Ida Maries Chicken Curry

4 0
Ida Maries Chicken Curry

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
KYLLINGEN:
600 gram kylling lårfilet
2 ss gult karripulver
2 ss olje solsikke-, raps- eller soyaolje
0.5 ts salt
SAUS:
1 finhakket løk
3 stk hvitløksfedd
0.5 rød chili
1 ss gult karripulver
2 ts sambal oelek
3 dl kremfløte
0.5 beger creme fraiche
2 dl kraft hønsebuljong, grønnsaksbuljong, kjøttbuljong
3 ss sweet chili saus
1 ts sukker
smakt til med salt
1 stk lime
GARNITYR:
3 stk gulrøtter
1 stk løk
litt hodekål
ANNET:
1 neve peanøtter
fersk koriander
1 pakke sukkererter
ris
Inneholder:
  • Laktose
  • Nøtter
  • Spicy
  • 60 minutter
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

  • KYLLINGEN:

  • SAUS:

  • GARNITYR:

  • ANNET:

Fremgangsmåte

Del

Ida Maries Chicken Curry! Fantastisk god og ikke minst enkel å lage! 🙂

Jeg elsker alt som har med karri å gjøre, så derfor trikser jeg og mikser meg frem til forskjellige karriretter 🙂 Denne retten er utrolig god, med masse smak, knasende gode grønnsaker, peanøtter og koriander! Akkurat slik mat jeg elsker! Jeg har derfor valgt å kalle den Ida Maries Chicken Curry! Jeg serverer den med kokt jasmin- eller basmatiris 🙂

Denne retten kan lages som vegetar, om du dropper kylling og dobler grønnsaksmengden!

Hvis du liker indisk og thaimat, anbefaler jeg denne Chicken Curry-retten ! 🙂 Denne smaker litt av begge deler! Den kan være litt spicy, så du kan justere chilimengden litt utifra hvor sterkt du ønsker det.

Chicken curry peanøtter koriander grønnsaker

Er du glad i indisk mat? Da anbefaler jeg denne oppskriften på Kylling Tikka Masala 🙂

 

 

(Visited 24 388 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

Putt kylling lårfilet sammen med karri, olje og salt i en brødpose. Kna krydderet og oljen rundt kyllingen. La marinere seg i 20 minutter, imens du klargjør grønnsakene og setter på ris

2
Ferdig

KUTT KLART GRØNNSAKENE:

Finkutt løk, hvitløk og chili (om ønskelig) klart til sausen

3
Ferdig

Finsnitt gulrøtter, løk og hodekål

4
Ferdig

Snitt sukkererter og legg i en skål med iskaldt vann, da blir de skikkelig sprø!

5
Ferdig

Stek hvitløk, løk og chili i litt olje i en kjele. La det frese i ett lite minutt.

6
Ferdig

Ha oppi gul karri og sambal oelek, fres i 1 lite minutt

7
Ferdig

Ha deretter oppi kremfløte, creme fraiche og vann/buljong, la det småkoke 5-6 minutter, imens du steker kyllingen.

8
Ferdig

Varm opp stekepannen, legg kyllingfiletene oppi på middels-høy varme. La de ligge å steke 2-3 minutter på den ene siden uten at du snur på de. Snu kyllingen rundt etter 2-3 minutter og stek like lenge på den andre siden. Sett stekepannen til sides, i mens du lager ferdig sausen.

9
Ferdig

Rør i sausen underveis, ha i sweet chilisaus, sukker og smak til med salt.

10
Ferdig

Kutt kylling lårfilet, som du har stekt, i passe tykke skiver. Det er ikke farlig om den er på kanten til rå inni, siden den skal koke ferdig i sausen.

11
Ferdig

Ha kyllingen deretter over i sausen, og la småkoke i 4-5 minutter

12
Ferdig

Ha oppi halvparten av de snittede grønnsakene og la koke 2 minutter

13
Ferdig

Resten av de snittede grønnsakene (utenom sukkerertene), steker du kjapt 1-2 minutter i en varm stekepanne med litt olje. Dryss over litt salt. Disse grønnsakene skal legges over ved servering. Du kan også ha alt oppi om du ønsker det. Litt mindre arbeid ;)

14
Ferdig

Når grønnsakene har kokt litt i sausen, ha oppi limesaft, smak til med litt mer salt eller mer sweet chili saus.

15
Ferdig

Ha kyllingretten på et serveringsfat/i en skål. Ha de lettstekte grønnsakene oppå og strø over sukkererter, hakkede peanøtter og koriander!

16
Ferdig

Server med ris og nanbrød om du liker det :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
SAFTIG GULROTKAKE MED OSTEKREM
Prinsessekake
neste
IDA MARIES PRINSESSEKAKE
forrige
SAFTIG GULROTKAKE MED OSTEKREM
Prinsessekake
neste
IDA MARIES PRINSESSEKAKE

6 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne retten er en av mine absolutte kyllingretter her på bloggen (og jeg har mange favoritter fra denne bloggen!). På grunn av allergi i familien bruker jeg kokosmelk istedenfor fløte, og det er altså så godt, og fungerer utmerket! Sikkert helt nydelig med fløte også 🙂

Hvor står det hvor masse av hver ting som skal være i? Ser bare at det står. Feks ha så i salt, kylling osv, men ikke hvor mye. Ser veldig godt ut, så har lyst å teste den ut?

Hei! Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser”, så skal ingredienslisten komme frem 🙂

Legg Til Din Kommentar