Ostekake med vanilje og rømmelokk
med havrekjeksbunn

0 0
Ostekake med vanilje og rømmelokk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Kakebunn:
20 stk Korni Sibas havrekjeks
150 gram meierismør
110 gram sukker
1.5 ts kanel
0.5 ts salt
Kakefyll:
800 gram philadelphia naturell kremost
4 egg
160 gram sukker
4 ss sitronsaft
2 stk vaniljestang Får du ikke tak i vaniljestang kan du få tak i vaniljestang som er kjørt til vaniljefrøpulver. De selger dette på Meny, Mega og Kitchn
Rømmelokk:
5 dl lettrømme
7 ss sukker
1 vaniljestang Får du ikke tak i vaniljestang kan du få tak i vaniljestang som er kjørt til vaniljefrøpulver. De selger dette på Meny, Mega og Kitchn
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 1 TIME
  • Porsjoner 1
  • Middels

Ingredienser

  • Kakebunn:

  • Kakefyll:

  • Rømmelokk:

Fremgangsmåte

Del

Ostekake med vanilje og rømmelokk er litt annerledes enn de vanlige ostekakene med gelelokk. Jeg liker begge deler veldig godt, men det er kjekt å kunne lage litt forskjellige kaker til forskjellige anledninger. Kaken er best når den er kald, så det er lurt å lage den dagen før slik at den får satt seg skikkelig. Du kan servere kaken med deilige marinerte bær eller bare som den er.

 

Ostekake med vanilje og rømmelokk

(Visited 13 706 times, 11 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 170 grader, over- og undervarme.

2
Ferdig

Kle bunnen på en kakeform som er ca. 26 cm i diameter, med bakepapir.

3
Ferdig

Lag kakebunnen:

Kjør havrekjeks i foodprosessor og tilsett sukker, smør, kanel og litt salt.

4
Ferdig

Ha kjeksblandingen over i kakeformen og press den jevn og litt kompakt med fingrene/håndflaten.
Stek i forvarmet ovn på 170 grader, over og undervarme, i 15 minutter.

5
Ferdig

Lag kakefyllet:

Når kakebunnen står i ovnen kan du lage kakefyllet.
Del vaniljestenger på langs og skrap ut vaniljefrø med en liten teskje. Har du ikke vaniljestang kan du kjøpe vaniljefrø, eller i nødstilfelle bruke vaniljesukker, men det gir ikke samme resultat.

6
Ferdig

Ha kremost, egg, sukker, sitronsaft og vaniljefrø i foodprosessor med kniv, og kjør så lenge at massen blir glatt.

Hvis du ikke har foodprosessor kan du blande det sammen i en kjøkkenmaskin med visp, men da er det lurt å først vispe kremosten, tilsette sitronsaft og sukker og deretter tilsette ett og ett egg.

7
Ferdig

Ta kakebunnen ut av ovnen og hell kakefyllet oppi formen.
Skru ned varmen på ovnen til 120 grader og la ovnen kjøle seg ned. Sett deretter inn kakeformen med kakefyllet og steik i 30 minutter.

8
Ferdig

Lag rømmelokket:

Når kaken steikes, kan du lage rømmelokket.
Bland rømme sammen med vaniljefrø og sukker.

9
Ferdig

Ta kaken ut av ovnen og hell rømmeblandingen FORSIKTIG over kakefyllet. Bruk en slikkepott å smør lokket utover slik at det blir jevnt.
Sett deretter kaken inn i ovnen i 7 minutter på 120 grader.

10
Ferdig

Ta kaken til slutt ut av ovnen og sett til avkjøling på en rist. Ikke ta kaken ut av formen. Når kaken har kjølt seg ned ca en time på benken, sett kaken i kjøleskapet. La den stå der til neste dag.

11
Ferdig

Når kaken har kjølt seg ned over natten, skjærer du rundt kanten med en skarp kniv. Ta deretter av kakeringen og lirk kaken forsiktig over på et kakefat.
Du kan pynte kaken med ferske bringebær, jordbær og blåbær, eller så kan du servere den som den er. Den smaker helt nydelig :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kyllingwok med nudler og peanøtter
Blomkålsuppe med sprøstekt blomkål
neste
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon
forrige
Kyllingwok med nudler og peanøtter
Blomkålsuppe med sprøstekt blomkål
neste
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Legg Til Din Kommentar

+