Skoleboller – verdens beste

0 0
Skoleboller – verdens beste

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1600 gram hvetemel
1 liter H-melk
300 gram melis
300 gram meierismør
1 ts kardemomme
0.5 pakke fersk gjær
2 pakker vaniljekrem
2 stk egg
Topping:
3 ss vann
300 gram melis
2 stk kokos Til pensling
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 40
  • Enkel

Ingredienser

  • Topping:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten

Skoleboller er en slager til alle anledninger, både til bursdager og kaffebesøk. Bollene er supermyke og smaker som ferske også etter de har vært fryst. De smaker som nybakte om man luner dem noen minutter i ovnen før serving. Dette er en stor oppskrift og gir ca. 40 skoleboller. Juster antall boller ved å trykke på porsjonskalkulatoren.

Følg meg gjerne på Instagram om du ønsker å bli oppdatert på når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ♥

Skoleboller

Tips:

  • Hvis du ganger oppskriften, trenger du ikke å gange gjærmengden.
  • Du bør vente med å ha på melis og kokos, om du skal fryse ned bollene. Ta på dette etter du har tint bollene og varmet dem litt i ovnen.
(Visited 12 912 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med gjæren (du trenger ikke blande denne ut i melken, den vil blandes inn når deigen skal eltes)

2
Ferdig

Kutt smør i terninger og sett til sides på kjøkkenbenken, slik at smøret blir romtemperert. Du kan også varme smøret noen sekunder i mikrobølgeovnen, men pass på at ikke smøret smelter. Smøret skal eltes inn i deigen til slutt.

3
Ferdig

Varm deretter melken forsiktig opp i en kjele, til melken er fingervarm. Pass på at melken ikke er for varm, da kan du ødelegge gjæren. Hell melken over de tørre ingrediensene og la deigen elte i kjøkkenmaskin med eltekrok, til alt er godt blandet, ca. 10 minutter.

4
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt smør i terninger, mens maskinen går på lav hastighet. Når du har hatt i alt smøret, la maskinen elte videre i 5-10 minutter til deigen er smidig og slipper bollen. Det vil bli litt klissete med en gang smøret has oppi, men gi det litt tid så vil alt blande seg godt sammen.

5
Ferdig
ca. 45 minutter

Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og sett deigen til heving på kjøkkenbenken og la heve i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbel så stor.

6
Ferdig

Når deigen har hevet seg til dobbel størrelse, har du deigen utover en ren kjøkkenbenk. I stedet for å strø mel utover benken, pleier jeg heller å ta en liten kladd med smør og gnir utover. Da slipper man så mye søl med hvetemelet, og smøret gjør at deigen blir god å jobbe med og at den ikke klistrer seg fast.

7
Ferdig

Del deigen inn i fire like store emner, del hver del i ca. 10 like store stykker og trill til fine runde boller. Legg bollene på et bakebrett med bakepapir og la stå i ca. 10 minutter.

8
Ferdig

Når bollene har stått i ca. 10 minutter, trykker du ut midten av bollene slik at du får plass til å fylle med vaniljekrem. Det er viktig at du presser ut en stor grop, slik at du får plass til masse vaniljekrem.

9
Ferdig

Fyll deretter bollene med vaniljekrem, legg plastikkfolie over og la heve i ca. 10 minutter, før du pensler bollene med sammenpiskede egg.

10
Ferdig

Sett bollene inn i forvarmet ovn på 190 grader, over- og undervarme, midt i ovnen, i ca. 12 minutter, til bollene er gylne og fine.

11
Ferdig

La bollene kjøle seg ned på rist. Når bollene er avkjølt kan du ha på melis som du har vispet sammen med litt vann, og deretter dyppes de i kokos.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Oreokake
Hjemmelaget fiskegrateng
neste
Hjemmelaget fiskegrateng
forrige
Oreokake
Hjemmelaget fiskegrateng
neste
Hjemmelaget fiskegrateng

Legg Til Din Kommentar

+