Ingredienser
-
Kylling i marinade
-
1200 gram kyllingfilet
-
350 gram gresk yoghurtSynnøve Finden sin greske yoghurt på 350 gram er god!
-
2 ss garam masalaKjøpes på Rema 1000
-
1 ts chilipulver
-
1 ss gurkemeie
-
4 stk hvitløksfedd
-
2 ss paprikapulver
-
1.5 ts salt
-
1 ss sukker
-
Saus
-
1 ss meierismør
-
2 stk løk
-
3 stk hvitløksfedd
-
1 ss garam masalaKjøpes på Rema 100
-
1 liten ts kanel
-
1 ts chilipulverDu kan erstatte pulver med fersk chili
-
1 liten ts malt muskattnøtt
-
4 ss tomatpuré
-
1.5 ts sukker
-
1 boks hakkede tomater
-
2 dl kremfløte
-
2 dl vann
-
50 gram cashewnøtter
-
3 ss sitronsaft
-
100 gram meierismør
-
Tilbehør
-
2 stk rødløk/løk
-
en bunt fersk koriander
-
cashewnøtter
-
naturell yoghurt
-
Basmati eller jasmin ris
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få oppskrift på min variant av indisk butter chicken som smaker som på indisk restaurant! ? Indisk mat er så utrolig godt og jeg elsker virkelig alle de gode smakene!
Kyllingen er marinert i gresk yoghurt og masse deilige krydder – denne bør marineres dagen i forveien! Har du ikke tid til dette, går det helt fint å ta det på sparket, men da blir det ikke like god smak, men det blir godt og bra for det! Sausen er fyldig og god med cashewnøtter, fløte og masse god smak ♥ Jeg virkelig bare digger indisk butter chicken!
Ikke la deg skremme av den lange ingredienslisten, mange av krydderne i marinaden og i sausen er de samme og det er mange basic-varer man kanskje har fra før! ☺️
Lag klart dagen i forveien:
Kyllingen kan marineres og sausen kan lages helt ferdig! Da er det bare å varme opp sausen, steke kyllingen i ovnen og blande med sausen til slutt! Og så må du koke ris da 🙂
Følg fremgangsmåten, så er du sikra et skikkelig digg, indisk måltid! ♥
TIPS!
Du får tak i alle ingrediensene på rema 1000 og sikker andre matvarebutikker. Garam masala er et krydder og det står i krydderhyllen ☺️!
Steg
1
Ferdig
|
Marinert kylling |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Husk å:• sette på ris til koking. |
6
Ferdig
|
Lag sausenFinkutt løk og hvitløk, ha i en skål. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
Kjør alt i en blender eller bruk en stavmixer til en jevn og fin saus. Tilsett litt og litt smør mot slutten slik at det smelter inn i sausen. |
15
Ferdig
|
|
16
Ferdig
|
Stek kylling |
17
Ferdig
|
|
18
Ferdig
|
|
19
Ferdig
|
|
20
Ferdig
|
|
21
Ferdig
|
10 Kommentarer Skjul Kommentar
Veldig kult at du skrive krydder, men ikke navngir krydrene som skal brukes ????????
Hei! I ingredienslisten står alle krydderne oppgitt i eksakte mål. Du leser nok kun fremgangsmåten. Er det noe annet jeg kan hjelpe til med så gi beskjed ☺️
Denne er noe av det beste jeg har laget hjemme selv av indisk!!
Det er så hyggelig å høre 🙂
Hei! Går det an å lage sausen på forhånd og ta med? (På hyttetur..for å slippe å dra med alle ulike ingrediensene)
Ja, det går helt fint. Mariner kyllingen også og legg det i en plastpose ☺️
Lagde denne i dag. Den var veldig god og lett å lage.
Åå så bra!?
Hei! Kan man bruke matfløte eller må det være kremfløte?☺️?
Det går helt fint med matfløte, bare jeg som er vant til å bruke kremfløte i alt 😉 hehe