Ingredienser
-
GULROTKAKE
-
7 egg
-
5 dl sukker
-
10 ss smaksnøytral oljesolsikkeolje/rapsolje
-
5 dl hvetemel
-
2.5 ts bakepulver
-
2 ts kanel
-
2 ts vaniljesukker
-
2 ts salt
-
9 dl finrevet gulrotca. 800 gram
-
OSTEKREM
-
200 gram meierismør
-
350 gram melis
-
300 gram philadelphia naturell kremost
-
1 ts salt
-
3 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Deilig saftig gulrotkake med ostekrem som forsvinner raskt fra kakebordet! Kaken blir ekstra saftig og god, om du lager den en dag og to før den skal serveres! 🙂
1 porsjon = 1 langpannekake (40x30cm)
Steg
1
Ferdig
|
LAG KAKEN |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Når gulrøttene er raspet, kan du veie opp alle de tørre ingrediensene. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Sikt og vend inn litt og litt av de tørre ingrediensene. Bruk en slikkepott til å vende det forsiktig inn. |
6
Ferdig
|
Ha deretter i de raspede gulrøttene og vend inn til alt er godt blandet. |
7
Ferdig
|
Ha bakepapir i en kakeform (30x40cm). Det kan være lurt å smøre litt smør eller olje på sidene av kakeformen, slik at bakepapiret klistrer seg inntil kantene. Da er det lettere å helle røren jevn oppi formen. |
8
Ferdig
|
STEK KAKENSett en rist i den midterste rillen i ovnen. |
9
Ferdig
|
Sjekk at kaken er ferdig stekt ved å åpne ovnen forsiktig, stikk en tynn pinne midt i kaken. Hvis pinnen er tørr når du tar den ut, er kaken ferdig. Kommer det kakerøre på pinnen, må kaken stekes litt lengre. Dette varierer litt fra ovn til ovn. |
10
Ferdig
|
Når kaken er ferdig, tas kaken ut av ovnen og settes på en kakerist. La kaken kjøle seg ned i kakeformen. Når kaken er kjølt ned på benken, kan du sette kaken kaldt. Smør på ostekrem når kaken er kald. |
11
Ferdig
|
LAG OSTEKREMENBruk smør som er romtemperert. Hvis du har kaldt smør, kan du kutte det i terninger og varme noen sekunder i mikroen. Vær forsiktig så du ikke smelter smøret, det skal kun være mykt. |
12
Ferdig
|
Rør sammen melis og mykt smør med en miksmaster, til smøret og melisen er godt blandet, ca. 1 minutt. |
13
Ferdig
|
Ha deretter oppi kremost, salt og sitronsaft. Visp alt godt sammen. |
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
|
16
Ferdig
|
Kaken holder seg mange dager i kjøleskapet, og er som skrevet over, saftigere og bedre etter ett par dager i kjøleskapet :) |
7 Kommentarer Skjul Kommentar
Hvordan er den å fryse:)?
Det går veldig bra ☺️
Den beste ostekremen jeg har smakt?
Så hyggelig!
Deilig. Helt nydelig.
så bra at du likte den! Jeg er helt enig, synes den er helt nydelig denne kaken her 🙂
er man nødt å bruke meieri smør ?evt kan jeg bruke krem ost natural fra tine