Ingredienser
-
1600 gram hvetemel
-
1 liter H-melk
-
300 gram melis
-
300 gram meierismør
-
1 ts kardemomme
-
0.5 pakke fersk gjær
-
2 pakker vaniljekrem
-
2 stk egg
-
Topping:
-
3 ss vann
-
300 gram melis
-
2 stk kokosTil pensling
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten
Skoleboller er en slager til alle anledninger, både til bursdager og kaffebesøk. Bollene er supermyke og smaker som ferske også etter de har vært fryst. De smaker som nybakte om man luner dem noen minutter i ovnen før serving. Dette er en stor oppskrift og gir ca. 40 skoleboller. Juster antall boller ved å trykke på porsjonskalkulatoren.
Følg meg gjerne på Instagram om du ønsker å bli oppdatert på når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ♥
Tips:
- Hvis du ganger oppskriften, trenger du ikke å gange gjærmengden.
- Du bør vente med å ha på melis og kokos, om du skal fryse ned bollene. Ta på dette etter du har tint bollene og varmet dem litt i ovnen.
Steg
1
Ferdig
|
Ha alle de tørre ingrediensene i en bakebolle sammen med gjæren (du trenger ikke blande denne ut i melken, den vil blandes inn når deigen skal eltes) |
2
Ferdig
|
Kutt smør i terninger og sett til sides på kjøkkenbenken, slik at smøret blir romtemperert. Du kan også varme smøret noen sekunder i mikrobølgeovnen, men pass på at ikke smøret smelter. Smøret skal eltes inn i deigen til slutt. |
3
Ferdig
|
Varm deretter melken forsiktig opp i en kjele, til melken er fingervarm. Pass på at melken ikke er for varm, da kan du ødelegge gjæren. Hell melken over de tørre ingrediensene og la deigen elte i kjøkkenmaskin med eltekrok, til alt er godt blandet, ca. 10 minutter. |
4
Ferdig
|
Tilsett deretter litt og litt smør i terninger, mens maskinen går på lav hastighet. Når du har hatt i alt smøret, la maskinen elte videre i 5-10 minutter til deigen er smidig og slipper bollen. Det vil bli litt klissete med en gang smøret has oppi, men gi det litt tid så vil alt blande seg godt sammen. |
5
Ferdig
ca. 45 minutter
|
Dekk bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og sett deigen til heving på kjøkkenbenken og la heve i ca. 45 minutter til deigen har blitt dobbel så stor. |
6
Ferdig
|
Når deigen har hevet seg til dobbel størrelse, har du deigen utover en ren kjøkkenbenk. I stedet for å strø mel utover benken, pleier jeg heller å ta en liten kladd med smør og gnir utover. Da slipper man så mye søl med hvetemelet, og smøret gjør at deigen blir god å jobbe med og at den ikke klistrer seg fast. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|