Ingredienser
-
Kakebunn:
-
20 stk Korni Sibas havrekjeks
-
150 gram meierismør
-
110 gram sukker
-
1.5 ts kanel
-
0.5 ts salt
-
Kakefyll:
-
800 gram philadelphia naturell kremost
-
4 egg
-
160 gram sukker
-
4 ss sitronsaft
-
2 stk vaniljestangFår du ikke tak i vaniljestang kan du få tak i vaniljestang som er kjørt til vaniljefrøpulver. De selger dette på Meny, Mega og Kitchn
-
Rømmelokk:
-
5 dl lettrømme
-
7 ss sukker
-
1 vaniljestangFår du ikke tak i vaniljestang kan du få tak i vaniljestang som er kjørt til vaniljefrøpulver. De selger dette på Meny, Mega og Kitchn
Fremgangsmåte
Ostekake med vanilje og rømmelokk er litt annerledes enn de vanlige ostekakene med gelelokk. Jeg liker begge deler veldig godt, men det er kjekt å kunne lage litt forskjellige kaker til forskjellige anledninger. Kaken er best når den er kald, så det er lurt å lage den dagen før slik at den får satt seg skikkelig. Du kan servere kaken med deilige marinerte bær eller bare som den er.
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 170 grader, over- og undervarme. |
2
Ferdig
|
Kle bunnen på en kakeform som er ca. 26 cm i diameter, med bakepapir. |
3
Ferdig
|
Lag kakebunnen: |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Lag kakefyllet:Når kakebunnen står i ovnen kan du lage kakefyllet. |
6
Ferdig
|
Ha kremost, egg, sukker, sitronsaft og vaniljefrø i foodprosessor med kniv, og kjør så lenge at massen blir glatt. Hvis du ikke har foodprosessor kan du blande det sammen i en kjøkkenmaskin med visp, men da er det lurt å først vispe kremosten, tilsette sitronsaft og sukker og deretter tilsette ett og ett egg. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Lag rømmelokket:Når kaken steikes, kan du lage rømmelokket. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
Ta kaken til slutt ut av ovnen og sett til avkjøling på en rist. Ikke ta kaken ut av formen. Når kaken har kjølt seg ned ca en time på benken, sett kaken i kjøleskapet. La den stå der til neste dag. |
11
Ferdig
|