dette gjør jeg for at røren ikke skal sette seg fast i kantene, og det er spesielt lurt å gjøre om du skal oppbevare fondantene ett par dager i kjøleskapet før de skal stekes.

9
Ferdig

Fyll opp 3/4 av formen med fondantrøre.

10
Ferdig

Fondantene skal stekes på 190 grader, over- og undervarme, i ca 7 minutter. Det er viktig at ovnen er forvarmet. Du ser at fondantene er ferdig når kantene er stekt og midten er litt rå, slik som på bildet. Det er bedre å steke de litt for lite enn litt for lenge.

11
Ferdig

Server fondanten med friske bær og sorbet eller vaniljeis!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sjokoladeboller
neste
Rødvinssaus
forrige
Sjokoladeboller
neste
Rødvinssaus

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Nei 🙂 Skraper ut vaniljefrøene. Men du kan lage eget vaniljesukker av restene fra vaniljestangen om du vil 🙂

Legg Til Din Kommentar

+