SAFTIG GULROTKAKE MED OSTEKREM

7 1
SAFTIG GULROTKAKE MED OSTEKREM

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
GULROTKAKE
7 egg
5 dl sukker
10 ss smaksnøytral olje solsikkeolje/rapsolje
5 dl hvetemel
2.5 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts vaniljesukker
2 ts salt
9 dl finrevet gulrot ca. 800 gram
OSTEKREM
200 gram meierismør
350 gram melis
300 gram philadelphia naturell kremost
1 ts salt
3 ss sitronsaft
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 min + steking
  • Porsjoner 1
  • Middels

Ingredienser

  • GULROTKAKE

  • OSTEKREM

Fremgangsmåte

Del

Deilig saftig gulrotkake med ostekrem som forsvinner raskt fra kakebordet! Kaken blir ekstra saftig og god, om du lager den en dag og to før den skal serveres! 🙂

1 porsjon = 1 langpannekake (40x30cm)

Saftig gulrotkake med ostekrem i langpanne oppskrift

 

 

(Visited 97 614 times, 26 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG KAKEN

Visp egg og sukker lenge, til tykk eggedosis.

2
Ferdig

Når eggedosisen vispes kan du skrelle og raspe gulrøtter. Rasp på den fine siden av raspen.

3
Ferdig

Når gulrøttene er raspet, kan du veie opp alle de tørre ingrediensene.

4
Ferdig

Vend inn olje i den tykke eggedosisen.

5
Ferdig

Sikt og vend inn litt og litt av de tørre ingrediensene. Bruk en slikkepott til å vende det forsiktig inn.

6
Ferdig

Ha deretter i de raspede gulrøttene og vend inn til alt er godt blandet.

7
Ferdig

Ha bakepapir i en kakeform (30x40cm). Det kan være lurt å smøre litt smør eller olje på sidene av kakeformen, slik at bakepapiret klistrer seg inntil kantene. Da er det lettere å helle røren jevn oppi formen.

8
Ferdig

STEK KAKEN

Sett en rist i den midterste rillen i ovnen.
Stek kaken på 175 grader, over- og undervarme, i ca 40 minutter.

9
Ferdig

Sjekk at kaken er ferdig stekt ved å åpne ovnen forsiktig, stikk en tynn pinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr når du tar den ut, er kaken ferdig. Kommer det kakerøre på pinnen, må kaken stekes litt lengre. Dette varierer litt fra ovn til ovn.

10
Ferdig

Når kaken er ferdig, tas kaken ut av ovnen og settes på en kakerist. La kaken kjøle seg ned i kakeformen. Når kaken er kjølt ned på benken, kan du sette kaken kaldt. Smør på ostekrem når kaken er kald.

11
Ferdig

LAG OSTEKREMEN

Bruk smør som er romtemperert. Hvis du har kaldt smør, kan du kutte det i terninger og varme noen sekunder i mikroen. Vær forsiktig så du ikke smelter smøret, det skal kun være mykt.

12
Ferdig

Rør sammen melis og mykt smør med en miksmaster, til smøret og melisen er godt blandet, ca. 1 minutt.

13
Ferdig

Ha deretter oppi kremost, salt og sitronsaft. Visp alt godt sammen.

14
Ferdig

Smør kremen på kaken, når kaken er helt nedkjølt. Kremen kan smøres utover med en slikkepott slik jeg har gjort på bildet, eller sprøytes ut med en sprøytepose.

15
Ferdig

Kutt kaken i fine firkantede stykker, og pynt med gulrotbånd som du lager med ostehøvelen.

16
Ferdig

Kaken holder seg mange dager i kjøleskapet, og er som skrevet over, saftigere og bedre etter ett par dager i kjøleskapet :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
PASTA MED MARINERTE SCAMPI OG PARMESANSAUS
Chicken curry saus grønnsaker peanøtter koriander
neste
Ida Maries Chicken Curry
forrige
PASTA MED MARINERTE SCAMPI OG PARMESANSAUS
Chicken curry saus grønnsaker peanøtter koriander
neste
Ida Maries Chicken Curry

7 Kommentarer Skjul Kommentar

så bra at du likte den! Jeg er helt enig, synes den er helt nydelig denne kaken her 🙂

Legg Til Din Kommentar

+