Ingredienser
-
400 gram kjøttdeig
-
1 pose tacokrydder
-
4 stk hvitløksfedd
-
1 stk rød chili
-
2 ss tomatpuré
-
2 bokser hakkede tomater
-
2 ts sukker
-
2 stk løk
-
1 stk paprika
-
2 store gulrøtter
-
1.5 liter kylling eller hønsebuljong
-
1 boks creme fraiche
-
3 dl kremfløte
-
2 ss maizenna
-
3 ss sweet chili saus
-
Valgfritt garnityr
-
mais
-
ost
-
rømme
-
fersk koriander
-
Jalapeños
-
tortillachips
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” litt lengre opp på siden her, så får du frem ingredienslista ?
Hva med å bytte ut den samme, gamle tacoen på fredager, med en litt spicy, kremet tacosuppe? Det ligger allerede en tacosuppe-oppskrift på bloggen fra før, men denne vil jeg si er hakket bedre! Med mer kremfløte og creme fraishe, blir suppen mye rundere og bedre på smak!
Følg meg gjerne på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Mye kan lages klart dagen i forveien, som å steke kjøttdeigen og kutte grønnsakene – da er det så og si bare å hive alt i en gryte neste dag, koke i 15 minutter, så er den klar. Lager du alt samme dag, tar det ca. 40 minutter fra start til slutt ☺️
Hva som kan lages klart dagen i forveien og has klart i skåler:
• Stek kjøttdeigen med krydder, hvitløk og chili.
• Kutt løk, paprika og gulrøtter
• Ha garnityret klart i skåler
Da blir det veldig enkelt når du skal lage suppen og det sparer deg både for tid og stress før gjestene kommer! Hvis du er glad i taco, kommer du til å elske kremet tacosuppe! ❤️ Ikke fortvil over mange ingredienser, mye av det har du sikkert fra før ☺️
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Rør godt rundt og la småkoke/steke i ett par minutter for å få vekk den bitre smaken på tomatene |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Smak deg frem med salt, pepper og eventuelt mer sweet chilisaus. |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
6 Kommentarer Skjul Kommentar
Kan man ikke lage hele suppen dagen før?
Joda det går fint det ☺️ men om man bare ønsker å gjøre klart litt kan du følge det som står ☺️
Hvor mye vann skal jeg bruke når jeg blander ut mazienne og buljongen? 🙂
Hei! ☺️ Hønsebuljongen/kyllingkraft skal være mengden som det står i ingredienslisten. Det finnes forskjellige typer buljong/kraft, men bruker du buljongterninger så trenger du 1 terning pr. halv liter med vann. Så hvis det står 1,5 liter kyllingkraft så blander du 3 terninger med 1,5 vann (helst varmt). Har endret litt på dette nå i oppskriften ☺️
Ang. maizena så blander du bare ut mengden maizena med noen spiseskjeer kaldt vann, før du har det i suppen ☺️
KJempegod! Fikk den servert på symøte, skal prøve den selv nå. Men hvor mye vann skal i kjøttdeigen?
Så hyggelig å høre! Bare tilsett litt vann slik du pleier når du steker vanlig tacokjøttdeig ☺️ 1,5 dl ca ☺️