Stekt torsk med blomkålkrem og smørsaus

0 1
Stekt torsk med blomkålkrem og smørsaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk á 150 gram torskefilet
3 spiseskjeer olje til steking
1 blomkål
3 dl H-melk
2 rødløk
2 spiseskjeer sukker
1 sitron
3 dl kremfløte
200 gram meierismør
salt
1 bunt ferske urter Persille eller gressløk
TILBEHØR
poteter
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 45
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • TILBEHØR

Fremgangsmåte

Del

Denne fiskeretten er veldig god og faller i smak for både store og små! Den syrlige rødløken passer utrolig godt til den milde blomkålpuréen og den gode smørsausen. Du kan servere med poteter om du ønsker det 🙂

Puré av blomkål, pastinakk, gulrot, grønne erter, sellerirot eller jordskokk er utrolig godt til både hvit og rød fisk 🙂

(Visited 24 491 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

SETT PÅ POTETER

Du velger selv om du vil ha ovnsbakte småpoteter eller kokte poteter til. Velger du ovnsbakte småpoteter, vasker du potetene godt, har de i en ildfast form, ha på olje, salt og pepper. Bak på 180 grader i ca 30 minutter til potetene er ferdige.

2
Ferdig

Gjør klar fisken

Ha salt på begge sider av torskefiletene.

Varm opp en steikepanne med ca 3-4 olje, la pannen bli god og varm, før du har fiskestykkene oppi!
La torskefiletene ligge i steikepannen i ca 3-4 minutter, til torsken får en gylden brun stekeskorpe.

Når fiskestykkene har fått en gylden og fin stekeskorpe på den ene siden, legg de over i en ildfast form. Ha på en tynn skive med smør på hver filet og strø over finhakket fersk persille eller gressløk.

Sett formen til side, på kjøkkenbenken. Den kan stå der mens du lager det andre.
Du kan sette ovnen på 200 grader, varmluft, slik at den er varm og god når fisken til slutt skal stekes ferdig.

3
Ferdig

Lag syrlig rødløk

Finhakk 2 rødløk og ha i en liten kjele. Tilsett saften fra 1 sitron og 2 ss sukker. Kok opp et lite minutt før du trekker kjelen vekk fra varmen. Rør godt om og kjøl ned. Den vil etterhvert som den blir kaldere, få en sterk rosafarge.

4
Ferdig

Lag blomkålpuré

Kutt et helt blomkålhode i små biter, ha det over i en kjele og dekk blomkålen med melk, ca 3 dl.
La blomkålen koke til den er helt mør.

Ha deretter den kokte blomkålen, en spiseskje med smør og litt av melken over i en blender, og kjør til det blir en glatt puré. Smak til med litt salt.

5
Ferdig

Lag smørsaus

Ha 3 dl kremfløte i en dyp og litt vid kjele slik at fløten får plass til å koke uten at det koker over.
La dette koke i ca. 5 minutter, til fløten er redusert. Den skal bli ganske tykk. Pass på at du ikke koker fløter for lenge slik at den blir for tykk og svir seg.

6
Ferdig

Ta kjelen til side og tilsett litt og litt smør som du har kuttet i terninger. ca 200 gram.

7
Ferdig

Rør godt ut hver terning før du tilsetter mer smør, slik at sausen ikke skiller seg.
Tilsett tilslutt finhakket persille eller gressløk.
Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Ikke kok sausen når etter du har hatt i smør, men varm den forsiktig opp rett før servering!

8
Ferdig

Gjør retten ferdig

Når du har lagd smørsaus, syrlig rødløk og blomkålpuré kan du steke ferdig fisken. Ha den ildfaste formen med fiskestykkene i forvarmet ovn. 200 grader i ca. 5-8 minutter. Tiden kommer an på hvor store fiskestykkene er, men de trenger ikke så lang tid i ovnen siden de er brunet i steikepannen først.

Varm sausen litt opp før servering men pass på at den ikke koker, da kan den skille seg.

Rødløken kan serveres kald.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sandefjord smørsaus
neste
Shepherd’s pai
forrige
Sandefjord smørsaus
neste
Shepherd’s pai

Legg Til Din Kommentar

+