Franske makroner

8 1
Franske makroner

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

120 gram eggehvite
160 gram sukker
140 gram mandelmel
150 gram melis
Inneholder:
 • Egg
 • Nøtter
Kjøkken:
  • 1,5 TIME
  • Middels

  Ingredienser

  Fremgangsmåte

  Del

  Vil du lage nydelige franske makroner? Du trenger bare egg, melis, mandelmel og sukker 🙂
  Det er ikke så vanskelig som det ser ut! Følg oppskriften, så får du det til!

  Dette er grunnoppskrift på selve makronene, du velger selv hva slags fyll du vil ha inni. Siden makroner er ganske søte, er det lurt å fylle de med friske kremer med for eksempel sitron, appelsin, bringebær eller pasjonsfrukt, men det passer også med forskjellige sjokolade- og karamellkremer. Jeg vil legge ut oppskrifter på makronfyll etterhvert her på bloggen 🙂

   

  (Visited 105 719 times, 1 visits today)

  Steg

  1
  Ferdig

  Sett ovnen på varmluft , 150 grader.

  2
  Ferdig

  Mål opp ingrediensene og ha det oppi forskjellige skåler. Pass på at du ikke får spor av eggeplomme i eggehviten.

  3
  Ferdig

  Bland sammen melis og mandelmel. Sikt dette to ganger for å få vekk alle klumper. Ikke bruk fettredusert mandelmel!

  4
  Ferdig

  Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin, og visp til det begynner å skumme. Jeg bruker kenwood kjøkkenmaskin med visp.

  5
  Ferdig

  Når eggehvitene har fått skum på overflaten, tilsett ca halvparten av sukkeret og la maskinen gå på full hastighet ett par minutter. Tilsett deretter litt og litt sukker, til alt er oppi.

  6
  Ferdig

  Når alt sukkeret er i eggehviten, la maskinen gå ett par minutter til, til marengsen er blank og luftig. Den skal ikke gå for lenge slik at marengsen blir "tørr" og porøs, men blank og fin som på bildet.

  7
  Ferdig

  Ha deretter mandel- og melisblandingen oppi marengsen. Rør med en slikkepott, men ikke rør mer enn nødvendig. Tilsett konditorfarge.

  TIPS!
  Makronrøren skal ikke røres for mye, og heller ikke for lite. Man skal røre ut litt av luften av marengsen, men det må ikke røre for lenge slik at røren blir for flytende. Rør til den får konsistens som på bildet over, ikke for fast, og ikke for bløt.

  8
  Ferdig

  Ha makronmassen oppi en sprøytepose med en rund tipp. Du trenger ikke bruke tipp hvis du bruker sprøyteposer som du kan klippe av tuppen av posen selv. Bruk en makronmatte eller bakepapir til å sprøyte makroene på.

  TIPS!
  Hvis du ikke har makronmatte, kan du lage en mal ved å tegne opp passe store sirkler på et bakepapir. Tegn sirkler på størrelse med en tjuekroning, jeg brukte lokket på konditorfargen som mal. Legg deretter bakepapiret med sirklene på, under det bakepapiret du skal sprøyte makronene på. Da er det bare å lirke vekk bakepapirmalen når makronene er sprøytet utover, og du kan bruke det som mal på neste brett med makroner. Du slipper da å bruke tid på å tegne opp sirkler på hvert bakepapir, se bildet over.

  Hvis du får "topper" på makronene, kan de presses forsiktig ned med litt kaldt vann på fingeren. VIKTIG! Ikke ha for mye vann på fingeren, slik at det blir liggende vann å flyte oppå makronene. Dypp fingeren og "tørk" den på kanten av glasset før du trykker makronene "flate".

  9
  Ferdig

  STEIKING AV MAKRONER:

  Når makronene er sprøytet ut på bakepapir. Er det VIKTIG å la makronene tørke i 45-60 minutter på benken. Dette er avgjørende om du skal få vellykkede makroner. De må tørke slik at de får en "hinne" på toppen av makronen. Det er derfor viktig å ikke bruke for mye vann når du presser ned "toppene".

  10
  Ferdig

  Når makronene er klare for steking, sett de i ovnen, på midterste rille. Det kan være lurt å sette et tomt stekebrett på rillen under brettet med makroner. Stek makronene i 12-14 minutter i forvarmet ovn, på varmluft 150 grader, til makronene har løftet seg opp og fått slike bobler under makronen, som på bildet over.
  Når makronene er ferdig stekt, la de kjøle seg ned på brettet i ca. 10 minutter før du løfter makronene forsiktig av.

  11
  Ferdig

  Fyll makronene med ønsket fyll. Du kan fylle de med ostekakekrem, vaniljekrem, sjokoladeganache eller en frisk krem med smak av frukt eller bær. Jeg vil legge ut oppskrift på fyll til makronene etterhvert. Det er lurt å fylle makronene med kremer som ikke er for flytende, da vil fyllet renne ut.
  Hvis makronene har litt forskjellig størrelse, kan det være lurt å finne to og to like før du begynner å fylle

  12
  Ferdig
  13
  Ferdig

  Hvis makronene ikke skal spises samme dag, er det lurt å fryse de ned, men de tåler å stå noen dager i kjøleskapet i en lufttett boks. Det tar kort tid å tine makronene hvis du velger å fryse de, og det er alltid kjekt å ha liggende noen makroner i fryseren, til man får gjester :) Det er lurt å fryse de stående slik som på bilde under, de kan godt stables flere lag med bakepapir mellom. Hvis man stabler de oppå hverandre uten å sette de opp på denne måten kan skalle på makronene knuse.

  Ida Marie Aamot Storbakken

  Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

  Oppskriftsanmeldelser

  Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
  forrige
  Myke horn med havre
  neste
  Sandefjord smørsaus
  forrige
  Myke horn med havre
  neste
  Sandefjord smørsaus

  20 Kommentarer Skjul Kommentar

  Det kommer 🙂 Glasuren jeg bruker på gulrotkaken, er veldig å god i makroner 🙂

  Hei. Jeg har det problemet at når jeg skal løfte makronene av silikonmatten så sitter lokket under fast i matten og den blir hul inni. Noen tips til hvordan jeg kan unngå dette?

  Hei! Beklager sent svar. Mitt tips er å la makronene kjøle seg ned på bakepapiret. Jeg har ikke erfaring fra slike silikonmatter, men vil tro det er likt. Lykke til.

  Hei! Det er litt vanskelig for meg å vite hva som har gått galt, da jeg ikke har oppskrift på bringebærfyll og derfor ikke vet hva slags oppskrift du har brukt. Hva slags ingredienser har du hatt i bringebærfyllet ditt?

  Det er så lenge siden jeg la ut denne oppskriften, så jeg husker ikke antallet. Men skal finne ut av det neste gang jeg skal lage makroner 🙂

  Legg Til Din Kommentar

  +