Smashboller

0 0
Smashboller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1700 gram hvetemel
1 liter H-melk
0.5 pakke fersk gjær Du kan også bruke tørrgjær
300 gram melis
300 gram meierismør
1 ts kardemomme
500 gram smash
2 stk egg størrelse small/medium
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet i ingrediensboksen over for å få frem ingrediensene!

Smashboller er bare så utrolig godt. Bollene blir supermyke og med biter av smash får man både søte og salte overraskelser. Bollene er like gode både når de er nybakte, men også etter en tur i fryseren. Da kan det bære lurt å varme de litt i ovnen for å få de som ferske igjen.

Det er best om du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften. Du kan selvsagt også lage den hvis du knar den sammen for hånd, men det kan ta litt tid. Det er nok elting som er trikset for å få bolledeigen smidig og for at resultatet skal bli bra. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin og må kna den sammen for hånd, anbefaler jeg deg å smelte smøret sammen med melka i stedet for å kna det inn til slutt. Da sparer du deg for litt jobb.

Smashboller

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter❤️

Håper du vil teste denne oppskriften på smashboller. Ta kontakt eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet om det er noe du lurer på.

(Visited 4 588 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha de tørre ingrediensene (utenom smash) og gjær i en bakebolle. Du trenger ikke å blande ut gjæren i melken, men bare smuldre den lett oppi med de tørre ingrediensene så vil alt blande seg under eltingen.

2
Ferdig

Kutt smør i terninger og sett til sides på kjøkkenbenken, slik at smøret blir romtemperert. Du kan også varme smøret noen sekunder i mikrobølgeovnen, men pass på at ikke smøret smelter. Smøret skal eltes inn i deigen til slutt.

3
Ferdig
10 MINUTTER

Varm deretter melken forsiktig opp i en kjele, til melken er fingervarm. Pass på at melken ikke er for varm, da kan du ødelegge gjæren. Hell melken over de tørre ingrediensene og la deigen elte til alt er godt blandet, ca. 10 minutter.

4
Ferdig

Når deigen er blandet godt sammen, tilsettes smøret litt og litt. La maskinen går på lav hastighet til alt er godt blandet og til deigen slipper bollen. Det vil bli litt klissete med en gang smøret has oppi, men gi det litt tid så vil alt blande seg godt sammen.

5
Ferdig
45 MINUTTER

Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie og sett deigen til heving på kjøkkenbenken. La deigen heve i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbel så stor. Smashen skal blandes inn seinere i prosessen.

6
Ferdig

Når deigen har hevet seg til dobbel størrelse, har du deigen utover en ren kjøkkenbenk. I stedet for å strø mel utover benken, pleier jeg heller å ta en liten kladd med smør og gnir utover. Da slipper man så mye søl med hvetemelet, og smøret gjør at deigen blir godt å jobbe med og at den ikke klistrer seg fast.

Kna deretter inn de grove smashbitene for hånd og del bolledeigen i 4 like store deler. Del hver del i ca. 10 like store emner og trill til fine runde boller. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir.

7
Ferdig

Når bollene er trillet ut og lagt over på bakebrett med bakepapir skal bollene heve enda en gang. Har du ikke nok bakebrett, legger du bare bakepapir utover kjøkkenbenken/kjøkkenbordet og legger bollene oppå der. Legg ett kjøkkenhåndkle over og la bollene heve i ca. 20 minutter.

8
Ferdig

Når bollene hever pisker du sammen 2 egg med et lite dryss salt. Pensle bollene egg før du setter de inn i forvarmet stekeovn på 190 grader, over- og undervarme i ca. 10-14 minutter. Dette kommer an på hvor god ovn du har. Bollene er ferdige når de har blitt gylne og fine som på bildet i steget under.

9
Ferdig

Kjøl bollene ned på en rist og spis de gjerne når de er litt lune!

Håper du vil teste ut oppskriften og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften om det er noe du lurer på :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
neste
Oreokake
neste
Oreokake

Legg Til Din Kommentar

+