Sjokoladeboller
Luftige og myke

1 0
Sjokoladeboller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Bolledeigen:
850 gram hvetemel
5 dl H-melk
0.5 pakke fersk gjær
150 gram melis
150 gram meierismør
2 ts kardemomme
Til pensling 2 egg
Sjokoladefyllet:
100 gram brunt sukker
150 gram meierismør
3 ts kanel
60 gram kokesjokolade
0.5 ts salt
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 timer
  • Porsjoner 24
  • Enkel

Ingredienser

  • Bolledeigen:

  • Sjokoladefyllet:

Fremgangsmåte

Del

Sjokoladeboller har blitt en ny favoritt når det kommer til gjærbakst. Dette er de mykeste, luftigste og deiligste bollene jeg har smakt noen gang! Deigen er utrolig enkel å lage og den er så utrolig god å jobbe med! Det er viktig å sette av tid til både elting og heving. Det er det som gjør at resultatet blir så bra!

Bollene smaker helt fantastisk når de er lune. Hvis du fryser de ned og tar de opp ett par timer før servering, kan du varme de ett par minutter i ovnen eller noen sekunder i mikrobølgeovnen. Da kan jeg garanterer deg at de smaker som nystekte. Tenk så deilig å ha noen av disse bollene i fryseren, som du kan servere til gjester, eller kose deg med selv 🙂

Det er best om du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften.

sjokoladeboller

(Visited 2 376 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag bolledeigen

Ha hvetemel, melis og kardemomme i bakebollen.

2
Ferdig

Kutt smøret i terninger og ha i en skål, dette skal has i deigen helt til slutt, så sett smøret til sides så det blir mykt.

3
Ferdig

Varm forsiktig opp melk i en kjele til melken er fingervarm. Pass på at melken ikke blir for varm, da kan gjæren bli ødelagt. Tilsett gjæren og rør denne inn.

4
Ferdig

Ha melk og gjær oppi bakebollen med de tørre ingrediensene, og la maskinen gå på middels hastighet i ca. 10 minutter. Det er viktig å la deigen få elte lenge for at bollene skal bli myke og luftige.

5
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt smør i terninger. Det vil bli litt klissete med en gang, men la maskinen gå på lav hastighet helt til alt smøret er blandet godt inn i deigen. ca. 10 minutter.

6
Ferdig

Dekk deigen til med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, sett bakebollen et lunt sted, gjerne på varmekablene på badet, og la deigen heve seg til dobbel størrelse. Det er viktig at deigen får heve seg til dobbel størrelse. Hvor lang tid det tar, kommer an på hvor varm det er der du setter deigen til heving.

7
Ferdig

Når deigen hever, kan du lage sjokoladefyllet.

8
Ferdig

Lag sjokoladefyllet

Bland sammen mykt smør (ikke smeltet) med brunt sukker, salt og kanel. Smelt sjokoladen og bland det inn i smørblandingen. Sett sjokoladefyllet til sides.

9
Ferdig

Lag ferdig bollene

Rengjør kjøkkenbenken. Del deigen i to. Bruk en kjevle og kjevle ut en stor rektangel ut av deigen. Smør deretter sjokoladefyllet utover.

10
Ferdig

Rull deigen sammen og kutt i ca. 10-12 deler. Det kan bli litt klissete for noe av sjokoladefyllet vil tyte ut, men det gjør ingenting. D

Du kan også forme bollene som knuter. Da trenger du ikke rulle sammen deigen, men brette den en gang over og dele i lange strimler, deretter lage knuter.

11
Ferdig

Sett bollene på et stekebrett med bakepapir. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen. Fordel bollene utover to stekebrett. Sett gjerne bollene litt tett sammen slik at de vokser litt i hverandre når de stekes.

12
Ferdig

Når bollene er fordelt på brettene, legg et kjøkkenhåndkle over, og sett bollene til heving enda en gang. Denne gangen holder det med 20-30 min. Det gjør ingenting om de står litt lenger. Det er veldig viktig at du tar deg tid til å etterheve bollene slik som forklart her, da får du luftige og lette boller.

13
Ferdig

Pensle deretter bollene med sammenpisket egg, og sett midt i forvarmet ovn på 200 grader over- og undervarme. Stek ett og ett brett om gangen. Stek bollene i ca 7-10 minutter, til bollene har blitt lysebrune. Ikke stek de for lenge.

14
Ferdig

La bollene kjøle seg litt ned på brettet og strø over litt hakket kokesjokolade slik at det smelter oppå bollene. Bland sammen melis med litt vann og ha over.

15
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Brente mandler
neste
Sjokoladefondant
forrige
Brente mandler
neste
Sjokoladefondant

Legg Til Din Kommentar

+