Ingredienser
-
125 gram meierismør
-
140 gram kokesjokolade
-
125 gram sukker
-
4 egg
-
90 gram hvetemel
-
1 vaniljestangDu kan også bruke vaniljesukker
-
0.5 ts salt
Fremgangsmåte
Sjokoladefondant er noe som faller i smak for både store og små. Det er utrolig enkelt å lage denne deilige desserten og den smaker helt fantastisk sammen med friske bær og nøttekrokan. Den skal serveres varm, og det passer derfor ekstra godt å servere den med vaniljeis eller sorbet 🙂
Sjokoladefondantrøren kan lages ferdig og fylles i former dagen i forveien. Da trenger du bare steike de rett før desserten skal serveres 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 190 grader, på over- og undervarme. |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Hakk kokesjokoladen i litt mindre biter med en kniv. |
4
Ferdig
|
Smelt meierismøret i en kjele, trekk kjelen av platen, og tilsett hakket sjokolade. Rør med en slikkepott til sjokoladen har smelta. Tilsett deretter sukker, vanilje og salt - rør dette godt inn med en visp. |
5
Ferdig
|
Visp sammen egg og rør dem litt etter litt inn i sjokoladeblandingen. |
6
Ferdig
|
Sikt deretter hvetemel og rør inn litt etter litt i blandingen. |
7
Ferdig
|
Hvis du får tak i slike former som på bildet i steget under, er det best. Hvis ikke kan du bruke muffinsformer som har stive kanter, eller så kan du steke fondantene i små ildfaste porsjonsformer. |
8
Ferdig
|
Jeg pleier å pensle bunnen og kantene med smør eller formfett, deretter har jeg mel oppi og rister melet godt rundt i formen. Jeg tømmer det resterende ut av formen igjen. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Finriver du vaniljestangen og blander med sukkeret?
Nei 🙂 Skraper ut vaniljefrøene. Men du kan lage eget vaniljesukker av restene fra vaniljestangen om du vil 🙂
Nydelige
Men hvor er ingredienser ?
Trykk på plusstegnet ved siden av ingredienser ☺️