Pasta- og skinkegrateng med persille

0 0
Pasta- og skinkegrateng med persille

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
100 gram meierismør
100 gram hvetemel
12 dl melk
3 store gulrøtter
1 stk løk
500 gram skinke
1 stor potte fersk persille
350 gram pasta
3 ss creme fraiche
salt og pepper
100 gram ost
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 45 minutter
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!♥

Her skal du få oppskrift på en veldig enkel pasta- og skinkegrateng! Denne retten gir meg skikkelig barndomsminner! Jeg husker at jeg var veldig fornøyd når vi skulle ha dette til middag. Denne retten kan du lage det meste klart dagen i forveien. Da kan du bare sette formen inn i ovnen en halvtime før middagen skal serveres! 🙂

Du kan tilsette blomkål, brokkoli, sopp, purreløk, squash, paprika eller hva du måtte ønske av grønnsaker! Ta det du har eller det du liker!

Du kan også bytte ut skinke med laks eller kylling om du ønsker det, eller droppe skinke om du heller ønsker å lage en vegetargrateng. Da ville jeg brukt en hel blomkål i stedet for som jeg ville delt og kokt i sausen ett lite minutt – den kokes ferdig i ovnen 🙂

Pasta- og skinkegrateng

Ser det ikke godt ut? Veldig enkel pasta- og skinkegrateng ♥

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

 

 

(Visited 1 830 times, 5 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 190 grader, varmluft og sett en rist midt i ovnen.

2
Ferdig

Sett på en stor kjele med vann og kok pastaen til den har litt koketid igjen! Den skal kokes helt ferdig i sausen, i den ildfaste formen i ovnen, litt senere. Kjøl pastaen ned i kaldt vann, med en gang den har fått ønskelig konsistens.

3
Ferdig

Finkutt løk

4
Ferdig

Kutt gulrøtter i terninger

5
Ferdig

Kutt skinke i passe store biter

6
Ferdig

Smelt smør i en kjele på medium varme og tilsett hvetemel - visp godt sammen med en stålvisp.

7
Ferdig

Tilsett deretter melk, litt og litt. Visp godt! Husk å rør i bunn, da det lett kan svi seg.
Det vil bli litt klumpete når du tilsetter den kalde melken, men rør kraftig når du tilsetter melken, helt til du får en glatt og fin saus.

8
Ferdig

Kok opp sausen under stadig omrøring. Sausen vil bli tykkere når den begynner å koke.

9
Ferdig

Tilsett finhakket løk og gulrøtter - la småkoke i ca. 5 minutter.

10
Ferdig

Tilsett creme fraiche og rør inn i sausen. La sausen småkoke.

11
Ferdig

Smak til sausen med salt og nykvernet svart pepper. Her må du smake og tilsette litt og litt til du synes sausen smaker godt.

12
Ferdig

Tilsett finhakket persille og biter av skinke.

13
Ferdig

Rør godt rundt med en sleiv (ikke bruk visp - da ødelegger du skinken)

14
Ferdig

Bland den kokte pastaen med sausen og ha over i en ildfast form.

15
Ferdig

Rasp ost

16
Ferdig

Strø over ost.

17
Ferdig

Sett i ovnen på 190 grader varmluft i ca. 15 minutter, til osten er gyllen.

18
Ferdig

Server med salat og hvitløksbrød om du ønsker det! Jeg har helt over litt olivenolje og ertespirer, dette er ikke nødvendig om du ikke har det.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Kremet tacosuppe
forrige
Kremet tacosuppe
Indisk butter chicken
neste
INDISK BUTTER CHICKEN
Kremet tacosuppe
forrige
Kremet tacosuppe
Indisk butter chicken
neste
INDISK BUTTER CHICKEN

Legg Til Din Kommentar