Kremet tacosuppe

3 0
Kremet tacosuppe

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram kjøttdeig
1 pose tacokrydder
4 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
2 ss tomatpuré
2 bokser hakkede tomater
2 ts sukker
2 stk løk
1 stk paprika
2 store gulrøtter
1.5 liter kylling eller hønsebuljong
1 boks creme fraiche
3 dl kremfløte
2 ss maizenna
3 ss sweet chili saus
Valgfritt garnityr
mais
ost
rømme
fersk koriander
Jalapeños
tortillachips
Inneholder:
  • Laktose
  • Spicy
Kjøkken:

    Ingredienser

    • Valgfritt garnityr

    Fremgangsmåte

    Del
    Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” litt lengre opp på siden her, så får du frem ingredienslista ?

    Hva med å bytte ut den samme, gamle tacoen på fredager, med en litt spicy, kremet tacosuppe? Det ligger allerede en tacosuppe-oppskrift på bloggen fra før, men denne vil jeg si er hakket bedre! Med mer kremfløte og creme fraishe, blir suppen mye rundere og bedre på smak!

    Følg meg gjerne på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

    Kremet tacosuppe

    Mye kan lages klart dagen i forveien, som å steke kjøttdeigen og kutte grønnsakene – da er det så og si bare å hive alt i en gryte neste dag, koke i 15 minutter, så er den klar. Lager du alt samme dag, tar det ca. 40 minutter fra start til slutt ☺️

    Hva som kan lages klart dagen i forveien og has klart i skåler:

    • Stek kjøttdeigen med krydder, hvitløk og chili.

    • Kutt løk, paprika og gulrøtter

    • Ha garnityret klart i skåler

    Da blir det veldig enkelt når du skal lage suppen og det sparer deg både for tid og stress før gjestene kommer! Hvis du er glad i taco, kommer du til å elske kremet tacosuppe! ❤️ Ikke fortvil over mange ingredienser, mye av det har du sikkert fra før ☺️

    (Visited 68 734 times, 9 visits today)

    Steg

    1
    Ferdig

    Finkutt løk, chili og hvitløk

    2
    Ferdig

    Kutt gulrøtter og paprika i små terninger

    3
    Ferdig

    Stek kjøttdeig, ha på tacokrydder, vann, chili og hvitløk - kok til vannet fordamper

    4
    Ferdig

    Ha den ferdigstekte tacokjøttdeigen i en gryte, på medium til høy varme

    5
    Ferdig

    Ha på tomatpure, hakka tomater, sukker og sweet-chilisaus

    6
    Ferdig

    Rør godt rundt og la småkoke/steke i ett par minutter for å få vekk den bitre smaken på tomatene

    7
    Ferdig

    Tilsett hakket løk og små terninger av gulrøtter og paprika

    8
    Ferdig

    Bland ut maizenna i 4-5 spiseskjeer med kaldt vann og ha det i gryten sammen med kyllingkraften, creme fraiche og kremfløte

    9
    Ferdig

    La det koke i ca. 15 minutter

    10
    Ferdig

    Smak deg frem med salt, pepper og eventuelt mer sweet chilisaus.

    11
    Ferdig

    Server suppen med valgfritt garnityr på siden, så kan man velge selv hva man vil ha oppi! Mais, jalapenos, rømme, tortillachips, salsa, koriander, ost - du velger helt selv! :)

    12
    Ferdig

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

    Oppskriftsanmeldelser

    Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
    forrige
    Proteinrundstykker med gulrot og chiafrø
    Pasta- og skinkegrateng
    neste
    Pasta- og skinkegrateng med persille
    forrige
    Proteinrundstykker med gulrot og chiafrø
    Pasta- og skinkegrateng
    neste
    Pasta- og skinkegrateng med persille

    6 Kommentarer Skjul Kommentar

    Joda det går fint det ☺️ men om man bare ønsker å gjøre klart litt kan du følge det som står ☺️

    Hei! ☺️ Hønsebuljongen/kyllingkraft skal være mengden som det står i ingredienslisten. Det finnes forskjellige typer buljong/kraft, men bruker du buljongterninger så trenger du 1 terning pr. halv liter med vann. Så hvis det står 1,5 liter kyllingkraft så blander du 3 terninger med 1,5 vann (helst varmt). Har endret litt på dette nå i oppskriften ☺️

    Ang. maizena så blander du bare ut mengden maizena med noen spiseskjeer kaldt vann, før du har det i suppen ☺️

    KJempegod! Fikk den servert på symøte, skal prøve den selv nå. Men hvor mye vann skal i kjøttdeigen?

    Så hyggelig å høre! Bare tilsett litt vann slik du pleier når du steker vanlig tacokjøttdeig ☺️ 1,5 dl ca ☺️

    Legg Til Din Kommentar

    +