Ingredienser
-
120 gram eggehvite
-
160 gram sukker
-
140 gram mandelmel
-
150 gram melis
Fremgangsmåte
Vil du lage nydelige franske makroner? Du trenger bare egg, melis, mandelmel og sukker 🙂
Det er ikke så vanskelig som det ser ut! Følg oppskriften, så får du det til!
Dette er grunnoppskrift på selve makronene, du velger selv hva slags fyll du vil ha inni. Siden makroner er ganske søte, er det lurt å fylle de med friske kremer med for eksempel sitron, appelsin, bringebær eller pasjonsfrukt, men det passer også med forskjellige sjokolade- og karamellkremer. Jeg vil legge ut oppskrifter på makronfyll etterhvert her på bloggen 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på varmluft , 150 grader. |
2
Ferdig
|
Mål opp ingrediensene og ha det oppi forskjellige skåler. Pass på at du ikke får spor av eggeplomme i eggehviten. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Ha deretter mandel- og melisblandingen oppi marengsen. Rør med en slikkepott, men ikke rør mer enn nødvendig. Tilsett konditorfarge. TIPS! |
8
Ferdig
|
Ha makronmassen oppi en sprøytepose med en rund tipp. Du trenger ikke bruke tipp hvis du bruker sprøyteposer som du kan klippe av tuppen av posen selv. Bruk en makronmatte eller bakepapir til å sprøyte makroene på. TIPS! Hvis du får "topper" på makronene, kan de presses forsiktig ned med litt kaldt vann på fingeren. VIKTIG! Ikke ha for mye vann på fingeren, slik at det blir liggende vann å flyte oppå makronene. Dypp fingeren og "tørk" den på kanten av glasset før du trykker makronene "flate". |
9
Ferdig
|
STEIKING AV MAKRONER: |
10
Ferdig
|
Når makronene er klare for steking, sett de i ovnen, på midterste rille. Det kan være lurt å sette et tomt stekebrett på rillen under brettet med makroner. Stek makronene i 12-14 minutter i forvarmet ovn, på varmluft 150 grader, til makronene har løftet seg opp og fått slike bobler under makronen, som på bildet over. |
11
Ferdig
|
Fyll makronene med ønsket fyll. Du kan fylle de med ostekakekrem, vaniljekrem, sjokoladeganache eller en frisk krem med smak av frukt eller bær. Jeg vil legge ut oppskrift på fyll til makronene etterhvert. Det er lurt å fylle makronene med kremer som ikke er for flytende, da vil fyllet renne ut. |
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
Hvis makronene ikke skal spises samme dag, er det lurt å fryse de ned, men de tåler å stå noen dager i kjøleskapet i en lufttett boks. Det tar kort tid å tine makronene hvis du velger å fryse de, og det er alltid kjekt å ha liggende noen makroner i fryseren, til man får gjester :) Det er lurt å fryse de stående slik som på bilde under, de kan godt stables flere lag med bakepapir mellom. Hvis man stabler de oppå hverandre uten å sette de opp på denne måten kan skalle på makronene knuse. |
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Må jeg bruke varmluft? Har ikke det på vår komfyr..
Det går nok fint uten varmluft også, men jeg har aldri testet det før 🙂
Lurer på hvor mange makroner denne oppskriften gir. Tror jeg fyllte mattene litt for lite.
Det er så lenge siden jeg la ut denne oppskriften, så jeg husker ikke antallet. Men skal finne ut av det neste gang jeg skal lage makroner 🙂