Ingredienser
-
KYLLINGEN:
-
600 gram kylling lårfilet
-
2 ss gult karripulver
-
2 ss oljesolsikke-, raps- eller soyaolje
-
0.5 ts salt
-
SAUS:
-
1 finhakket løk
-
3 stk hvitløksfedd
-
0.5 rød chili
-
1 ss gult karripulver
-
2 ts sambal oelek
-
3 dl kremfløte
-
0.5 beger creme fraiche
-
2 dl krafthønsebuljong, grønnsaksbuljong, kjøttbuljong
-
3 ss sweet chili saus
-
1 ts sukker
-
smakt til med salt
-
1 stk lime
-
GARNITYR:
-
3 stk gulrøtter
-
1 stk løk
-
litt hodekål
-
ANNET:
-
1 neve peanøtter
-
fersk koriander
-
1 pakke sukkererter
-
ris
Fremgangsmåte
Ida Maries Chicken Curry! Fantastisk god og ikke minst enkel å lage! 🙂
Jeg elsker alt som har med karri å gjøre, så derfor trikser jeg og mikser meg frem til forskjellige karriretter 🙂 Denne retten er utrolig god, med masse smak, knasende gode grønnsaker, peanøtter og koriander! Akkurat slik mat jeg elsker! Jeg har derfor valgt å kalle den Ida Maries Chicken Curry! Jeg serverer den med kokt jasmin- eller basmatiris 🙂
Denne retten kan lages som vegetar, om du dropper kylling og dobler grønnsaksmengden!
Hvis du liker indisk og thaimat, anbefaler jeg denne Chicken Curry-retten ! 🙂 Denne smaker litt av begge deler! Den kan være litt spicy, så du kan justere chilimengden litt utifra hvor sterkt du ønsker det.
Er du glad i indisk mat? Da anbefaler jeg denne oppskriften på Kylling Tikka Masala 🙂
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
KUTT KLART GRØNNSAKENE: |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Ha deretter oppi kremfløte, creme fraiche og vann/buljong, la det småkoke 5-6 minutter, imens du steker kyllingen. |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
Rør i sausen underveis, ha i sweet chilisaus, sukker og smak til med salt. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
Resten av de snittede grønnsakene (utenom sukkerertene), steker du kjapt 1-2 minutter i en varm stekepanne med litt olje. Dryss over litt salt. Disse grønnsakene skal legges over ved servering. Du kan også ha alt oppi om du ønsker det. Litt mindre arbeid ;) |
14
Ferdig
|
Når grønnsakene har kokt litt i sausen, ha oppi limesaft, smak til med litt mer salt eller mer sweet chili saus. |
15
Ferdig
|
|
16
Ferdig
|
6 Kommentarer Skjul Kommentar
Denne retten er en av mine absolutte kyllingretter her på bloggen (og jeg har mange favoritter fra denne bloggen!). På grunn av allergi i familien bruker jeg kokosmelk istedenfor fløte, og det er altså så godt, og fungerer utmerket! Sikkert helt nydelig med fløte også 🙂
Så bra det funker med kokosmelk i stedet for fløte 🙂
Denne retten var helt magisk? Anbefales!! Kjempegode smaker. Kommer garantert til å lages igjen
Så bra! Tusen takk 🙂
Hvor står det hvor masse av hver ting som skal være i? Ser bare at det står. Feks ha så i salt, kylling osv, men ikke hvor mye. Ser veldig godt ut, så har lyst å teste den ut?
Hei! Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser”, så skal ingredienslisten komme frem 🙂