Ingredienser
-
Bunnen:
-
300 gram oreokjeks
-
100 gram meierismør
-
Sjokoladefyllet:
-
3 dl kremfløte
-
300 gram kokesjokoladeDu kan bruke melkesjokolade om du vil ha en mildere sjokoladesmak
-
2 plater gelatin
-
Oreokremen:
-
200 gram philadelphia naturell kremost
-
2 dl melis
-
2 dl kremfløte
-
75 gram oreokjeks
-
Valgfri pynt:
-
1 kurv ferske jordbær
-
75 gram oreokjeks
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!
Oreokake er bare så godt og faller i smak for både store og små. Denne oreokaken er ikke som vanlige oreokaker, men mer som en oreoterte. Bunnen presses utover og opp langs kanten på kakeformen, fylles deretter med deilig sjokoladepannacotta og toppes med den vanlige philadelphia-oreokremen.
Det å lage oreokake tar ikke så lang tid, men det kan være lurt å lage den dagen i forveien. Sjokoladepannacottaen skal stivne før kremen smøres på.
I stedet for å pynte med jordbær kan du bruke bringebær, bjørnebær eller blåbær. Skal kaken oppbevares ett par dager i kjøleskapet anbefaler jeg å servere bær ved siden av, slik at både kaken og bærene holder seg lengre. Kaken er ganske mektig, så du får 16 kakestykker ut av hele denne kaken.
Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️
Steg
1
Ferdig
|
BUNNEN |
2
Ferdig
|
BUNNENKle bunnen på en rund kakeform med bakepapir. Ha den knuste oreokjeksblandingen over i kakeformen. Press den så jevnt du kan utover bunnen med fingrene og litt oppover kanten på kakeformen, akkurat som en tertebunn/paibunn. Sett deretter kakeformen i fryseren i ca. 30 minutter til bunnen stivner. |
3
Ferdig
|
SJOKOLADEFYLLETNår bunnen står til avkjøling i fryseren, lager du sjokoladefyllet. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha kremfløte i en kjele og kok opp, trekk fløten vekk fra varmen. Ta gelatinplatene ut av vannet og tilsett i den varme fløten. Tilsett deretter biter av kokesjokolade eller melkesjokolade om du ønsker å bruke det. |
4
Ferdig
|
SJOKOLADEFYLLET |
5
Ferdig
|
OREOKREMENOreokremen kan lages mens sjokoladefyllet stivner i kjøleskapet. Visp kremfløte til myk krem. Visp deretter philadelphia naturell kremost sammen med melis. Når begge kremene er vispet, blander du de godt sammen og tilsetter orekjeks som du har kuttet i grove biter. |
6
Ferdig
|
SETT SAMMEN KAKEN |