Smashboller
Myke, deilige hveteboller med biter av smash!

0 0
Smashboller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1700 gram hvetemel
1 liter H-melk
1 pakke fersk gjær
300 gram melis
300 gram meierismør
1 ts kardemomme
500 gram smash
2 stk egg størrelse small/medium
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
  • 2 timer
  • Porsjoner 40
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Smashboller er bare så utrolig godt! Bollene blir supermyke og smaker som ferske også etter de har vært fryst. Hvis du ikke skal spise de samme dag de blir laget, kan det være lurt å fryse de, og ta de opp ett par timer før servering. Dette gjelder egentlig alt slags bakeverk.  De smaker som ferske hvis du varmer de forsiktig i stekeovnen eller noen sekunder i mikrobølgeovnen 🙂

Det er best om du bruker kjøkkenmaskin med eltekrok til denne oppskriften. Du kan selvsagt også lage den hvis du knar den sammen for hånd, men det kan ta litt tid. Det er nok elting som er trikset for å få bolledeigen smidig og for at resultatet skal bli bra. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin og må kna den sammen for hånd, anbefaler jeg deg å smelte smøret sammen med melka i stedet for å kna det inn til slutt. Da sparer du deg for litt knajobb 🙂

smashboller

Smashboller

(Visited 2 108 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

Steg 1

Bland sammen mel, melis, kardemomme og gjær i en bakebolle. Du trenger ikke å blande ut gjæren i melken, bare smuldre den lett oppi med de tørre ingrediensene så vil alt blande seg i maskinen.

2
Ferdig

Steg 2

Kutt smør i terninger å sett til sides på kjøkkenbenken, slik at smøret blir romtemperert. Du kan også varme smøret noen sekunder i mikrobølgeovnen, men pass på at ikke smøret smelter. Smøret skal eltes inn i deigen til slutt.

3
Ferdig
10 MINUTTER

Steg 3

Varm deretter melken forsiktig opp i en kjele, til melken er fingervarm. Pass på at melken ikke er for varm. Hell melken over de tørre ingrediensene og la deigen elte til alt er godt blandet, ca. 10 minutter.

4
Ferdig

Steg 4

Tilsett deretter litt og litt smør i terninger, mens maskinen går på lav hastighet. Når du har hatt i alt smøret, la maskinen elte videre i 5-10 minutter til deigen er smidig og slipper bollen. Det vil bli litt klissete med en gang smøret has oppi, men gi det litt tid så vil alt blande seg godt sammen.

5
Ferdig
45 MINUTTER

Steg 5

Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og sett deigen til heving en lun plass. La deigen heve i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbel så stor, eller gjerne litt større. Et lite tips kan være å sette bakebollen på varmekablene, eller fylle litt lunket vann i oppvaskkummen å sette bakebollen oppi der. Smashen skal blandes inn seinere i prosessen.

6
Ferdig

Steg 6

Når deigen hever, kan du kutte smashen i grove biter. Når deigen har hevet seg til dobbel størrelse, har du deigen utover en ren kjøkkenbenk. I stedet for å strø mel utover benken, pleier jeg heller å ta en liten kladd med smør og gnir utover. Da slipper man så mye søl med hvetemelet, og smøret gjør at deigen blir godt å jobbe med og at den ikke klistrer seg fast.

Kna deretter inn de grove smashbitene for hånd og del bolledeigen i 4 like store deler. Del hver del i ca. 10 like store emner og trill til fine runde boller. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir.

7
Ferdig

Steg 7

Når bollene er trillet ut og lagt over på bakebrett med bakepapir skal bollene heve enda en gang.
Har du ikke nok bakebrett, legger du bare bakepapir utover og triller bollene ferdig og legger de klar på bakepapiret. Legg ett kjøkkenhåndkle over og la bollene heve i ca. 20 minutter.

8
Ferdig

Steg 8

Når bollene hever pisker du sammen 2 egg. Pensle bollene med de sammenpiskede eggene før de skal settes inn i forvarmet stekeovn på 190 grader, over- og undervarme i ca 10-14 minutter. Dette kommer an på hvor god ovn du har. Bollene er ferdige når de har blitt gyldne og fine som på bildet i steget under.

9
Ferdig

Steg 9

Kjøl bollene ned på en rist og spis de gjerne når de er litt lune!

Håper du vil teste ut oppskriften og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften om det er noe du lurer på :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
neste
Oreokake
neste
Oreokake

Legg Til Din Kommentar