Ingredienser
-
100 gram meierismør
-
100 gram hvetemel
-
12 dl melk
-
3 store gulrøtter
-
1 stk løk
-
500 gram skinke
-
1 stor potte fersk persille
-
350 gram pasta
-
3 ss creme fraiche
-
salt og pepper
-
100 gram ost
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥
Her skal du få oppskrift på en veldig enkel pasta- og skinkegrateng! Denne retten gir meg skikkelig barndomsminner! Jeg husker at jeg var veldig fornøyd når vi skulle ha dette til middag. Denne retten kan du lage det meste klart dagen i forveien. Da kan du bare sette formen inn i ovnen en halvtime før middagen skal serveres! 🙂
Du kan tilsette blomkål, brokkoli, sopp, purreløk, squash, paprika eller hva du måtte ønske av grønnsaker! Ta det du har eller det du liker!
Du kan også bytte ut skinke med laks eller kylling om du ønsker det, eller droppe skinke om du heller ønsker å lage en vegetargrateng. Da ville jeg brukt en hel blomkål i stedet for som jeg ville delt og kokt i sausen ett lite minutt – den kokes ferdig i ovnen 🙂
Ser det ikke godt ut? Veldig enkel pasta- og skinkegrateng ♥
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 190 grader, varmluft og sett en rist midt i ovnen. |
2
Ferdig
|
Sett på en stor kjele med vann og kok pastaen til den har litt koketid igjen! Den skal kokes helt ferdig i sausen, i den ildfaste formen i ovnen, litt senere. Kjøl pastaen ned i kaldt vann, med en gang den har fått ønskelig konsistens. |
3
Ferdig
|
Finkutt løk |
4
Ferdig
|
Kutt gulrøtter i terninger |
5
Ferdig
|
Kutt skinke i passe store biter |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
Tilsett finhakket løk og gulrøtter - la småkoke i ca. 5 minutter. |
10
Ferdig
|
Tilsett creme fraiche og rør inn i sausen. La sausen småkoke. |
11
Ferdig
|
Smak til sausen med salt og nykvernet svart pepper. Her må du smake og tilsette litt og litt til du synes sausen smaker godt. |
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
Rør godt rundt med en sleiv (ikke bruk visp - da ødelegger du skinken) |
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
Rasp ost |
16
Ferdig
|
|
17
Ferdig
|
|
18
Ferdig
|