Ingredienser
-
4 stk á 150 gram torskefilet
-
3 spiseskjeer olje til steking
-
1 blomkål
-
3 dl H-melk
-
2 rødløk
-
2 spiseskjeer sukker
-
1 sitron
-
3 dl kremfløte
-
200 gram meierismør
-
salt
-
1 bunt ferske urterPersille eller gressløk
-
TILBEHØR
-
poteter
Fremgangsmåte
Denne fiskeretten er veldig god og faller i smak for både store og små! Den syrlige rødløken passer utrolig godt til den milde blomkålpuréen og den gode smørsausen. Du kan servere med poteter om du ønsker det 🙂
Puré av blomkål, pastinakk, gulrot, grønne erter, sellerirot eller jordskokk er utrolig godt til både hvit og rød fisk 🙂
Steg
1
Ferdig
|
SETT PÅ POTETERDu velger selv om du vil ha ovnsbakte småpoteter eller kokte poteter til. Velger du ovnsbakte småpoteter, vasker du potetene godt, har de i en ildfast form, ha på olje, salt og pepper. Bak på 180 grader i ca 30 minutter til potetene er ferdige. |
2
Ferdig
|
Gjør klar fiskenHa salt på begge sider av torskefiletene. Varm opp en steikepanne med ca 3-4 olje, la pannen bli god og varm, før du har fiskestykkene oppi! Når fiskestykkene har fått en gylden og fin stekeskorpe på den ene siden, legg de over i en ildfast form. Ha på en tynn skive med smør på hver filet og strø over finhakket fersk persille eller gressløk. Sett formen til side, på kjøkkenbenken. Den kan stå der mens du lager det andre. |
3
Ferdig
|
Lag syrlig rødløk |
4
Ferdig
|
Lag blomkålpuréKutt et helt blomkålhode i små biter, ha det over i en kjele og dekk blomkålen med melk, ca 3 dl. Ha deretter den kokte blomkålen, en spiseskje med smør og litt av melken over i en blender, og kjør til det blir en glatt puré. Smak til med litt salt. |
5
Ferdig
|
Lag smørsausHa 3 dl kremfløte i en dyp og litt vid kjele slik at fløten får plass til å koke uten at det koker over. |
6
Ferdig
|
Ta kjelen til side og tilsett litt og litt smør som du har kuttet i terninger. ca 200 gram. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Gjør retten ferdigNår du har lagd smørsaus, syrlig rødløk og blomkålpuré kan du steke ferdig fisken. Ha den ildfaste formen med fiskestykkene i forvarmet ovn. 200 grader i ca. 5-8 minutter. Tiden kommer an på hvor store fiskestykkene er, men de trenger ikke så lang tid i ovnen siden de er brunet i steikepannen først. Varm sausen litt opp før servering men pass på at den ikke koker, da kan den skille seg. Rødløken kan serveres kald. |