INDISK BUTTER CHICKEN

7 0
INDISK BUTTER CHICKEN

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Kylling i marinade
1200 gram kyllingfilet
350 gram gresk yoghurt Synnøve Finden sin greske yoghurt på 350 gram er god!
2 ss garam masala Kjøpes på Rema 1000
1 ts chilipulver
1 ss gurkemeie
4 stk hvitløksfedd
2 ss paprikapulver
1.5 ts salt
1 ss sukker
Saus
1 ss meierismør
2 stk løk
3 stk hvitløksfedd
1 ss garam masala Kjøpes på Rema 100
1 liten ts kanel
1 ts chilipulver Du kan erstatte pulver med fersk chili
1 liten ts malt muskattnøtt
4 ss tomatpuré
1.5 ts sukker
1 boks hakkede tomater
2 dl kremfløte
2 dl vann
50 gram cashewnøtter
3 ss sitronsaft
100 gram meierismør
Tilbehør
2 stk rødløk/løk
en bunt fersk koriander
cashewnøtter
naturell yoghurt
Basmati eller jasmin ris
Inneholder:
  • Laktose
  • Nøtter
  • Spicy
Kjøkken:
  • 1 time
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

  • Kylling i marinade

  • Saus

  • Tilbehør

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få oppskrift på min variant av indisk butter chicken som smaker som på indisk restaurant! ? Indisk mat er så utrolig godt og jeg elsker virkelig alle de gode smakene!

Kyllingen er marinert i gresk yoghurt og masse deilige krydder – denne bør marineres dagen i forveien! Har du ikke tid til dette, går det helt fint å ta det på sparket, men da blir det ikke like god smak, men det blir godt og bra for det! Sausen er fyldig og god med cashewnøtter, fløte og masse god smak ♥ Jeg virkelig bare digger indisk butter chicken!

Ikke la deg skremme av den lange ingredienslisten, mange av krydderne i marinaden og i sausen er de samme og det er mange basic-varer man kanskje har fra før! ☺️

Indisk butter chicken

Lag klart dagen i forveien:

Kyllingen kan marineres og sausen kan lages helt ferdig! Da er det bare å varme opp sausen, steke kyllingen i ovnen og blande med sausen til slutt! Og så må du koke ris da 🙂

Følg fremgangsmåten, så er du sikra et skikkelig digg, indisk måltid! ♥

TIPS!

Du får tak i alle ingrediensene på rema 1000 og sikker andre matvarebutikker. Garam masala er et krydder og det står i krydderhyllen ☺️!

 

(Visited 131 519 times, 111 visits today)

Steg

1
Ferdig

Marinert kylling

Kutt kyllingfilet i store biter (en filet kutter jeg i ca. seks biter)

2
Ferdig

Ha kyllingbitene i en bolle med yoghurt, krydder, finrevet hvitløksfedd, salt og sukker.

3
Ferdig

Bland godt sammen, slik at all marinaden er blandet godt med alle kyllingbitene.

4
Ferdig

Dekk til med plastikkfolie og sett i kjøleskapet helst fra en dag til en annen. Har du ikke tid til dette, går det fint om du lar den stå i kjøleskapet mens du lager sausen. Men den blir absolutt bedre jo lengre den står!

5
Ferdig

Husk å:

• sette på ris til koking.
• sette stekeovnen på 250 grader varmluft.

6
Ferdig

Lag sausen

Finkutt løk og hvitløk, ha i en skål.

7
Ferdig

Mål opp krydderne og ha i skålen sammen med løk og hvitløk. Finn frem alle de andre ingrediensene.

8
Ferdig

Smelt en ss smør i steikepannen. Ha på medium til høy varme, men pass på så ikke smøret svir seg.

9
Ferdig

Tilsett hvitløk, løk og krydderne.

10
Ferdig

Stek to-tre minutter på medium/høy varme.

11
Ferdig

Tilsett tomatpure, sukker og litt vann, slik at du får rørt rundt tomatpureen litt lettere. Fres i stekepannen ett par minutter.

12
Ferdig

Ha oppi hakkede tomater, vann, fløte og cashewnøtter.

13
Ferdig

Rør godt sammen og la småkoke i ca. 15 minutter.

14
Ferdig

Kjør alt i en blender eller bruk en stavmixer til en jevn og fin saus. Tilsett litt og litt smør mot slutten slik at det smelter inn i sausen.

15
Ferdig

Hell tilbake i stekepannen eller i en større gryte. La stå på lav temperatur. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og chilipulver. Smak til du synes det smaker godt!

16
Ferdig

Stek kylling

Fordel kyllingbitene med marinaden utover et stekebrett. Kutt ett par løk i båter og fordel over kyllingen (dette er valgfritt, men jeg synes det er veldig godt med løk i denne retten).

17
Ferdig

Sett brettet midt i ovnen, i forvarmet ovn på 250 grader varmluft i 10 minutter. Det skal bli litt farge (skal helst se litt grillet ut).

18
Ferdig

Ta kyllingen ut av ovnen, og ha over i sausen. Det gjør ingenting om kyllingen ikke er helt ferdig inni, den skal trekke ferdig i sausen.

19
Ferdig

La kyllingen trekke i sausen i ca.10 minutter, strø over koriander og litt rømme/yoghurt før servering! ?

20
Ferdig

Server med kokt ris, hakket koriander, cashewnøtter og yoghurt eller rømme på siden. Nan-brød er også veldig godt ved siden av denne retten! ☺️

21
Ferdig

Håper denne retten faller i smak! Spør hvis du lurer på noe og følg meg gjerne på instagram for bilder, videoer og tips! ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Pasta- og skinkegrateng
forrige
Pasta- og skinkegrateng med persille
neste
Sushibowl med salmalaks
Pasta- og skinkegrateng
forrige
Pasta- og skinkegrateng med persille
neste
Sushibowl med salmalaks

10 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei! I ingredienslisten står alle krydderne oppgitt i eksakte mål. Du leser nok kun fremgangsmåten. Er det noe annet jeg kan hjelpe til med så gi beskjed ☺️

Hei! Går det an å lage sausen på forhånd og ta med? (På hyttetur..for å slippe å dra med alle ulike ingrediensene)

Ja, det går helt fint. Mariner kyllingen også og legg det i en plastpose ☺️

Det går helt fint med matfløte, bare jeg som er vant til å bruke kremfløte i alt 😉 hehe

Legg Til Din Kommentar