Oreokake
Deilig oreokake med ferske jordbær

0 0
Oreokake

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Bunnen:
300 gram oreokjeks
100 gram meierismør
Sjokoladefyllet:
3 dl kremfløte
300 gram kokesjokolade Du kan bruke melkesjokolade om du vil ha en mildere sjokoladesmak
2 plater gelatin
Oreokremen:
200 gram philadelphia naturell kremost
2 dl melis
2 dl kremfløte
75 gram oreokjeks
Valgfri pynt:
1 kurv ferske jordbær
75 gram oreokjeks
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter

Ingredienser

  • Bunnen:

  • Sjokoladefyllet:

  • Oreokremen:

  • Valgfri pynt:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!

Oreokake er bare så godt og faller i smak for både store og små. Denne oreokaken er ikke som vanlige oreokaker, men mer som en oreoterte. Bunnen presses utover og opp langs kanten på kakeformen, fylles deretter med deilig sjokoladepannacotta og toppes med den vanlige philadelphia-oreokremen.

Det å lage oreokake tar ikke så lang tid, men det kan være lurt å lage den dagen i forveien. Sjokoladepannacottaen skal stivne før kremen smøres på.

I stedet for å pynte med jordbær kan du bruke bringebær, bjørnebær eller blåbær. Skal kaken oppbevares ett par dager i kjøleskapet anbefaler jeg å servere bær ved siden av, slik at både kaken og bærene holder seg lengre. Kaken er ganske mektig, så du får 16 kakestykker ut av hele denne kaken.

Oreokake

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️

(Visited 14 024 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

BUNNEN

Kjør oreokjeksen i en foodprosessor eller knus kjeksen i en plastikkpose ved bruk av en kjevle. Når all kjeksen er knust, tilsett smeltet smør og rør det godt sammen. Det skal se slik ut som på bildet over.

2
Ferdig

BUNNEN

Kle bunnen på en rund kakeform med bakepapir. Ha den knuste oreokjeksblandingen over i kakeformen. Press den så jevnt du kan utover bunnen med fingrene og litt oppover kanten på kakeformen, akkurat som en tertebunn/paibunn. Sett deretter kakeformen i fryseren i ca. 30 minutter til bunnen stivner.

3
Ferdig

SJOKOLADEFYLLET

Når bunnen står til avkjøling i fryseren, lager du sjokoladefyllet. Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha kremfløte i en kjele og kok opp, trekk fløten vekk fra varmen. Ta gelatinplatene ut av vannet og tilsett i den varme fløten. Tilsett deretter biter av kokesjokolade eller melkesjokolade om du ønsker å bruke det.

4
Ferdig

SJOKOLADEFYLLET

Ta sjokoladebunnen ut fra fryseren, og hell sjokoladefyllet forsiktig oppi. Sett den deretter inn i kjøleskapet og la den stå der i ca. 1,5 time til sjokoladefyllet har stivnet og blitt kaldt.

5
Ferdig

OREOKREMEN

Oreokremen kan lages mens sjokoladefyllet stivner i kjøleskapet. Visp kremfløte til myk krem. Visp deretter philadelphia naturell kremost sammen med melis. Når begge kremene er vispet, blander du de godt sammen og tilsetter orekjeks som du har kuttet i grove biter.

6
Ferdig

SETT SAMMEN KAKEN

Når sjokoladefyllet har stivnet oppi sjokoladebunnen, fordel oreokremen utove. Pynt med ferske jordbær og oreokjeks.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Smashboller
Skoleboller
neste
Skoleboller – verdens beste
forrige
Smashboller
Skoleboller
neste
Skoleboller – verdens beste

Legg Til Din Kommentar

+