Ingredienser
-
400 gram cottage cheese
-
3 dl havregryn havregryn
-
4 ss chiafrø
-
2 ss sesamfrø
-
4 M/L eggEtt ekstra, om du bruker små egg
-
3 ts bakepulver
-
100 gram mandler
-
0.5 ts salt
-
strø over sesamfrø
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Proteinbrød med chiafrø og nøtter er utrolig sunt og smaker godt! Det er med på å stabilisere blodsukkeret, holder deg lenge mett og holder seg saftig i mange dager. Brødet inneholder havregryn og er i utgangspunktet glutenfritt, men om du har cøliaki kan det være lurt å bruke glutenfritt havregryn, da havregryn kan inneholde spor av gluten pga. forurensning fra andre kornsorter.
På instagram har jeg delt video av fremgangsmåte!
Blir glad om du følger meg på både INSTAGRAM , FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Supergodt og enkelt proteinbrød med chiafrø og nøtter <3
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 190 grader, varmluft! |
2
Ferdig
|
Grovhakk mandler og mål opp alle ingrediensene. |
3
Ferdig
|
Bland alt godt sammen med en slikkepott/sleiv i en bakebolle. |
4
Ferdig
|
Finn frem en brødform og kle med bakepapir. |
5
Ferdig
|
Fordel røren oppi bakeformen. |
6
Ferdig
|
Strø over sesamfrø (jeg brukte både lyse og mørke) |
7
Ferdig
|
Sett brødformen inn på en rist, i forvarmet ovn, midterste rille. |
8
Ferdig
|
Stek brødet på 190 grader varmluft, i ca. 50 minutter. |
9
Ferdig
|
Ta brødet ut av ovnen og avkjøl på rist. Oppbevar i en plastikkpose. For ekstra lang holdbarhet pleier jeg å oppbevare brødet i kjøleskapet. |
10
Ferdig
|
23 Kommentarer Skjul Kommentar
Hvor mye kacl er det feks pr 100 g??
Det vet jeg ikke 🙂
Hvordan anbefaler du oppbevaringen av brødet? Smaker utrolig godt!
Hei 🙂 Jeg oppbevarer brødet i en pose i kjøleskapet 🙂
Har nettopp laget det med havregryn ? nydelig og så mettende ?
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemelding ☺️
Kjempe nydelig brød ? Laget det i går og spiser det til lunsj idag. Nammmm
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemelding.
Dette er ketovennlig?
Ja spesielt hvis du bytter ut havre med kruskakli ☺️
Verdens beste proteinbrød?Smaker himmelsk?
Dette brødet er supert! Bruker valnøtter eller hasselnøtter om jeg ikke har nok mandler, og linfrø siden jeg ikke har chiafrø ?. Det blir like bra resultat hver gang. Kan virkelig anbefales!
Hei!
Vet du nærings innholdet til dette brødet?
Litt usikker på om det stemmer det jeg har regnet det ut til.
Veldig godt brød ?
Hei! Så hyggelig at du liker brødet. Det er jeg dessverre usikker på! Eneste jeg vet er at det er mye proteiner ?
Ser nydelig ut ?men Hvor mye har du av hver ting i oppskriften? Finner ikke det noen vei?
Hei! Trykk på plusstegnet ved siden av ingredienser for å få frem ingredienslisten! ☺️
Baker brødet for andre gang nå. Fantastisk godt brød. Fryser halve brødet og har andre halvdel i kjøleskap. Tar meg ett par skiver til frokost. Da holder brødet til en god uke ?
Hei! Så gøy at du baker brødet for andre gang! Tusen takk for fin tilbakemelding ❤️
Vurderte å ta noen tørka tranebær i neste gang, for litt mere smak.
Har du tips til annet som kan gi mere smak?
Har laget dette brødet 2 ganger!
Eventyrlig godt og sunt og bra for blodsukkeret!
Så hyggelig å høre! Jeg er helt enig med deg 🙂
Wow! Akkurat laget og smakt på proteinbrødet med chiafrø. Noe av det beste og saftigste jeg har smakt. Også så enkelt!
Så utrolig hyggelig! Tusen takk for fin tilbakemelding ?